Mindenki szereti a szépet és vágyik rá. Ezutóbbival nincs is semmi baj, mert igen, az ember valamiképp természeténél fogva kedveli a szépet. Bár hozzá kell tenni, mindenkinek mást jelent. De sokan mondják azt: szépnek lenni kiváltság. A szépség hatalom. Csakugyan így lenne? Aki szép, az bármit megtehet?

 

 

 

szepno 01

kép: unsplash

 

Sajnos azt kell mondjam: többnyire igen. Aki szép, az bármit megtehet. Az esetek többségében igaz. Láttam már gyönyörű nőt, aki el volt szállva magától, mégis elutasításra lelt. Meg is volt lepve, hogy nem minden férfi borul térdre előtte, de minden ajtó nyílik meg előtte. Igen, akadnak ilyen kivételes esetek, amelyek bizonyítják, hogy nem vagyunk egyformák és a szépség nem korlátlanul felhasználható Visa kártya.

 

A szépséget vagy a pénzt választanád? Melyiknek van nagyobb értéke? Kattints ide és olvass!

 

De többször voltam tanúja annak is, hogy a szépség abszolút nyerő lehet. A címlapra való gyönyörű kolléganő bármit megtehetett a férfi kollégákkal, de még a főnökkel is. Az a legszebb, hogy ehhez még csak le sem kellett vetkőznie, nem volt szükséges bebújnia senkinek az ágyába. Persze, vannak olyanok is, akik odáig is elmerészkednek. De van, mikor elég a puszta szépség.

 

Ám az is elég nagy probléma, hogy sokan szépnek hiszik magukat, holott nem azok. A világ tele van instamacákkal, meg plasztikcicákkal, olyan fiatal csajokkal, akik a műszépséget hirdetik. Bár rendkívül sok férfi a természetes szépség híve, mégis sokan rajonganak az ilyen tökéletesre festett, modell alkatú, csinibabákért, akik mindent megtesznek azért, hogy többnek tűnjenek. Márpedig, aki baromira kapálózik a szépségért, az általában gátlástalan is.

 

szepno 02

 

Ingyen kávék, ingyen italok, ingyen ebédek, ajándékok. Ezek mind-mind járnak a szép nőknek, ahogy ez említett munkahelyi példában is a hölgynek. Szívességeket tettek neki, elmehetett korábban vagy éppen bejöhetett később. Semmiért sem szóltak neki. Ha hibázott, azt is elnézték neki. Néha úgy tűnt, mintha csak azért lenne, hogy szépségével kényeztesse a férfiak lelkét és fantáziáját. Hiszen mit ad nekik? Munkahelyi teljesítményt biztos nem nyújt. Elég lenne a sugárzó szépsége? Talán igen, egyes férfiaknak ez is megteszi, hogy fantáziálhatnak róla. Vagy épp rámosolyog egy ilyen nő. Megajándékozza a figyelmével. Megvillantja a bájait. Esetleg flörtöl is a pasikkal és itt van a kutya elásva. Nem lehet, hogy egy kis mókáért választják a szép nőt? Aki a „juttatásokért” cserébe, álönbizalomhoz juttatja a pasikat azáltal, hogy megjátssza nekik magát.

 

Aztán amikor a kevésbé szép kolléganők szóvá tették ezt, természetesen megkapták, hogy irigyek. Nem meglepő. Igen, biztos voltak irigyek is, de jogosan érezték magukat diszkriminálva. Hiszen, rajtuk ugyanúgy csattant az ostor, ha hibáztak, nem kaptak ingyen semmit, nem hogy ajándékot, kedves szót vagy megbecsülést. A szép nő lazán végig kopoghatott a hátukon a tűsarkújában.

 

Mivel van, aki ezzel tudatosan visszaél. Nagyon kevés az olyan szép nő, aki szerény és nem a szépsége révén kívánja megvalósítani a céljait vagy bármiféle eredményt elérni. Sajnálatos módon sokuk igenis ráérez erre az erőre, ami azonnal vagy éppen könnyű javakat ígér. Hiszen mit kell tennie? Feldobnia egy sminket, belőni a haját, felvenni egy csini rucit és mosolyogni. Ennyi. Persze biztos vannak szép nők, akik ezt kikérik maguknak és azt mondják, keményen megdolgoznak a szépségükért, odafigyelnek az étkezésükre és sportolnak. Ámen. Ebben is van igazság.

