Legalábbis benne van a pakliban, hogy annyira vártad, figyelted, lested, kukkoltad, hogy egyszerűen elment melletted. Mert annyira tudod, kit keresel, annyira hiszed, hogy kiszúrod a tömegből, azonnal észreveszed, amikor megjelenik, hogy talán a valódi herceged fehér lovon már rég elporoszkált melletted, te meg azóta is várod a mesebelit…

 

 

 

varod a herceget 01

Kép: videoblocks.com

 

Nagyon sokan esnek a hibába, hogy várnak. Aktívan. Várnak és nem tesznek érte semmit, csak távcsővel figyelnek és analizálják a potenciális jelölteket. Vagy talán még veszik is a fáradtságot és keresik, de annyira egy kép van a fejükben, hogy esélyt sem adnak a valódi hercegnek, aki talán már réges-régen elhaladt mellettük.

 

Ugyanis ez a baj, hogy sokan még mindig a mesebelit várják. A szőkét. Amelyik kezdeményez, és bóktengerrel áraszt el, mielőtt elhív randevúzni. Aki gyertyafényes vacsira visz, virággal meg édességgel lep meg, aki szonátákat ír a szemedhez és még a székét alád tolja. Ez a csoda nem akar menten lesmárolni, bebújni az ágyadba, hanem hosszasan udvarolgat, miközben újabb toplistás dalokat ír hozzád és izgalmasabbnál izgalmasabb randikra visz, mielőtt végül nagy kegyesen áldásodat adod a kapcsolatra.

 

Igen, ez kurva jól hangzik és nagyon sok nő vágyik erre. Régen talán ez volt a divat, sőt, a norma, de fogadjuk már el: az régen volt. Azok a férfiak, akik még erre hajlandóak lennének (vagy voltak) már rég foglaltak vagy úgy kell őket keresni, mint tűt a szénakazalban. Egyrészt mert kihalófélben vannak, másrészt meg talán elment a bátorságuk a sok csalódást követően. Vagy mert a nők másik fele, aki nem erre vágyik az fennhangon hirdeti, hogy feminista és egyedül is boldog, köszöni szépen, nem kell neki férfi kéz ahhoz, hogy betekerjen egy villanykörtét. Így persze, hogy inkább elbujdostak ezek a fickók, akik meg igencsak kellenének a másik női tábornak.

 

varod a herceget 03

 

De fogadjuk el a tényt, hogy egyszerűen kevés az ilyen csóka és hogy ezek a mesebeli hercegek mára átalakultak. És amíg sokan reményteljesen keresik ugyanezt a típust, addig elmennek mellettük a mai kor hercegei, akik talán nem pont olyanok, mint a régiek, de a maguk módján ők is hercegek és képesek lennének azt nyújtani, mint amire vágynak a hölgyek.

 

Talán ma már könnyebben köttetik szerelem a Tinderen vagy a társkeresőn, még akkor is, ha kiábrándító, hogy előbb szeretünk egymásba online semmint a való világban. Talán előbb vallunk szerelmet egymásnak írásban, semmint facet o face. Lehet, hogy a mai herceg már nem virággal és nasival házal, hanem itallal, videochattel, randiappal, mémmel, yotube-vallomással. Valakinek ezek is romantikusak. Nem kizárt, hogy a régi mesebeli hercegek átalakultak és mondhatni modernizálódtak. Akár ez is lehet a válasz arra, miért nem leled a régi herceget. Mert nem lóval, hanem hibriddel jár. Ebből kiindulva pedig érdemes végiggondolni azt, hogy a technika, az igények, a divat folyamatosan változik, ahogy a randizási szokások is.

 

Ha hajlandó vagy nyitni erre, hogy talán még vannak hercegek, csak kicsit más formát öltöttek, új stílust alkalmaznak, akkor jóval könnyebben lelheted meg a párodat. Vedd le a szemellenzőt és ne csak azt az egy típust keresd, akiről a Brontë nővérek meg Jane Austen annyit írt. Szórakoztatóak, akárcsak a Nicholas Sparks romantikus filmjei és jó érzés is akár másfél óra vagy egy éjszaka erejéig azt hinni, hogy neked is lehet ilyen párod. Talán lehet. De nem biztos, hogy érdemes hosszú éveken át várnod arra, hogy megtaláld azt a valakit, aki beköltözött a fejedbe. Mert te kitaláltad, hogy neked csak ő lehet a tökéletes.

 

varod a herceget 02

 

Ültess be a mesebeli mellé egy-két valóságosabb férfit is. Ha valóban szerelemre és párra vágysz, légy nyitott. Adj esélyt másoknak is. Ne csak egy tökéletesre várj. Megéri olyanoknak is esélyt adnod, akiknek korábban nem adtál. Akikben találsz egy-két kivetni valót. Van az a mondás, hogy nem minden arany, ami a fénylik, de ez igazából fordítva is érvényes. Nem biztos, hogy egyből ki fogod szúrni a valódi lovagot. Ma már ehhez is idő kell. Szánj időt az ismerkedésre.

 

Gondolj bele, hogy talán már húsz alkalommal is elment melletted a herceged. Csak nem vetted észre, mert egynek a képe élt a fejedben. Nem tűnt fel, hogy ő a herceg, mert volt benne valami, ami miatt nem adtál neki esélyt. Talán már kopogtatott az ajtódon, de elhajtottad, hogy lesz nála jobb is, majd a mesebeli!

 

Hogyha hosszú évek óta vagy egyedülálló, és úgy gondolod, hogy mindig a férfiakkal van a baj, miközben kitartóan reménykedsz abban, hogy vár rád egy tökéletes vagy legalábbis félig tökéletes partner, akkor jobb lesz, ha fontolóra veszed annak lehetőségét, hogy még mindig vak vagy. Látásodat pedig csak úgy nyerheted vissza, ha vissza akarod. De ehhez el kell fogadnod, hogy megváltozott a világ és talán a herceged másképp néz ki…

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Hazugok, csalók, perverzek – Így látja egy szingli a netes társkeresőket!

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!