Talán te is – mint sokan mások – azt feltételeznéd, hogy az intelligens nő könnyebben találja meg a szerelmet. Azért, mert tudja, mit akar, pontos elképzelései vannak. De sajnos pont, hogy számukra valamivel bonyolultabb a párkeresés az átlagos nőkhöz képest.

 

 

 

intelligensno szerelem 01

kép: pinterest

 

Szó sincs arról, hogy a buta nő az „egyszerűsége” miatt könnyebben találja meg a párját. Ám be kell látni, hogy a kifejezetten okos vagy akár átlagon felüli intelligenciával rendelkező nők nehezebben lelik meg a szerelmet.

 

Az egyik okot már el is árultuk, ugyanis az intelligens nagyon is pontos képpel rendelkezik a leendő kedvesről. Nem arról van szó, hogy tele van elvárásokkal, de nem is éri be akárkivel. Inkább vár, keresgél, semmint belemenjen egy kevéssé jó, akár méltatlan kapcsoltba. Tisztában van a saját igényeivel és úgy van vele, nem tudna akárkit elviselni.

 

Ugyanakkor nem meglepő módon, de akár a tapasztalataiknak köszönhetően vagy a puszta logikának hála, de jól tudják a kapcsolat lehetséges kimenetlét abban az esetben, ha leadnak az elképzeléseiből. Osztottak-szoroztak és rájöttek, nem éri meg olyannal összejönni, aki csak kaland lehet, nem egyeznek a jövővel kapcsolatos elképzeléseik, teljesen ellentétes személyiségűek és így tovább. Átlátja a leendő kapcsolatot és ha úgy találja, szakítás, csalódás lenne a vége, akkor inkább bele sem kezd.

 

Azt gondolhatnánk, hogy hátrány tud lenni az a sok pontos elképzelés a leendő partnert és kapcsolatot tekintve. Más szemszögből viszont ez a tudatosság és önismeret magas szintje. Ismeri magát eléggé ahhoz, hogy tudja, kivel lehet boldog és a tapasztalatai révén azt is: kivel nem. Mindebből láthatóan tiszteli, szereti és becsüli is magát annyira, hogy inkább vár a megfelelő emberre. A magányt nem kudarcként, hanem ideiglenes állapotként fogja fel. Ezért nem kapaszkodik görcsösen a párkapcsolatba, nem onnan várja az egyetlen boldogságot vagy az élete értelmének megtalálást. Számára a kapcsolat egy kiegészítő az életben, nem pedig életcél.

 

intelligensno szerelem 02

 

Különben pedig a legtöbb kivételesen okos nő sokkal több területen képes jelen lenni, ezért sem a párkapcsolat az egyetlen mozgatórugója. Karrier építenek, fejlesztik a tehetségüket, képességeiket, vagy éppen a családjukkal, a barátaikkal törődnek. Igen, akadnak maguknak való magányos különcök, de a többség még mindig olyan, hogy szívesen ápol társas kapcsolatokat. Akármilyen közhelyesen is hangozzék, de igaz: egyedül is boldogok.

 

Aztán akadnak még olyan tényezők, amely megnehezítheti az agyas nők számára a szerelem megtalálást, minthogy tisztában vannak azzal: nem elég a fizikai vonzalom érzése. Annál több kell ahhoz, ha valaki nem csak szexre vágyik. Hamar fel tudják mérni a potenciális partnert és ha minden jel arra utal: nem ő az igazi, akkor mielőbb véget vet az ismerkedésnek, hogy ne rabolják egymás idejét. Csak azzal próbálkozik kitartóan, akiben lát potenciált.

 

Továbbá nem szabad elfeledni, hogy okos, és tapasztalt nőről beszélünk. Vagyis nem fog bedőlni bizonyos cseleknek, taktikáknak és dumáknak. Észreveszi, ha szédítik vagy legalábbis nem őszinte fickóval van dolga. De talán van is némi tudatosság abban, hogy az eszes nő kifejezetten éber. Ügyel a részletekre, egy kicsit talán nyomoz is, de legalábbis figyel és nem hagyja egykönnyen elvarázsolni magát. Épp az említett csalódások miatt. Emiatt igen, sajnos sokuk kissé bizalmatlan. Ezért némelyikük képes „tesztelni” a férfit annak érdekében, hogy biztosan elkerülhesse a csalódást.

 

intelligensno szerelem 03

 

Végezetül, egyes rendkívül okos nők kételkednek abban, hogy kellhetnek-e a férfiaknak. Nem sokan, hiszen a nők többsége büszke a borotvaéles elméjére és az annak köszönhetően elért eredményeire, sikereire. Mégis van egy szűk réteg, amely amiatt aggódik, hogy azért nem kell a pasiknak, mert túl okos. Ez pedig olyan, hogy a pasik egy része azt mondja: imádom az okos nőket, az csak jó, ha intelligens. A másik fele pedig megrémül az felettébb okos nőtől. Nehogy már a nő okosabb legyen nála! Egyesek a bonyolult nőt látják bennük, aki csak megnehezíti a kapcsolatot, mások pedig még a múlt században élnek és nem díjazzák az a pallérozott elméjű hölgyeket.

 

Úgyhogy, ha te is egy lángész vagy, légy büszke magadra és egy pillanatig se szégyelld éles elmédet! Lehet, hogy valamivel nehezebben leled meg a társadat, de így sokkal több esélyed van a boldogságra, hogy olyan mellett köss ki, aki valóban értékel és szeret.

 

 

 Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Mitől lesz igazán kívánatos egy nő? Nem attól, hogy kipakolja a melleit!

 

 TÁMOGASSUK EGYMÁST!

 

Mint azt bizonyára ti is tudjátok, a jelenlegi járványhelyzet sokakat megvisel, ahogy a magazinokat is. Sajnos mi sem vagyunk kivételek. De igyekszünk a nehézségek ellenére is kitartani és minden körülmény ellenére, továbbra is a maximumot nyújtani nektek, minőségi cikkekkel szórakoztatni, informálni benneteket.

 

Ezért arra kérünk titeket, kedves olvasóinkat, hogy támogassatok bennünket! Az alábbi számlaszámon tudjuk fogadni a felajánlásokat, amelyek hozzásegíthetnek bennünket a magazin fennmaradásához.

 

Cserébe ígérjük, hogy a tőlünk telhető legjobbat nyújtjuk nektek!

 

Bankszámlaszám: 10918001-00000025-99320004 (UniCredit)

 

Cégnév: Mega-Invest Ingatlanközvetítő és Tanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaság

Pin It
Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!