Hangsúlyozom: igazán. Igazán magabiztos nőnek. Ugyanis nem szabad összekeverni azzal, hogy van, amikor csak hisszük, hogy magabiztosak vagyunk. Mert annyira szeretnének azok lenni, hogy beleszuggeráljunk magunkba, ami vagy beválik vagy nem és csak ál-magabiztosságra teszünk szert, ami az első bukkanónál ki is szokott derülni, hogy rohadtul nem vagyunk azok. Jön egy kis eső és már le is mállott rólunk a rózsaszín cukormáz és ott van alatta: a gyenge és önbizalomhiányos nő. Szóval mikortól számítasz igazán annak?

magabiztos no jelek 01

 

Kép: Freepik.com

 

Természetesen minden a külsőnél kezdődik. Elvégre, aki nem szereti a külsejét, elégedetlen vele, aligha lehet magabiztos. Ám ha szépnek látja magát, de minimum elfogadja a testét úgy, ahogy van és büszke rá, akkor az már egy pipa. Vagyis lehetsz te top modell alkatú, Tyra Banks meg Naomi Campbell alteregója vagy egy olyan nő, aki felvállalja, hogy plus-size, kicsivel több a fognivaló rajta, esetleg narancsbőre van, de így is boldog és elégedett magával, akkor jó úton jársz afelé, hogy magabiztos nőnek számíts.

 

Hiszen aki szereti, és elégedett önmagával, az sugárzik. Erről szól a Túl szexi lány című film. Lehet, hogy a külső nem tökéletes, de ha az ember annak látja magát, az hatalmas önbizalmat adhat neki. Tudja magáról, hogy szexi, kívánatos, csinos és ez karizmával ruházza fel. Megragadja az emberek figyelmét, ami pozitív visszacsatolásként szolgál. De nem! Nem ettől lesz valaki igazán magabiztos. Egy valóban magabiztos nő nem várja el a megerősítést. Persze jól esik neki, de elsősorban önmagát erősíti meg!

 

magabiztos no jelek 02

 

Ugyanis nem függ senkitől és semmitől. Nem teszi másoktól függővé a boldogságát vagy azt, éppen, hogy érzi magát. A maga ura, kezében életének gyeplőjével. És most komolyan: ő akkor is boldog, ha egyedül van. Nem tagadja, ha partnerre vágyik, ha hiányzik neki a szerelem, de nem is picsog miatta, hanem próbálkozik. Egy magabiztos nő mindig a tettek embere. De még ha hiányzik neki is a szerelem, akkor is megoldja, hogy addig is nagyszerűen érezze magát és megélje az életét, amíg vár valakire. A pocsék randikat, az elutasításokat nem kudarcnak éli meg, nem kezd kételkedni magában – vagy ha mégis, hamar befejezi – mert egyszerűen úgy könyveli el: nem illetünk össze. Majd a következővel!

 

Különben is, inkább egyedül van, mintsem egy szar kapcsolatban kínlódjon. Egyrészt azért, mert igényei vannak, tudja mi a jó neki és milyen partnerre van szüksége. Másrészt meg egy kapcsolatban sem adja fel magát. Legyen Én és Te és néha Mi. Nem akar senkivel se összeolvadni. Mindig kiáll önmagáért és azért, amiben hisz, igaznak vél. Nem egy elnyomható valaki, egy magabiztos embert nem lehet irányítani sem elnyomni. Ugyanígy áll a barátaihoz. Ő senkinek sem könyörög szeretetért, figyelemért. Örömmel ápolja a kapcsolatait, de csak azokat ahol azt látja, kölcsönös a dolog.

 

magabiztos no jelek 03

 

Saját magát motiválja, bátorítja. Saját maga lelki trénere és személyi edzője. Hisz magában és a képességeiben. Nem rohan panaszkodni másokhoz, nem kell neki feltétlenül mások tanácsa vagy „igazolása”. Nagyszerűen tudja orvosolni a saját lelki bajait vagy minden más ügyes-bajos dolgot. És nem azért, mert ciki lenne beszélni a bajairól vagy mert fél segítséget kérni, nehogy csorbuljon az imázsa. Tud ő segítséget kérni, ha nagy bajban van. Ám nem azért nem teszi, mert olyan csökönyös, hanem mert tényleg talpraesett és nagyon jól tudja saját magát bíztatni. Kihívásokként tekint a bukkanókra, amiket neki kell megoldania.

 

Vagyis rettentően céltudatos és határozott. Mindig tudja, mit akar, pontos elképzelései vannak önmagáról, a világról, a vágyairól és minden másról is. Az érdekeit előrébb helyezi másokéhoz képest és nem azért mert önző. Nagyon szívesen ad és segít. Csakhogy már megtanulta, hogy egy élete van, és az ő boldogsága, egészsége, jóléte az első, mert ha az nincs meg, boldogtalan, elégedetlen lesz, és végképp nem tud másokkal foglalkozni.

 

magabiztos no jelek 04

 

Talán úgy tűnhet, hogy mindent megold egyedül, nincsenek érzései, önző és talán nagyképű is. Igen, vannak ilyenek, akik tényleg azok, de sokszor kiderül róluk, hogy ezek csak álarcok és valójában önbizalomhiányosak. Csak túltolták a színészkedést. Másoknál pedig ez védekező mechanizmus, mert bizalmatlanok. Ellenben egy igazi magabiztos nő nyíltan vállalja önmagát, a gondolatait, a hitét, az érzéseit. Mert nem érdekli, mit gondolnak róla, és mert őszintén éli az életét.

 

Igenis, vannak érzései, tud sírni, lehet neki is rossz napja egy igazán magabiztos nő ugyanolyan ember, mint bárki más. Legfeljebb nem vágyik arra, hogy mindenki vele foglalkozzon, elismerjék – mert az egészséges magabiztosság nem egyenlő az egoizmussal – és nincs igénye arra, hogy sajnálják, kivételezzenek vele. Ő önmagának akar bizonyítani és nem másoknak. Mint ahogy azt szeretné, ha önmagáért szeretnék, olyannak fogadnák el, amilyen, ugyanis senki kedvéért nem fog megváltozni, ha nem akar. Azért magabiztos, mert biztos önmagában és neki az első legjobb barátja, bizalmasa, védőbástyája mindig önmaga lesz!

Nos, hogy látod… magadra ismertél? Igazán magabiztos nő vagy?

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Te erős vagy inkább domináns nő vagy? Vajon a pasik felismerik a különbséget?

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!