 

szepno 03

 

Ezek a sorok senkit sem kívánnak elítélni. Nem a viszálykeltés a célja. Csupán azt fejtegeti, hogy csak azért, mert egy nő szép – így született vagy azzá lett, az mindegy – bármit megtehet? A szépség kulcs az emberi szívhez vagy éppen a vágyakhoz? Igen, az lehet. Nem kellene feltétlenül így lennie, de attól még így van. Ez olyan, hogy a pénz is hatalom, amellyel szíveket lehet venni meg álmokat. Attól még, hogy nem tartjuk helyesnek, szép dolognak, így van, ha tetszik, ha nem.

 

Ugyanez a helyzet a szépséggel is. Nem fair. Például nem fair, hogy egy munkát – amihez nem is kell külső – egy szép nő kapja meg és nem a kevésbé jó nő, aki viszont értene is a feladathoz. Bárhonnan is nézzük: a szép nőnek minden az ölébe hullik. Vagy hullhat, ha úgy kívánja. Elég csettintenie és már ugrik is egy pasi a segítségére. Ha vigyáz a külsejére, jó darabig nem kell aggódnia az életben. Mindig lesz munkája, társa, barátai, mindig, mindent meg fog kapni. Azért nem csoda, ha emiatt néhány nő féltékeny, hiszen milyen jól hangzik már, nem igaz? Nem kell harcolnia, küzdenie, szenvednie, kiérdemelnie, csak a kezét tartania.

 

De vigyázzunk, mert szó sincs arról, hogy aki szép, az buta! Nem ám, hiszen léteznek nagyon intelligens, szép nők. Bár ők éppen azok, akikről szó volt: nem a szépségük révén szeretnének érvényesülni. Elég önérzetesek ahhoz, hogy többre tartsák a tudást, a tehetséget, a képességeket, semmint a külsejük nyújtotta adományt.

 

Az más, hogy egy nő okosan ravasz és fel tudja mérni, milyen lehetőségei vannak, ahogy az nem egy állásinterjún vagy munkahelyen kiderült számomra is. Egyszer meg is kérdeztem egy férfit erről: miért a szép nőt részesítik előnyben, még akkor is, ha buta vagy nem ért ahhoz, amit csinálnia kellene? Erre megvonta a vállát és annyit mondott: csak. Inkább legyen jó nő, akit lehet nézegetni, ugratni. Szórakoztatóbb, mintsem egy olyan, aki csak dolgozni jön be. Ennyi öröm jár egy elkötelezett férfinak is: hadd legeltesse a szemét egy szép kolléganőn, anélkül, hogy bármi is történne.

 

Valakit biztos kielégít ez a válasz. Számomra inkább csalódás. De örülök annak, hogy nem minden férfi ilyen és vannak helyek, emberek, akik igenis az észt részesítik előnyben. Akik nem dísztárgyat keresnek, hanem értéket. Sok férfit ismerek, aki óvatos a szép nőkkel, mert tapasztalta: a szép nők mindent megkaphatnak. A férfiak készek mindent megadni nekik, és ezt bizony sokszor csalódás követi. Egy haszonelvű nő lazán kihasználja ezt a lehetőséget.

 

Ha valaki szép, és ezzel tudatosan (vissza)él, úgy sakkozik, hogy jól járjon, hát szíve joga megtenni. Senkit sem kell ezért elítélni.  Lehet rá mondani, hogy szerencsés, meg azt is, hogy céda. Mindenki azzal dolgozik az életben, amivel tud. Neki a szépség jutott.

 

.be">
.be

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Kinek, mit jelent a külső és a belső szépség? Vagy csak egy igazság van? 

 

 TÁMOGASSUK EGYMÁST!

 

Mint azt bizonyára ti is tudjátok, a jelenlegi járványhelyzet sokakat megvisel, ahogy a magazinokat is. Sajnos mi sem vagyunk kivételek. De igyekszünk a nehézségek ellenére is kitartani és minden körülmény ellenére, továbbra is a maximumot nyújtani nektek, minőségi cikkekkel szórakoztatni, informálni benneteket.

 

Ezért arra kérünk titeket, kedves olvasóinkat, hogy támogassatok bennünket! Az alábbi számlaszámon tudjuk fogadni a felajánlásokat, amelyek hozzásegíthetnek bennünket a magazin fennmaradásához.

 

Cserébe ígérjük, hogy a tőlünk telhető legjobbat nyújtjuk nektek!

 

Bankszámlaszám: 10918001-00000025-99320004 (UniCredit)

 

Cégnév: Mega-Invest Ingatlanközvetítő és Tanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaság

 

képek: unsplash

Pin It
Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!