Imádunk rajtuk kattogni, mintha nem is léteznének jobb témák náluk. Folyton ócsároljuk az instabarbie-kat, a facebookkirálynőket, meg a csajok minden létező változatát, akik előszeretettel mutogatják magukat. Csöcsöt villantanak, csücsörítenek és természetesen naponta posztolnak magukról egy újabb szexi képet. Csak egy kérdésem van: na és?

 

 

instabaerbie 01

kép: proaist.ru

 

Jól van, igen, ott vannak az instán meg Facebookon és tolják magukról ezerrel az agyon sminkelt képeket, meg egy szál fehérneműben mutatkoznak és igyekszenek hihetetlenül erotikusnak és szexinek mutatkozni. Bizony, dőlnek a lájkok meg a kommentek, aktívan zsebelik be az elismerést, és a dicséretet. Na es aztán?

 

Talán ártanak ők valakinek azzal, hogy kitesznek egy cicimutogatós vagy alig van rajtam ruhás képet? Alapvetően nem. Persze, el lehet ebben is merülni és mélységbe menően elemezni a kérdést pszichológiai szempontból, hogy de igenis ártanak a sok önbizalomhiányos nőnek, akik nincsenek megelégedve magukkal. Tiszta sor, évek óta tudjuk, hogy a közösségi médiának milyen negatív hatása lehet az (alacsony önértékeléssel bíró) emberekre. De könyörgöm, ha valaki tudja magáról, hogy szarul esik a tökéletes külsejű plasztikcicákat bámulni, akkor ne tegye. Nyomja ki, törölje le, csináljon vele, amit akar, de ne kínozza magát azzal, hogy mindennap azt nézi, hogy a Cintia még mindig milyen dögös. Kivéve persze, ha ez motiválja, hogy lefogyjon, megszépüljön és egy szép napon ő is ilyen szelfiket lőhessen magáról.

 

Meg igen, magukat a lányokat is lehetne elemezni – már többen meg is tették – hogy mennyire sekélyesek, szeretet- és figyelemhiányosak lehetnek. Sőt, csakhogy írjunk még egy hiányosat, akár önbizalomhiányosak is lehetnek, így próbálnak pozitív megerősítésekhez jutni. Tehát többen is megállapították, hogy az instamacák valójában nem mások, mint szegény kicsi lányok, akik sokkal inkább sajnálatra, semmint csodálatra szorulnak, amiért hajlandók kipakolni magukat és görcsösen kapaszkodni a szépségükbe csak azért, hogy foglalkozzanak velük.

 

instabaerbie 02

 

A legtöbben, ezt mind tudjuk róluk, mégis szapuljuk őket, hogy csúnya-csúnya instabarbie babák, mit kell folyton posztolgatniuk? Ennyi erővel: mit kell folyton lesni őket? Miért kell mindig velük foglalkozni? A szentségit, ha egyszer ők így érzik jól magukat – még akkor is, ha ez csak álboldogság – akkor hadd legyenek. Hadd mutogassák magukat. Mit kell velük foglalkozni? Még csak sajnálni sem kell őket. Nulla interakcióval kellene rájuk reagálni. Vannak ilyen nők, lányok, el kell fogadni. Már évek óta ez megy és nem ment ki a „divatból”. Azt is lehetne mondani, ilyen világot élünk. Nem csak a fiatalok reklámozzák magukat, mert kortól függetlenül, rengeteg olyan nő van, aki szereti új – vagy már régóta fennálló – csodás külsejével megörvendeztetni az internetet. Talán némelyik tényleg könnyűvérű vagy buta, mint a tök, de felesleges is általánosítgatni, mivel akadnak intelligens és komoly értékrendszerrel bíró instapipik. Ezért sem bölcs dolog pusztán a külső alapján ítélni.

 

Ellenben, ha ő ettől boldog, hát tegye. Amennyiben nem zavarja, hogy esetleg ismerősei vagy akár vadidegen férfiak rá recskáznak, akkor bennünket se zavarjon. Hogyha ő attól érzi jól magát, mert úgy hiszi, mások irigykednek rá vagy éppen gyűlölik, akkor váljék egészségére. Tudja, mit csinál. Különben is, azt csinál, amit akar. Kik vagyunk mi, hogy előírjuk, milyennek kellene lennie egy nőnek? Hogy mit szabad neki és mit nem? Pláne a mai modern és szabad világban (leszámítva persze egyes arab kultúrákat).

Szó sincs arról, hogy melléjük kellene állni és pártfogolni őket, mert szegénykéket folyton csak bántják. A francokat, aki instababa, védje meg magát. Egyszerűen arról van szó, hogy unalmas ez a téma, hogy állandóan velük vagyunk elfoglalva. Meg az is, hogy mindig meg akarjuk mondani a tutit, hogy ezek a lányok mekkora lelki sérültek vagy milyen műanyagok és hogy a nők szégyenfoltjai. Ez egy hihetetlenül relatív kérdés, hiszen vannak, akik odáig vannak értük és ajnározzák őket. A szépség és az erotikus kisugárzás mindig is nyerő volt. Csak a szépségideák változtak. Valaki biztos gyönyörűnek találja őket vagy esetleg példaképnek.

 

instabaerbie 03

 

Arról nem is beszélve, hogy nem egy ember bukott már bele abba, - főleg nő – hogy szidta őket, mint a bokrot, aztán néhány hónap múlva ő maga is az instacica meg a facebookribi társadalom tagjává vált, mert lefogyott és összekapta magát. Előbb csak egy kép, hogy lássák az eredményt. Aztán még egy, hogy még mindig tartja magát. Utána már jöhet még egy és még egy, egyre sűrűbben, mert olyan jó érzéssel töltik el a pozitív visszajelzések és voilá! Utána érdekes módon már nem lehetett vele arról beszélni, milyenek is ezek a kirakom magamat a pultba csajok. Tehát csak óvatosan a szidalmazással. Már csak amiatt is, mert senkit sem kell bántani meg elítélni. Tartsuk tiszteletben, hogy ők ilyenek.

 

 

Különben is, ahogy mondani szokás: ha valakinek nem tetszik, akkor szarja le. Ne kövesse, ne figyelje, fordítsa el a tekintetét, akármi. Nem kell velük foglalkozni. Vannak jobb, izgalmasabb és hasznosabb témák is online és offline egyaránt, minthogy az instabarbikkal, facebookmacákkal illetve a többi hozzájuk hasonló csajszikkal foglalkozzunk.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Már nem jönnek be a plasztikcicák meg a csontkollekciók a pasiknak!

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!