Talán ismerős lesz a sztori. Elmúltál negyven. Lehet, hogy nem érzed és látod magad top modellnek, mégis fantasztikusan érzed magadat a bőrödben. Fiatalosnak, csinosnak, sőt, akár kifejezetten szexinek. Miért is ne? Hiszen most virágoztál ki csak igazán, de azt is mondhatnám, olyan jó érett vagy, mint egy finom és édes szilva. Amíg te rohadt jól érzed magad, másoktól azt kapod, hogy „szegény, már elmúlt negyven” meg hogy „biztos milyen szar neki” és hogy „negyven fölött jönnek a bajok.” Tamarával is ez történik, és nem érti, hogy mi a francért kell őt temetni?!

 

 

negyven folott elet 01

 

Kép: uralgeofizpribor.ru

 

Kezdjük azzal, hogy attól még, hogy valaki átlép egy bizonyos kort, miért kell őt már koporsóba tenni? Miért kell valakinek az idejét számlálgatni vagy azt jósolgatni, hogy most jönnek a bajok, a betegségek, a nyavalyák? Miért kell ízületi gyulladásért, klimaxért, csontritkulásért meg műfogsorért kiáltani? Érthető, ha sok ember számára felháborító, hogy átlépett egy bizonyos korhatárt és riogatják, lesajnálják, temetik…

 

De nem szabad ezen bedühödni. Nevetni kell ezen. A 43 éves Tamara is eleinte begőzölt a sok negatív beszóláson. Aztán rájött, hogy az emberek egy része irigy. Miért is? Elég ránézni a karcsú, futóbolond, fiatalosan öltözködő, életvidám és igazán gyönyörű és sikeres nőre.  Teljes mértékig elégedett lehet magával. Persze, hogy irigyek rá, mert szép, kívánatos, és mert nem panaszkodik állandóan arra, hogy beállt a dereka vagy reggel már úgy ébredt, hogy fáj a haja vagy a kitudja mije. De tesz is azért, hogy ez így legyen és bárki más is megtehetné. Tisztában van azzal, hogy így sem tökéletes, a ráncokat, a narancsőrt így sem tudja eltűntetni, de ő így is dögösnek érzi magát.

 

Talán emiatt sem akad már ki, mikor a barátnőivel beül egy bárba és a fiatalok úgy néznek rájuk, hogy: „Mit keresnek itt ezek a kivénhedt kurvák? Idejöttek kötögetni?” Aztán hogy le tudnak merevedni, mikor odamennek a férfiak hozzájuk és leszólítják a „nagyikat”... a plasztikcicák helyett.

 

negyven folott elet 02

 

Persze ő sem sugárzott mindig, nem volt ennyi önbizalma. Van két iskolás gyereke, és pár évvel ezelőtt elvált. Úgy érezte, az élete egy merő kudarc. Tényleg úgy is nézett, mint egy tipikus megtört, középkorú nő, elhanyagolta magát, hagyta, hogy a stressz és a fájdalom megöregítse. Hogy beálljon a sorba a többi ember közé és egy szürke kisegér legyen, aki robotol, a gyerekeinek és az apáca létformára hajlik.

 

Majd egy szép napon a tükörbe nézegetve magát arra gondolt: „Mit csinálok? Miért élek úgy, mintha már vége lenne az életemnek? Mintha már semmi öröm nem várna rám? Csak mert elmúltam negyven, ezért dögöljek meg vagy haljak meg egyedül és magányosan?”

Két hónap alatt úgy megváltozott, mintha elrabolta volna a Top modell leszek és kikupálták volna. Elképesztő volt látni a különbséget! Kb. mintha a csúnya gonosz banyából Hófehérkét csináltak volna. Ez pedig hatalmas erőt adott neki. Szépnek látta magát és ettől megjött az önbizalma. Hát még akkor, amikor elkezdtek a férfiak megfordulni utána és megpróbáltak flörtölni vele. Ekkor fedezte fel: most jön még csak a java, most kezdődik az élet!

 

Újra randizni kezdett. Arra is rá kellett jönnie, hogy megváltozott a világ, nem kell párban élni ahhoz, hogy szex is jusson az életében. Egy nőnek is lehetnek egyéjszakás kalandjai és kedve szerint válogathat a férfiak közül. Senki se érte félre, nem lett belőle 0 forintos ribanc, csak kihasználja a lehetőségeit és két romantikus vacsora között megejt olykor egy alkalmi szexet, ha ahhoz van kedve.

 

negyven folott elet 03

 

Ugyanis valósággal pofon vágta a felismerés, hogy most tudja csak igazán élvezni a szexet. A férjével néhány év után megszokottá, unalmassá vált, sokszor kielégületlen maradt, míg végül azt is tehernek érezte és elhagyta. El is felejtette milyen az, mikor valakinek orgazmusa van! Aztán jöttek a kalandok és újra felfedezte a nőiességét, a szexualitást, és hogy lehet élvezni az életet. A gyerekei már egészen nagyok, és bár szeret velük lenni, de nekik is megvannak a maguk barátai, így ő is többet lehet az ő barátaival, szórakozhatnak, mert neki is jár néha a kikapcsolódás.

 

Miután pedig kikalandozta magát, ismét szerelembe esett. Nem tartja szégyenletesnek, hogy a párja nála öt évvel fiatalabb és szintén elvált. Már majdnem egy éve együtt vannak és tökéletesen megértik egymást. Tamara kifejezetten bölcs és érett. Rengeteg tapasztalat van mögötte. Már tudja mi a jó neki és mi nem, éppen ezért éli tudatosan az életét és arra bólint rá, amit igazán akar.

 

negyven folott elet 04

 

„Tudod mire jöttem rá így negyven fölött? Hogy nekem is jár az én-idő! Igen, kérem a nekem járó időt. Szórakozni és élni akarok. Imádom a gyerekeimet, a páromat is, de kell, hogy néha azt csináljak, amit akarok. Ebből nem vagyok hajlandó leadni, hogy meglegyen a napi szintű én-időm. Dolgoztam eleget, szolgáltam a férjem vagy mások igényeit, a gyerekeimért a mai napig mindent megteszek, de most már elég legyen. Élvezni akarom az életet, minden falatját, minden kortyát. Nem akarok örökké az alakom miatt sem aggódni vagy, hogy mit hoz a jövő. Számomra csak a ma létezik. Nincs már felesleges időm stresszelni, aggodalmaskodni meg túlórázni. Megtanultam a helyesen használni a nem és az igen szavakat. Tisztelem és becsülöm magamat annyira, hogy többé ne tengődjek egy pocsék kapcsolatban vagy végezzek olyan munkát, amit nem akarok. Ugyanez igaz a szexre is. Csak olyan dolgokat teszünk, amire én is vágyom és meg kell hagyni, sokkal színesebb a nemi életem most ahhoz képest, amit a férjem mellett éltem. Sokszor van olyan érzésem, mintha eddig nem is éltem volna… most nyíltak ki új ajtók előttem.”

 

Igazából ezt is üzeni Tamara a negyvenes nőknek, hogy az életük még csak most kezdődik! Ne hagyják, hogy mások lehúzzák őket a klotyón, mintha egy darab szar lennének. Éljenek!

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Divat a kor: a negyvenesek lettek az új harmincasok!

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!