Mondd csak, te még sosem tapasztaltad, hogy keretek közé vagy szorítva? Egy nő csak mértékkel igyon, mert rusnya a részeg nő. Egy nő csak mértékkel egyen a randikon, mert visszatetsző, ha emésztőgödörnek tűnik. Egy nő mértékkel káromkodjon – vagy egyáltalán ne – mert nem ildomos. Hogy a frászban van az, hogy a férfiak mindig mindent korátlanul megtehetnek, de a nők nem? Ők miért lehetnek tajtrészegek, zabagépek, meg mocskos szájúak?

 

 

mindent csak mertekkel 01

 

Kép: twitter.com

 

Egy nő mértékkel szexeljen, különben egy büdös ribancnak fog tűnni. Egy nő „mértékkel” villantsa meg bájait, mert ugyancsak egy ordas nagy k*rvának fog látszani. Ki találta ki ezeket? Kinek az ötlete volt, hogy a nőket korlátok közé kell szorítani? Valami történelmi hímsoviniszta disznóé? Vagy egy nő gyűlölte ennyire a saját nemét?

 

Nem véletlenül pendítettem meg a történelem húrját. Ugyanis igen, már az ókori Rómában is így szólt a fáma: „Legyen művelt, de csak mértékkel!” Vagyis Isten őrizzen, hogy egy nő okos legyen, mert megy a máglyára vagy kiközösítik. Na, nehogy már majd ő dirigáljon. A nő ne gondolkodjon, tegye, amit a férfiak mondanak és potyogtassa az utódokat, meg vezesse a háztartást, ehhez igazán nem kell agy… minden mást bízzon csak a férfira… meg a jó édes…

 

Aztán persze ezek a „bölcsességek” megmaradtak és a középkorban, a felvilágosodás korában is a nevelő azt próbálta beleverni már minden kislány fejébe, hogy mit illik és mit nem. Ne értsetek félre, nem vagyok az illemtan ellen. Nőnek ÉS férfinak is egyaránt el kél az illem bizonyos helyzetekben és helyeken. Elvégre nem sárban dagonyázó cocák vagyunk. Jó, ha tudunk viselkedni.

 

mindent csak mertekkel 02

 

De miért van az, hogy főleg a nők viselkedését kellett ennyire szabályozni? Mert mindig is ők képviselték a „gyenge nemet”?  Ők a kis birkák, akiknek kellenek a pásztorok, hogy megmondják, hol legeljenek és hova ne menjenek? Persze, ma is ráférne egy-két nőre némi útmutatás, hogyan viselkedjenek, mert ők meg már azok a fajták, akik átestek a ló túloldalára, de azért lehetett volna több bizalmat szavazni…

 

Mert talán tényleg nem szép a roncs-részeg nő látványa. Vagy ha pörköltszaftos az álla. Vagy ha ócska ribi hatását kelti. De mindenkinek meg lehet az oka, hogy mit és miért tesz. Meg, ha egyszer így érzik jól magukat, szívük joga lenne így viselkedni, nem igaz? Meg kellene bízni bennük, hogy tudják, hol a határ – mindenkinek lehet sötét, depis vagy lefelé ívelő időszaka – és elég akkor megereszteni a baráti tanácsokat, ha nagyon nem akarnak visszatérni az élet napos oldalára.

 

Arról nem is beszélve, ha valaki betartja a szabályokat, a nők mintapéldánya lesz, maga a két lábon járó illemkódex, akkor rávasalják, hogy szentfazék, prűd, sótlan, citromba harapott vagy be van pókhálósodva. De ha még nem is lesz ennek teljesen az ellentéte csak kicsit él lazább életvitelt, akár felvállalja, hogy nő létére benne van az egyéjszakás kalandokban vagy szereti a szexet, akkor mindjárt megkapja, hogy milyen gáz meg ribanctöltelék. Erre varrjanak gombot a nők… hát semmi sem jó a mai társadalomnak? Ja, bocsánat… gondolom, az lenne az ideális, ha mindent… MÉRTÉKKEL csinálnának. Még a nevetést is. Mert milyen, már ha egy nő hangosan nevet úgy, hogy kilátszik mind a harminckét foga meg a bugyija?

 

mindent csak mertekkel 03

 

 

Biztos lesz, aki azt mondja, hogy a férfiaknak is mértékkel kellene inniuk, bulizniuk, káromkodniuk… de csak „kellene”. Senki sem szól rájuk, hogy tegyék is meg. Mert a férfi az más. Kitudja miért, de nekik mindent szabad. Ha egy nő karrierista, hetente cseréli a partnereit, az nem kóser. Ám ha egy pasi teszi azt, azzal semmi gond, az teljesen természetes. Ha egy nő fingik, böfög, hangosan végzi el a dolgát (mert a szerencsétlennek hasmenése van) akkor az fúj már, egy nő nem tehet ilyet! Még véletlenül sem! Oké, nem kell röfögve eldalolnia a himnuszt, de ne is kövezzük már meg, ha egyszer-egyszer kicsusszannak belőle idegen hangok. De bezzeg a pasik egész nyugodtan viselkedhetnek kalóz módjára. Ha pedig egy nő otthon elereszti magát, ledobja a sminket, a kisestélyit és macinacit húz, akkor sok pasi már nem is nőként tekint rá, hanem barlanglakónak. A férfiak meg nyugodtan lehetnek szakadt alsógatyában, a golyólyukat kilógatva, nekik már nem kell senkit meghódítaniuk… á, nincs ennek a dolognak elnyomás szaga…

 

mindent csak mertekkel 04

 

Jó, a rend kedvéért, tisztelet a kivételeknek, vannak normális férfiak, akik illemtudóak, akik tudnak viselkedni és nem akarják dobozba zárni a nőt. Nincsenek listányi elvárások a fejükben. Tök jó fejek, köszönjük nekik, hogy vannak. Csakhogy ők, nem a túlnyomó többséget képviselik. Még mindig rengeteg a sötét lélek, aki megszabná, hol van a nő helye és mit csináljon. Hála az égnek, hogy fejlődtünk mér a történelem során és a nők a mai napig kitartóan harcolnak az egyenjogúságért az élet minden területén. De még mindig van hová fejlődnünk. A cél pedig nem a férfiak leverése, hanem a békés együttélés velük. Nem kell velük összetűzésbe keveredni, éppen elég, ha a nő magától rádöbben, hogy nem szabad hagynia, hogy befolyásolják, megmondják neki mit tegyen, hanem álljon ki magáért és tegye azt, amit jónak lát. Egy intelligens nő úgyis feltudja mérni, hol van a határ, de nem baj, ha néhanapján feszegeti azt.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Direkt ilyen bunkó a pasi vagy csak játssza az agyát?

Pin It
Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!