Milyen is volt a múlt századi férfi? Egy igazi úriember. Vagy éppen egy harcos oltalmazó, aki megóvta a családját vagy a hazáját. A régi férfiaknak voltak értékeik, gerincük, tartásuk. Hittek még olyanokban, hogy hűség, becsület, tisztelet, kitartás. Már elnézést, de nem voltak olyan puha pöcsűek, mint sok mostani férfi.

 

 

 

multszazadi

kép: pinterest

 

A legtöbb hölgyismerős a környezetemben egy múlt századi férfiról álmodozik. Amilyen az ősei is voltak. Azok a férfiak, akik még a kezükben tartották az irányítást. Nemcsak fizikailag, hanem lélekben is erősek voltak. Ha jött a háború, egy pandémia, akármilyen sorscsapás, nem nyüszögtek, nem picsáskodtak, hanem odatették magukat. Szembenéztek a helyzettel és megoldást kerestek. Harcba mentek, megvívták a földjeiket, az asszonyaikat. Volt bennük kitartás, méltóság és küzdeni vágyás. Sok mai férfi magát sem tudná megmenteni, nemhogy a nőt. Előbb fognák menekülőre, minthogy bárkinek is a védelmére keljenek. Úgy tűnik, a gyávaság lett az erény, nem pedig a bátorság.

 

Biztos vannak ma is ilyen férfiak. Legfeljebb nem minden egyes, hanem minden ezredik bokorban. De az utóbbi időben egyre inkább úgy tűnik, hogy a régimódi férfiak kihaló félben vannak. A múlt századi urak még keményen dolgoztak a nők meghódításáért és ahol a nők, igazán nőnek érezhették magukat!

 

De miért tűntek el ezek a régi szokások? Erről idekattintva olvashattok.

 

Apáról fiúra szállt a tudás. A jellem. A szülők mindent megtettek azért, hogy a gyermekekbe beleneveljék a kor értékeiket. A nőkkel hölgyekként kell bánni, a munkában keménynek kell lenni. A tettekért vállalni kell a felelősséget, a családot meg kell óvni, egyszóval megtanították, hogyan legyen férfi, a férfi.

 

multszadi ferfi 02

 

Egy ilyen nagybetűs férfi mellett minden nő, nőnek érezze magát. Manapság kihalóban vannak az úriemberek, félelmetes ütemben tűnnek el a szép randizási szokások. A pasik ma már előbb küldenek a péniszükről képet, semmint vacsorára hívják a nőt. Csoda, hogy vágyódnak a régi urak után, akik bókoltak, hosszasan udvaroltak, ajándékokkal és a figyelmükkel halmozták el a nőket?

 

Rengeteg férfi képzett, intelligens ember volt. Fontosnak tartották, hogy pallérozott elméjük legyen, nem lógott ki a kapanyél a szájukból. Ugyanezt elvárták a nőktől is. (Persze ne legyen okosabb, de ne is legyen egy buta fruska, akivel nem lehet két értelmes szót váltani. Nem baj, ha megvan a magához való esze.) De még az utolsó földműves és képes volt tisztelettel beszélni egy nővel. Manapság meg a felsővezetésben dolgozó, diplomás férfiak is úgy beszélnek, mint a kocsmatöltelékek. Nem találni már minden sarkon olyan férfit, akivel izgalmas, szellemes, magasröptű beszélgetést folytathatsz és ne terelné át a szót egy percen belül arra, hogy el vele a mosdóra dugni. Közben egyszerre négy-öt nőnek csapják a szelet, hogy tutira akadjon valaki a horgukra. Nincs az, hogy egyetlen nőt tisztel meg a figyelmével – tisztelet a kivételnek – hanem biztosra akar menni. Különben is: virágzik a hedonizmus, ha valakinek lehet egyszerre több nője, akkor miért ne élne a lehetőséggel?

 

Úgyhogy nem kell meglepődni azon, hogy sokan visszavágyódnak a múltba. Az sem volt tökéletes, de azt sem véletlenül mondják: régen minden jobb volt. Vagy egyszerűbb. Jó, igen, minden kétélű. Megvannak az előnyei a modern technikának, az internetnek, és a hátrányai is. Régen többet találkoztak és beszélgettek egymással az emberek. Társasági összejöveteleken ismerkedtek, táncoltak, játszottak. Kevesebb lehetőség volt kifogni egy zsákba macskát, nem úgy, mint ma.

