Iszonyatosan sok férfi panaszkodik a nőkre. Legalábbis azokra, akik csak a pénzre utaznak. Mi, a normálisak folyton azon agyalunk, hol vannak az igazi, meg a jó pasik, miért nem udvarolnak, miért nem becsülnek és tisztelnek bennünket, miért olyan bunkók? Nos, talán tényleg nem azért, mert elvitte őket a járvány, befújták őket láthatatlanítóval vagy kijött rajtuk a bunkórság. Talán vannak olyan nők, akik rásegítettek arra, hogy a férfiak előítéletesek, ellenségesek, bizalmatlanok legyenek velünk.

 

 

 

aranyaso 01

Kép: mother-love.gr

 

Nem olyan elképzelhetetlen, hiszen ha egy nő is megjegyzi magának azt, hogyan bántak vele a férfiak és emiatt hajlamos általánosítgatni, ugyanebbe a hibába eshet bele a férfi is. Mert ez hiba. Nem jó, mikor gyűjtögetjük a sérelmeinket, a rossz tapasztalatainkat és címkézni kezdünk másokat. Még akkor sem, ha nem ok nélkül tesszük…

 

Ugyanis szomorú, de sajnos tény, hogy vannak nők – ismertebb nevükön, ill. foglalkozásukat tekintve: aranyásók – akik miatt a pasik elfordulnak a nőktől. Vagy akik miatt azt hiszik, hogy a nőket ma már egyedül a pénz érdekli.

 

 

„Hetek óta leveleztünk, minden klappolt közöttünk. Elhívtam egy randira, ami varázslatosan telt egészen addig a pontig, amíg meg nem tudta, hogy egy hipermarketben vagyok árufeltöltő. Onnantól kezdve mintha elvágták volna a jó hangulatot és hűvös volt velem szemben. Másnap már nem is válaszolt az üzeneteimre.” – Iván (28)

 

aranyaso 02

 

Persze ez nem újkeletű dolog, régen is voltak nők, akik a gazdag férj személyében látták a jövőjüket. Ugyanígy van ez ma is. Sok – főleg fiatal – nőnek nincs kedve dolgozni, sok pénzre vágyik, utazásra és szép ruhákra. Abban látják boldogulásuk kulcsát, hogy fognak egy pénzes csávót, aki eltartja őket vagy legalábbis megad nekik mindent, amire vágynak és nem kell nekik saját erőfeszítéseket tenniük a vágyaikért. Leszámítva azt, hogy ágyba bújnak a pasival. Ha a pénz mellé még szexi forma is társul, akkor meg egyenesen megütötték a főnyereményt.

 

„Többször is úgy jártam, hogy elmondtam a lánynak, hogy albérletben lakom, nincs saját kocsim és annyit keresek, amiből szerényen megélek és másnapra mindegyik eltűnt. Ezért néhányszor bejátszottam azt, hogy azt hazudtam, hogy ügyvéd vagyok vagy cégtulajdonos és tele vagyok pénzzel. Szent ég, hogy tapadtak rám! Aztán bevallottam, hogy hazudtam és nem azon akadtak ki, hogy nem voltam őszinte, hanem azon, hogy nincs pénzem!” – Erik (31)

 

Még rosszabb, mikor a nő szándékosan téveszti meg a férfit. Mikor sikerült kiszúrnia magának egy tehetős csókát és előadja, hogy mennyire vonzódik hozzá vagy egyenesen szerelmes belé. Ha elég szép és jó színésznő, lazán az ujja köré csavarja az illetőt, majd alaposan kihasználja. Aztán ha talál egy még gazdagabbat vagy beüt a krach a pasinál és nem tud tovább tejelni, egyszerűen felszívódik.

 

 

„Tisztában vagyok azzal, hogy nem vagyok egy vonzó férfi. Viszont sokat tanultam és sikerült egy jó helyen elhelyezkednem, ahol sok pénz keresek, de sosem vertem nagy dobra. Fogalmam sincs, hogy csinálják, de a nők mindig kiszimatolják azt, akinek pénze van. Volt egy lány, akit azután ismertem meg, hogy elhelyezkedtem a munkahelyemen. Gyönyörű volt. Sokáig nem értettem mit akar tőlem, egy ronda pasitól. Azt mondta nem kell a pénzem, mégis mindent megadtam neki. Később jöttem csak rá, hogy ez volt a trükk. Mi másért lett volna velem?” – Ákos (35)

 

aranyaso 03

 

És milyen érzés marad a pasikban egy-egy ilyen eset után? Ugyanaz, ami azokban a férfiakban, akik randevún azzal szembesültek, hogy a nőt csak a pénz érdekli: csalódottság, elkeseredettség, düh. Harag a nők iránt. Egyrészt kétségbe vonják önmagukat, romokban hever az önbizalmuk, hogy semmit sem érnek. Nem képesek a lényükkel, a külsejükkel, a humorukkal, az eszükkel megfogni a nőt. Magukban kezdik a keresni a hibát. Vagy a nőkben. A nők lesznek a bűnbakok, az összes. Mert felszínesek és csak a pénz érdekli őket. Gyűlölni kezdik őket, de legalábbis kételkedni kezdenek abban, hogy létezik olyan nő, aki valóban őket akarja és nem a pénzre utazik.

 

Az aranyásók azt érik el, hogy megalázzák a férfiakat, összetörik a férfiasságukat, az önbizalmukat. Ripityára zúzzák azon nők esélyeit, akik nem pénztárcát, hanem társat akarnak fogni maguknak. Rontják az esélyeiket a viselkedésükkel, és erre tesznek rá azok a férfiak is, akik képtelenek elfogadni azt, hogy nem minden nő ilyen. Vannak kivételek.

 

De nem lehet elítélni az aranyásókat, mert senki felett sem szabad ítélkezni. Nem kérdés, hogy rossz az, amit csinálnak. Bár tisztában vannak azzal, ha egyenesek lennének a pasikkal és azt mondanák: bocs, csak a pénzedre utazom, akkor aligha sikerülne őket megfogniuk. Biztos vannak olyanok, akik ilyen jellegű kapcsolatra utaznak, egy szép, mutatós, esetleg fiatal nőre, akit pénzelnek, cserébe szórakozik és lefekszik vele. Ám ezt nem túl sok pasi engedheti meg magának, és talán nem is az ilyen vággyal bíró élveznek többséget. Kétségkívül az lenne fair, ha a nő vállalná, hogy csak a pénzre utazik. Csakhogy úgy sem fogja. Ezért, ha már ők képtelenek a helyes útra a tévedni, akkor legalább a pasiknak kellene. Ne ítéljenek el minden nőt, ne gondolják, hogy az összes aranyásó. Ne veszítsék el a bizalmukat a nőkkel szemben és a reményt. Rá fognak találni arra a nőre, aki nem a pénzre utazik. Mert vannak, csak meg kell találni őket.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Ne te mondd meg, hol van a helyem! – üzenet a pasiknak, akik kiskirályoknak hiszik magukat

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!