Ahogy telik az az idő, folyamatosan kapunk történeteket az olvasóinktól, figyeljük az észrevételeket, és kommenteket illetve természetesen meghallgatjuk a történeteket is. Most ezeket összegezve, meg kell, állapítanunk, hogy a nők igenis keményen túl vannak terhelve és valaki meg tudja oldani a problémát, de sajnos sokan vannak olyanok is, akik nem tudják vagy benne ragadtak egy kényszermegoldásban vagy egy rosszul működő vagy már megromlott bántalmazott párkapcsolatban.

 

 

 

nok hosok 01

kép: pexels

 

Meg kell jegyeznem, hogy minden elismerésem a nőké. Tavaly rekordot döntött a házasságkötések száma illetve új szerelmek alakultak ki, de ugyanilyen határokat feszeget a válások és bántalmazások statisztikai rátája is.

 

Ahogy olvasgatom az olvasói leveleket meg kell állapítanom, hogy sokan sikeresen - reméljük nem ideiglenesen - megtalálták a szerelmet vagy gyermeket vállaltak ebben a kemény időszakban is. Ez is azt bizonyítja, hogy még van remény, hacsak nem társfüggőség áll a háttérben. Mindenesetre az el kell ismerni, hogy nagy bátorságra, erőre és kitartásra vall. Mielőtt a férfi olvasók lázadni kezdenének, biztosan közöttük is akadnak olyanok, akik jól vették az akadályokat, de ez a cikk most nem róluk szól.

 

Sajnos a másik oldalon ott vannak az elvált, megcsalt nők, akiket pedig a jelen helyzetben a párjuk elhagyott egy jobb vagy fiatalabb hölgy miatt és beszélnünk kell azokról is, akik bele kényszerültek egy bántalmazó vagy rosszul működő kapcsolatba, amiből pénzügyi vagy egyéb nehézségek miatt pillanatnyilag nem tudnak kilépni. Arról már nem is beszélve, hogy hányan veszítették el az állásukat.

 

Például idekattintva olvashatsz egy férjről, aki elvesztette az állását és hogyan lehet ilyenkor neki segíteni.

 

A férfiak hamarabb összetörnek, mint a nők. Miből gondolom? Abból, hogy csak egy gyáva és önbizalomhiányos férfi képes terrorizálni, megalázni egy nőt vagy szemrebbenés nélkül kilépni egy kapcsolatból egy másik nő miatt vagy más okokból.

 

nok hosok 02

 

A nők az évtizedek során megerősödtek. Kénytelenek voltak megtanulni, hogyan is lehet egyedül boldogulni vagy továbblépni, és nem azért mert ezt akarták, hanem azért mert az élet rájuk kényszerítette, hogy a nehézségeket megoldják, és tovább tudjanak lépni.

 

Az élet iskolája, ahogy mondani szoktuk. Fejlődés. Hiába ragaszkodunk a régi klisékhez, a női-férfi szereposztáshoz, ez most már teljesen megváltozott. Azt nem állítom, hogy ez egy könnyű tanulási folyamat volt, de nem nagyon volt vagy van most választásunk. Valószínűleg mindenki el tudja képzelni, hacsak egy kicsit is beletekint a saját életébe, hogy mennyi mindenen kellett keresztülmennie, és mennyit szenvedett vagy sírt, amíg belátta, hogy bizony tovább kell haladni. Nem is beszélve azokról a nőkről, akik egyedül maradtak egy vagy több gyerekkel minden segítség nélkül.

 

Sajnos nem mindeninek sikerül és nagyon nehéz a feladat, amit magunkra vállalunk, de az biztos, hogy mi nők egy igazi hősök vagyunk. Egy férfi észjárása teljesen más. Sok férfi meg sem tudja érteni – nem azért mert nem akarja -, hogy mennyi feladat is hárul ránk, nőkre. Ezek a terhek időről időre nehezebbek ezért is szükséges egy jó baráti társaság sok pozitív visszajelzés és egy önbizalomkép felállítása. Ez nagyon nehéz feladat, és sajnos nem is mindenkinek sikerül. Ezeket a dolgokat sajnos tanulnunk kell, nyugodtan, és racionálisan.

 

nok hosok 03

 

Sajnos nem elég sokszor hangoztatjuk, hogy milyen fontosak ezek a motivációk, hisz sokan kényszerből ragadnak benne egy rossz párkapcsolatban, mert nincs hova menniük vagy esetleg szégyellik azt, ami velük történik, még maguknak sem sikerült bevallaniuk és félnek segítséget kérni.

 

Mi a megoldás? Jobban oda kellene, figyelünk egymásra. Legalább mi nők tartsunk össze. Már megmutattuk, hogy igenis erősek is tudunk lenni újra és újra talpra tudunk állni. Ha mi nem teszünk magunkért, akkor vajon miért várjuk el, hogy más is tegyen értünk?

 

Higgyétek el, igazi hősök vagytok! Szeressétek önmagatokat, és álljatok ki a céljaitokért, hiszen már bebizonyítottátok, hogy igen is erősek vagytok.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Miért kezelik nehezen a pasik az erős nőket?

 

 TÁMOGASSUK EGYMÁST!

 

Mint azt bizonyára ti is tudjátok, a jelenlegi járványhelyzet sokakat megvisel, ahogy a magazinokat is. Sajnos mi sem vagyunk kivételek. De igyekszünk a nehézségek ellenére is kitartani és minden körülmény ellenére, továbbra is a maximumot nyújtani nektek, minőségi cikkekkel szórakoztatni, informálni benneteket.

 

Ezért arra kérünk titeket, kedves olvasóinkat, hogy támogassatok bennünket! Az alábbi számlaszámon tudjuk fogadni a felajánlásokat, amelyek hozzásegíthetnek bennünket a magazin fennmaradásához.

 

Cserébe ígérjük, hogy a tőlünk telhető legjobbat nyújtjuk nektek!

 

Bankszámlaszám: 10918001-00000025-99320004 (UniCredit)

 

Cégnév: Mega-Invest Ingatlanközvetítő és Tanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaság

 

Pin It
Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!