Mindenki mondja, hogy a negyven az új harminc. Ennek ellenére, mintha csak két típus létezne a negyvenes nőkből. A túlsúlyos, ápolatlan, sokszor igénytelen kontra csinos, szexi, igényes nő. Némelyikük eszméletlenül jól néz ki és simán letagadhatna tíz évet. Velünk ellentétben mások tíz-húsz évvel idősebbnek tűnnek. Hogy lehet ekkora a differencia?

 

 

 

elhanyagolt negyven 01

kép: pinterest

 

Rá lehetne fogni a génekre. Igen, bizonyos tekintetben az is számít. Ahogy az egészség is. Másképp fest egy nő, aki fél életében dohányzott, alkoholizált, zsíros és cukros ételeken élt és megint máshogy néz ki az, aki legalább az utolsó öt-tíz évében odafigyelt az étkezési szokásaira. Természetesen életkörülményeinktől is függ az, hogy miként nézünk ki. Nagyon sokat számít az, hogy van-e tartós, állandó betegségünk, sportolunk-e és mennyire stresszesek a napjaink. Bár lássuk be: ezeknek a nagyja olyan csupa olyan, amit valójában csak takarózása használunk.

 

Ugyanis rengeteg nő kifogásként használja fel a gyerekeit. Félreértés ne essék, (főállású)anyának lenni tényleg kihívás és nem sétagalopp, de attól még, hogy valakinek van egy-két csemetéje, juthat ideje magára is. Ahogy nem válasz az elhanyagoltságra a párkapcsolati státusz, de még csak az anyagi helyzet sem, hiszen nem kell gazdagnak lenni ahhoz, hogy szépek, nőiesek legyünk. Az időhiány megint nem abszolút válasz mindenre, mert az embernek arra van ideje, amire szeretné. A legszorosabb ütemtervbe is bele lehet iktatni heti két-három alkalommal egy kis mozgást.

 

Úgyhogy kifogásból nincs hiány. Persze, mindenre van példa és léteznek extrém esetek, amikor egy nőnek valóban: élni sincs ideje. Ám az igazság az, hogy túl sok az olyan eset, ami erre rácáfol. Valószínűleg mindenkinek van a környezetében egy vagy két olyan nő, aki épp azt igazolja: egyes rejtélyes elhanyagoltságok hátterében a lustaság és nemtörődömség áll.

 

elhanyagolt negyven 02

 

Nekem is volt már nem egy negyven feletti kolléganőm. Szép arcuk volt vagy éppen jó idomokkal rendelkeztek és baromira nem törődtek magukkal. Egy kis odafigyeléssel valódi bombázók lehettek volna. Az volt bennük a legbosszantóbb, hogy állandóan panaszkodtak az elrepült a fiatalságra, azzal jöttek, hogy az ő idejük leáldozott és rendületlenül irigyek voltak a fiatalokra. Na és itt van a legnagyobbb bánatuk: nem kellenek senkinek. És mikor szóba jött, hogy feldobhatnának egy kis sminket, vehetnének arckrémet, ruhát, azzal jöttek: nem akarnak arra költeni, minek, inkább félreteszik azt a pénzt, a gyerekükre költik, nincs kedvük vásárolgatni. Oké, ezekben is lehet igazság, de némelyikükön látszott, hogy egyszerűen csak lusta.

 

 

Ahogy ahhoz is, hogy változtasson az étkezési szokásán. Könnyebb. kényelmesebb gyors kaját enni mindennapi nasival, mintsem főzni, pedig egyedül élt a tinédzser lányával. Nincs ideje sportolni, de délután sorozatokat nézni, arra van.

 

Nem arról van szó, hogy minden nőnek szépnek kell lennie és saját maga legyen az új hobbija negyven felett. Az is tagadhatatlan, hogy mindannyian más élethelyzetben vagyunk. De azért ne is tegyünk úgy, mintha a pénz, a gyerekek vagy a munka tehetne arról, hogy egy nőnek nem jut ideje magára. Legalább ne panaszkodjon az, aki nyilvánvalóan tehetne magáért. Hiszen nem nagy változtatásokról van szó, de néha egy finom smink, egy új frizura, megváltozott étrend és ruhastílus óriást dobhat a külsőn, ami pedig meglátszik a nők önbizalmán is. Ami pedig az egyiknek sikerült, miért ne sikerülhetne a másiknak is?

 

elhanyagolt negyven 03

 

Ismerek nem egy olyan negyven feletti nőt, aki átlépte az negyedik ikszet és le volt robbanva. De nekiállt edzeni, dolgozni magán és szép lassan újjászületett, most pedig második virágkorát éli. Egyesek a férjük mellett élvezik az életet mások pedig változásuknak köszönhetően új partnerre leltek. Ugyanis az, hogyan érzi magát egy nő, kihat minden másra is, főként a kapcsolataira.

 

Mindannyian agyagok vagyunk. Az, hogy egy fenséges váza vagy egy idomtalan kancsó születik-e belőlünk, az főleg rajtunk múlik. Aki negyven felett szépségre és új életre vágyik, annak tennie is kell érte, nem elég áhítoznia. De ami a legfontosabb: mindenki tehet érte. Mindegy milyen szinten, de egyetlen nőnek sem kell lehúznia a rolót negyven felett és lemondania a szépségről és mindarról, amit adhat: az önbizalomról és a boldog párkapcsolatról.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

40 felett is létezik szenvedélyes nő és olyan is, aki új életet kezdett


 TÁMOGASSUK EGYMÁST!

 

Mint azt bizonyára ti is tudjátok, a jelenlegi járványhelyzet sokakat megvisel, ahogy a magazinokat is. Sajnos mi sem vagyunk kivételek. De igyekszünk a nehézségek ellenére is kitartani és minden körülmény ellenére, továbbra is a maximumot nyújtani nektek, minőségi cikkekkel szórakoztatni, informálni benneteket.

 

Ezért arra kérünk titeket, kedves olvasóinkat, hogy támogassatok bennünket! Az alábbi számlaszámon tudjuk fogadni a felajánlásokat, amelyek hozzásegíthetnek bennünket a magazin fennmaradásához.

 

Cserébe ígérjük, hogy a tőlünk telhető legjobbat nyújtjuk nektek!

 

Bankszámlaszám: 10918001-00000025-99320004 (UniCredit)

 

Cégnév: Mega-Invest Ingatlanközvetítő és Tanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaság

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!