Hölgyek! Vegyétek észre! Fantasztikusak vagytok! Csodálatosak. Már most is, a jelen pillanatotokban, mikor ezeket a sorokat olvassátok. De később, mikor hónapok és évek teltek el, akkor még kivételesebbek lesztek. Csak ezt sokan nem így látjátok, mert mást hitettek el veletek.
 
 

 

 

nokkel csodat tesz a kor 01

Kép: pinterest.com

 

Nagyon sok nő, amikor tükörbe néz, elégedetlen. Csúnyának látják magukat. Rögtön azt szúrják ki, hogy van egy magányos pattanás az állukon, egy kósza őszhajszálunk, hogy még egy ránc jelent meg a szemük alatt. Megint híztak egy dekát és a narancsbőr is mintha sokkal rondább lenne az eddigiekhez képest. Csak ezt látják. Hogy mi a hiba bennük.

 

Nem azt veszik észre, hogy ragyog a tekintetük még ötvenévesen is, hogy az ősz hajszál a bölcsességük jele, hogy a ránc pedig a sok nevetéstől is lehet. A kis zsírpárnára az oldalukon nem úgy gondolnak, hogy így sokkal kívánatosabbak. Nem azt látják, hogy milyen fiatalosak, mennyire szexik, hogy úgy tökéletesek, ahogy vannak. Legalábbis, túl kevés nő van, aki képes valódi mosolyt küldeni a tükörképe felé.

 

 

A nők nem attól lesznek tökéletesek, hogy modellalkatúak és nincs rajtuk hiba. A hibáikkal együtt gyönyörűségesek. Ettől lesznek valódiak, természetesek. De megvan annak az oka, hogy ezt mind miért nem így látják. Hogy miért csak a hibákkal teli csúnyaságot, a tökéletlenséget, a vén banyát látják. Mert ezt hitették el velük. Talán a média. Vagy a férfiak. Azok az exek vagy akár barátnők, akik lehúzták őket, akik negatív megjegyzéseket tettek. Vannak, akik önbizalmát a saját szüleik vagy testvéreik rombolták le szimplán bántásból, féltékenységből vagy mert más értékrendszerrel bírtak. Így vagy úgy, de azóta képtelenek meglátni magukban a szépet.

 

Pedig gondoljatok csak bele! Miért hinnétek másnak? Kik ők, hogy megmondhatják, mikor vagytok szépek és mikor nem? Miért kell rájuk hallgatni és miért nem magatokra vagy arra, aki bíztat? Ha képes voltál egyszer valamikor elhinni azt, hogy a ráncoktól és a narancsbőrtől csúnyának számítasz, akkor azt is elhiheted, hogy pont ezektől leszel igazán gyönyörű! Ezek a kis apróságok, amiket te hibának nevezel, valójában az értékeid és ezektől leszek még szebb, meg attól, amit kifelé sugárzol.

 

nokkel csodat tesz a kor 02

 

Mert a nők idővel nem banyák lesznek. Hanem érett, bölcs asszonyok. Alapból a nők a türelmesebbek, az empatikusabbak, a figyelmesebbek, érzékenyebbek. Mindezáltal pedig rengeteg tudást szívnak magukba és temérdek élménnyel lesznek gazdagabbak. A nők képesek életet adni egy gyermeknek. A nők nem egyszerűen elértéktelenednek egy bizonyos kor után. Nem veszítik el a fényüket, hanem pont, hogy tovább nő! Ezzel a fénnyel születnek, de hazugság, hogy miután véget ért a fiatalkoruk, szép lassan apadni kezd a szépségükkel együtt.  A csudát! Pont, hogy nő ez a fény! Jusson eszedbe, hogy külsőre is manapság mennyi vonzó negyvenes, ötvenes meg hatvanas nő van! És hogy sokuk nemcsak külsőre, de belsőre is rettentően szívdöglesztők. Mivel ők tudják azt, ami itt áll. Hogy a kor valójában megszépíti őket, hozzáad valamit az életükhöz, nem pedig elvesz.

 

Biztos te is ismersz olyan anyát vagy nagymamát, akit különleges karizma leng körbe. Akik letagadhatnának tíz évet és nem azért, mert a legújabb Q10-es csodafiatalító krémmel kenegetik magukat és nem is azért, mert soha nem esznek édeset vagy zsírosat. Nem is amiatt, mert sanyargatják magukat és állandóan fogyóznak. Igen, talán odafigyeltek egész életükben az étkezésükre vagy jók a génjeik, de az is lehet, hogy egyszerűen a belső szépségük mutatkozik meg ilyen formában.

 

nokkel csodat tesz a kor 03

 

Hogy belül húsz évesnek érzi magát. Elfogadta, hogy „öregszik”, hogy az idő előrehalad és nem folytat harcot a Kaszással meg az Idővel, hanem elfogadta, hogy ez az élet rendje, de ez neki csak jó, mert így még szebb és érettebb lesz. Tudod, mint a borok, amik az évek múlásával nem megromlanak, hanem megérnek és hihetetlen ízélményt biztosítanak. A nő is bor, aminek időre van szüksége ahhoz, hogy igazán kibontakozzon.

 

Talán a te anyukádat, nagymamádat is ilyen varázslatos karizma övezi vagy ismersz valakit, akit igen. Az ilyen emberből árad a nyugalom, a boldogság, az elégedettség. Jó vele beszélgetni, mert feltölti az embert. Nemcsak a jelenlétével, hanem a történeteivel. Egy ilyen nő már rengeteg mindent látott és megélt. Bizonyos tekintetben sokkal intelligensebb, mert több ideje és lehetősége volt tapasztalni, megismerni és fejleszteni önmagát. Túl van már kismillió emberi játszmán, túl van már azokon a tapasztalatokon, hogy nem akar megfelelni másoknak, csak önmagának és hogy tisztában van azzal, mennyire fontos az önismeret. Nem tesz olyat, amit nem akar, nem kényszeríti magát semmire. Ezeket mind-mind az időnek köszönheti, hogy volt lehetősége mindezt megtapasztalni, átélni. Ezért is érdemes odafigyelni arra, amit mondanak. Ugyan lesz, amit neked is átkell élned, ami elől nem menekülhetsz, de előbb-utóbb mindenki rájön, hogy amit az idősebb női rokon mondott, nem is volt akkora hülyeség. Mivel ők tudnak.

 

Ha pedig te magad vagy ilyen, akkor most komolyan… tényleg nem látod milyen értékes és csodálatos vagy? Engedd el az önbizalomhiányodat! Soha többé ne engedd másnak, hogy elvegye tőled a magadba vetett hitedet! Fogd fel, hogy egy csoda vagy!

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

Ha tetszett a cikk, akkor ezek is tetszeni fognak:

 

Miért temet mindenki, csak mert elmúltam 40?

Pin It
Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!