 

multszadi ferfi 03

 

A teljesség kedvéért tegyük hozzá: akkor is voltak tapló, bunkó parasztok és a nőknek sem volt mindig aranyélete. Akik megtehették: szép ruhát viseltek, partikra jártak, sokoldalú képzésben részesültek. De sokan értéktárgynak tekintették őket, akiket ki kell házasítani és jóval kevesebb beleszólási lehetőségük volt a dolgokba. Úgyhogy a múlt századnak is megvannak az árnyoldalai. Ám tagadhatatlan, hogy akkoriban léteztek még úriemberek és úrihölgyek. Próbálj csak ma mutatni egyet! Bele fog telni egy kis időbe, mire találsz!

 

Még ha a nők meg is erősödtek, és hellyel-közzel azt lehet mondani: egyenjogúság van, az igazi férfi utáni vágy sosem ment ki a divatból. Még most is vonzó tud lenni egy szellemes, sokoldalú, jó kiállású férfi, aki nem csak a testét, hanem az eszét is edzi és fordítva. Akinek van értékrendszerese, jövőképe, konkrét céljai. Aki igenis férfi akar lenni, és tenyerén hordozná a nőt, de nem azért, hogy nagyzoljon vele, hanem mert ő maga ettől érezné jól magát, miszerint képes minden tekintetben megadni a biztonságot a nőnek. Eszébe nem jutott volna egy múlt századi férfinak, hogy a kanapén aszalódjon egész nap és elvárja, hogy az asszony tartsa el. Nem volt mamahotel meg karrierista nő, aki pénzelte volna a töketlen urát. Baromira szörnyű és egyszerre rémisztő, hogy manapság már viszont ez a helyzet.

 

Hol van ettől a képtől ma sok férfi? Olyan pasikkal van tele a világ, akik bunkók, céltalanok, lusták és előszeretettel hibáztatnak másokat az életük alakulásáért. Nem igyekszenek elérni valamit. Nem céljuk a nő meghódítása, támogatása. Minden hulljon az ölükbe erőfeszítések nélkül. A nő szolgálja ki őket maximálisan, de ne várjon cserébe semmit. Egyszerűen elkényelmesedtek. Nincsenek már meg bennük a régi értékek. Kevesen maradtak, akik házasságra, családra vágynak. Már nem érték számukra a becsület, a hűség, a tisztesség. Ahogy említettem, sok férfi már akkor is tárgyként kezelte a nőket, de ugyanannyi volt, aki tisztelte, becsülte, elismerte a képességeit és a szerepét a mindennapokban. Nem voltak úgy felborulva a nemi szerepek, mint ma: a nő, nő maradt, míg a férfi, férfi. Ma meg lassan puncit növesztenek a pasik.

 

Meg lehet érteni azokat a hölgyeket, akik hétköznapi hercegekre, jó modorú urakra vágynak. Nem epekednének annyira utánuk, ha lennének ma is, de épp ez mutatja azt, hogy kihalóban vannak és csak a harmatgyenge selejt maradt utánuk.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Kihalófélben vannak az úriemberek és az úrihölgyek! – Erre emlékeztet a Büszkeség és Balítélet

 

 TÁMOGASSUK EGYMÁST!

 

Mint azt bizonyára ti is tudjátok, a jelenlegi járványhelyzet sokakat megvisel, ahogy a magazinokat is. Sajnos mi sem vagyunk kivételek. De igyekszünk a nehézségek ellenére is kitartani és minden körülmény ellenére, továbbra is a maximumot nyújtani nektek, minőségi cikkekkel szórakoztatni, informálni benneteket.

 

Ezért arra kérünk titeket, kedves olvasóinkat, hogy támogassatok bennünket! Az alábbi számlaszámon tudjuk fogadni a felajánlásokat, amelyek hozzásegíthetnek bennünket a magazin fennmaradásához.

 

Cserébe ígérjük, hogy a tőlünk telhető legjobbat nyújtjuk nektek!

 

Bankszámlaszám: 10918001-00000025-99320004 (UniCredit)

 

Cégnév: Mega-Invest Ingatlanközvetítő és Tanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaság

Pin It
Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!