Stílusosnak lenni korántsem merül ki annyiban, hogy divatos, jól öltözött, remek stílusérzékkel van megáldva. Aki stílusos, az nem pusztán jól öltözött, hanem annak személyisége van, amit képes az öltözékén keresztül megmutatni. Az pedig óriási nagy tévhitnek számít, hogy a stílusosság pénz kérdése, mert nem az!

 

 

 

stilusos no 01

kép: pinterest

 

Hogy milyen a valóban stílusos nő? Olyan, hogy meglátod és azt mondod: Ez igen. Wow. Vagy még inkább: Én is így akarok kinézni! És nem feltétlenül azért, mert drága holmikat hord vagy top modell alkata van. Tudatosan talán fel sem fogja az ember, de ilyenkor egy egyéniséget lát, aki tudatos, önbizalommal teli, sugárzik és mindez egy jól öltözött külsőbe van csomagolva. Sugárzik belőle a harmónia.

 

Mi kell ahhoz, hogy te is ilyen lehess? Az biztos, hogy nem pénz kérdése. Nem a márkától meg a drága holmiktól leszel te stílusos. Hanem attól, hogy megtalálod önmagadat és megmutatod a világnak. Ez pedig nem is olyan egyszerű, mint azt gondolnád! Jussanak eszedbe azok a nők, vagy akár ismerőseid, akik botrányosan, nevetségesen, de legalábbis furán öltözködnek és nyilvánvalóan lerí róluk vagy tudod: nem önmagukat adják. Olyan külsőt próbálnak maguknak kölcsönözni, ami nem jellemző rájuk. Ez nem is lenne olyan nagy baj, ha csak arról lenne szó: keresik magukat. A gond az, amikor mások kedvéért teszik ezt, mert ezt várja el tőlük a párjuk vagy azt hiszik, így vágódnak be a munkahelyükön.

 

Ilyen a feszengő, „szexi” nő, aki rosszul van a szűk, kivágott, rövid ruháktól, de mégis igyekszik femme fatale lenni, mert ez jön be a férjének. Vagy az a csaj, aki Miranda Priestly-nek próbálja eladni magát a munkahelyén, mint kifinomult, elegáns, ízléses, kemény hölgy, de valójában egy nagylány bújt anyuci ruháiba. Ezektől az összeférhetetlenségektől dől dugába a stílusos nő személye, ezért olyan fontos az önismeret, hogy a megjelenésünk önazonos legyen. Ami nem mi vagyunk és amiben nem érezzük magunkat kényelmesnek, komfortosnak, azzal csak lejáratjuk magunkat.

 

stilusos no 02

 

Ezért a stílusos nő nem követ el olyan hibát, hogy mindig az aktuális divatot követi. Lássuk be, minden hónapban – ha nem héten – jön egy új hóbort. Nem fogja örökké eszerint váltogatni a külsejét és a jellemét. Van neki egy jól bevált stílusirányzata és azt követi. Ettől nem lesz unalmas, hiszen rengeteg lehetősége egy adott irányzaton belül rendszeresen megújulni, ha ahhoz van kedve.

De épp emiatt van az, hogy a valóban stílus nő önmagát követi, nem másokat. Lehet, hogy meghallgatja mások véleményét, de bizonyos tekintetben a saját feje után megy és nem próbál másoknak megfelelni. Önmagát kívánja adni, még akkor is, ha emiatt különcnek tűnik. Attól lesz magabiztos és határozott, hogy nem váltogatja a megjelenését úgy, mint a bugyiját és önmagának akar tetszeni, nem másnak. Aki megszállottan igyekszik a külvilágnak tetszeni, az nem tehet szert valódi önbizalomra.

 

Nem szúr ki magával azzal, hogy magassarkút hord, mikor iszonyatosan kényelmetlennek érzi. Nem hord rövid bőrszoknyát, ha nem tud benne rendesen lépni. Nem visel mélyen dekoltált ruhát, ha rosszul van attól, hogy a melleit bámulják. Minden tekintetben arra törekszik, hogy jól érezze magát a bőrében.

 

stilusos no 03

 

Aki ezeket mind szem előtt tartja, azoknak még hátravan pár apró „szabály”, amit ha betartanak, valóban stílusos nőkké válhatnak. Ilyen az, hogy mindig a megfelelő ruhaméretet viselik. A vékonyabb hölgyek nem próbálják mániákusan elrejteni a testüket egy zsákruhában. Ahogy a molettebbek sem erőszakolják magukra az M-es ruhát. Nincs azzal baj, miszerint szívesen visel szűk ruhát, de érdemes figyelni arra: ne azon múljon az önbizalma, hogy 38-as vagy 42-es ruhát viselnek. Ezek csak számok!

 

Továbbá a stílusos nő nem karácsonyfa. Tisztában van azzal, hogy a kevesebb, néha több. Nem lóg rajta három nyaklánc és nincs mind a tíz ujján gyűrű. De ugyanígy nem halmoz fel ruhákat azért, hogy elmondhassa, mennyi gönce van, mikor a felét nem hordja. Egy igazán stílusos nőben kell lennie némi önfegyelemnek. Nem azért, mert egy karót nyelt liba. Az a csepp kis önfegyelem segíti abban, hogy ne egyszemélyes cirkusz legyen, hanem a cirkusz egyetlen fő attrakciója.

 

Végezetül… a stílusos nő lehet szexi, de nem ribis. Nem mindegy, hogy valaki finoman megmutatja a kebleit vagy a combjait, netán kipakolja a teljes arzenált mások szeme láttára.

 

A stílusos nőt mindig elismerő pillantások övezik. Tisztelik és megbecsülik, mert érződik rajta, hogy igazi egyéniség, aki felmeri önmagát vállalni. Látszik rajta, hogy jól érzi magát a bőrében és megtalálta önmagát.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Miért nincsenek ma már úriemberek és úrihölgyek? – Az elegancia halála

 

 TÁMOGASSUK EGYMÁST!

 

Mint azt bizonyára ti is tudjátok, a jelenlegi járványhelyzet sokakat megvisel, ahogy a magazinokat is. Sajnos mi sem vagyunk kivételek. De igyekszünk a nehézségek ellenére is kitartani és minden körülmény ellenére, továbbra is a maximumot nyújtani nektek, minőségi cikkekkel szórakoztatni, informálni benneteket.

 

Ezért arra kérünk titeket, kedves olvasóinkat, hogy támogassatok bennünket! Az alábbi számlaszámon tudjuk fogadni a felajánlásokat, amelyek hozzásegíthetnek bennünket a magazin fennmaradásához.

 

Cserébe ígérjük, hogy a tőlünk telhető legjobbat nyújtjuk nektek!

 

Bankszámlaszám: 10918001-00000025-99320004 (UniCredit)

Cégnév: Mega-Invest Ingatlanközvetítő és Tanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaság

Pin It
Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!