Képzeld el a szitut, bár az is lehet, hogy nem lesz rá szükség, mert gyakran megesik veled: ott ülsz a barátnőid körében. Mindegyik házas vagy legalábbis komoly kapcsolatban van. Persze ez már eleve ad nekik egy közös témát: a párom. Amihez te nemigen tudsz hozzászólni. Épp ezért fordulnak oda hozzád nagy kérdő tekintettel: Neked miért is nincs még mindig pasid?

 

 

 

szingliket kikozosíteni 011

Kép: pinterest.ca

 

Mindegy, hogy három napja, egy hete, egy éve nincs. Miért nincs MÉG? Az örök kérdés, amitől minden szingli frászt kap. Mindegy, hogy azt feleled, azért, mert még csak tegnap szakítottál az előzővel, még gyászolsz, most egy kicsit egyedül akarsz lenni vagy mert neked nem jó akárki. Úgy fognak rád nézni, mintha elment volna az eszed. Természetesen nem mindegyik társas kapcsolatban élő barátnő ilyen, de sajnos sokukban dolgozik a csordaszellem. Vagytok öten, abból négyen foglaltak, egyedül te vagy az, aki kilógsz a csordából és ideje volna már betagozódnod, hogy kerek legyen az Arthur király kerekasztala, mert ha nem… akkor ki vagy közösítve, menj el a pusztába és kullogj egyedül vagy hullj el.

 

Miért baj az, ha a szingli szeretne kicsit egyedül lenni? Ha nem érzi azt, hogy atyaég, azonnal pasira van szüksége? Miért olyan hihetetlen az, hogy tökéletesen boldog egyedül is, nincs szüksége hozzá egy férfira? Ugyanis nagyon sok nő van így. Nem kényszerből, nem dacból vagy mert nem talál senkit és akkor azzal takarózik, hogy egyedül is boldog. Hanem azért, mert valóban így van. Úgy osztja be az idejét, ahogy akarja, senki nem szól bele az életébe, nem kell máshoz alkalmazkodnia, egyedül is boldoggá teheti magát. Megadhat magának mindent, amit egy partnertől is kaphatna. Legyen az lelki vagy testi szeretet.

 

szingliket kikozosíteni 02

 

A másik, ami sokak számára elfogadhatatlan, hogy várnak. Az Igazira. Ha ő most tényleg ragaszkodik a szőke herceghez, akkor miért ne? Vagy ha azt a bizonyos lelki társat keresi? Hát tényleg nem lehetnek elvárásai, mert akkor megkapja, hogy álmokat kerget és ébredjen már fel, mert különben örök életére egyedül marad? Nem tűnik olyan szörnyen felfoghatatlannak az, hogy vannak alapvető igényei a leendő társával szemben. De szörnyű, hogy szeretné, hogy kulturált legyen és jókat tudjon vele beszélgetni. Nem minden szinglinek vannak irreális elvárásai, amik arra utalnának, hogy azért vannak egyedül, mert nem létező személy kajtatnak. Miért kellene a barátnői vagy bárki más kedvéért beleugrania egy olyan kapcsolatba, amiben nem érzi jól magát? Csakhogy elhallgassanak? Azért meg lehet azt különböztetni mikor van valakinek irreális és mikor van reális elvárása a leendő kedvesével szemben. Ám ezt egyesek rosszul mérik fel és inkább azt sulykolják a szinglibe: ne várj ilyenre, mert úgysincs, válassz egyet a tömegből, elégedj meg vele és örülj, hogy egyáltalán van pasid.

 

Mert ha nincs, akkor valami gáz van veled. Talán titokban leszbi vagy. Esetleg borzasztó a személyiséged és nem lehet veled jól kijönni. Egyszerűen sokak számára furcsa vagy, amiért nem találsz magadnak párt, nincs harmincévesen egy férjed, de minimum tartós kapcsolatod. Az előbbi gondolatok fel sem merülnek bennük, hogy vársz a megfelelőre vagy elvagy egyedül is. Őket az izgatja, hogy sehogy sem illesz bele a kirakósba, akárhogy forgatnak. Van egy rohadt nagy lyuk a képen, amibe te nem passzolsz és olykor ezért próbálnak belecsiszolni a képbe.

 

Na, és tudod mi a poén? Hogy pont ők beszélnek, ezek az emberek. A barátok, a rokonok, meg az idegenek. Akik sok esetben már a harmadik férjüket fogyasszák, mert három évente elválnak. Vagy akik benne ragadtak egy szar kapcsolatban és folyton csak elégedetlenkednek. Meg akik meg sem mondják, hogy pocsék az egész úgy, ahogy van, csak előadják neked hogy minden tökéletes és marhára boldogok. Közben rohad a kapcsolatuk. Ezért aztán tényleg megéri a párkapcsolatot meg a házasságot erőltetni. Talán pont azért, hogy szenvedj már velük te is, mert nem hiszik, hogy neked jobb jutna, mint nekik. Lehet, hogy csak irigyek rád, mert szingli vagy, visszasírják a boldog egyedüllétet és ezért szúrod annyira a szemüket. Te ismered őket, mondd meg te, hogy dolgozhat-e irigység az ismerőseidben!

 

szingliket kikozosíteni 03

 

Mindegy is, a lényegen nem változtat, hogy gyakran tényleg csak papolnak. Azt hiszik, ők a példaértékűek, akár néhány válással a hátuk mögött, akár egy gázos kapcsolattal. Mert ez a normális. Ha van egy párod, férjed, és mindegy milyen viszonyban vagytok, de van. Akkor már a világ nem nézhet ki, nem zaklathat a közvetlen környezeted. Nem hihetik, hogy baj van veled. Nem leszel te a retteget különc, akit a társadalom peremén áll. Hiába, ezek az ősi vágyak, hogy betagozódni, a társadalom részévé válni, még ma is erősen dolgozik az emberekben és emiatt érzik azt egyesek, hogy joguk van piszkálni a szingliket és sürgetni őket. Lehet, hogy tényleg csak a jó szándék, a szeretet vezérli őket, hogy szeretnék már boldognak látni őket. Vagy valóban a féltékenység vagy az ösztön dolgozik bennünk, hogy próbálják beilleszteni az egyedülállót a kis világukba. Nem zavarja őket, hogy már más világot élünk meg hogy az egyénnek lehetnek más vágyai, elképzelései.

 

 

Ha pedig sehogy sem teszel eleget az ősi hívásnak – legyen már egy társad az Isten verjen meg – akkor elfordulnak tőled. Legalábbis sokakkal ez történt. Eltűntek a barátok, és már csak azok ültek össze, akik házasok vagy párjuk van. Nem illettél bele a képbe. Meg aztán, te „úgyse értenéd”, miről beszélnek, hiszen nincs párod. Akkor meg maradj otthon. Keress magadnak új szingli barátokat.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ezek is tetszeni fognak:

 

Segítség, megint egy évvel öregebb lettem!

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!