„Olyan nincs, hogy én ne kelljek neki!” meg „Úgyis meg fog változni!” Kétségtelen, hogy a legnagyobb hívők a nők. Ők aztán mindenre képesek választ adni, megmagyarázni, hinni a pasiban a végletekig és a vele kapcsolatos ideáikban. Mert a „nem” szó egyszerűen nem létezik a szótárukban, hiszen az sértené az egójukat, ami egy roppant kényes, törékeny kis szerkezet. Ezért aztán hazudnak maguknak és a pasi védelmében…

 

 

noi ego hazugsagai 01

 

Kép: Pixabay.com

 

Még ha sokra tartod is magad, akkor sem jelenti feltétlenül azt, hogy határtalan önbizalommal rendelkezel. Sőt, sokan csak a túlzott ego látszatával igyekszenek leplezni azt, hogy nagyon is önbizalomhiánnyal küzdenek. Mi másért lennének képtelenek felfogni azt, ha nem kellenek egy pasinak? Hogy nem illenek össze? Hogy el kellene engedni?

 

Ezért, hogy ne sérüljön a porcelánból készült egó, inkább hazugságokat gyárt a pasi és az önérzete védelmében. Mert egyesek jobb szeretik a csúf igazságnál a színes hazugságot, mint amilyenek a következők is:

 

Még nem áll készen egy komoly kapcsolatra

 

És talán így is van! Lehet, hogy még nagy gyerek, élni szeretne, kalandozni más nők virágágyásában, de még nagyobb az esélye annak, hogy csak VELED nem akar komoly kapcsolatot. Ebből szokott lenni a kilencemeletes pofára esés mikor szakítás után egy héttel azt látod a Facebookon, komoly kapcsolatban van valakivel. De nem veled…

 

noi ego hazugsagai 04

 

Más nő sem lesz vele boldog/Más úgy sem tudná elviselni

 

Hohó, szeretnéd, ha így lenne, ugye? Hiszen akkor az derülne ki, hogy tényleg a pasi defektes, és nem veled van a baj, ergo nem sérülhetne az önbizalmad. Kellemes a tudat, hogy te vagy az Univerzumban az egyetlen, aki „ért hozzá” meg el tudta/tudja viselni, mert te vagy a Wonder Woman és egy ilyen gázos pasassal is elbírsz. Ugye tudod, hogy ez nem így van? Már csak azért se, mert elég nagy ez a Föld nevű bolygó…

 

Úgyis meg fog változni (értem)

 

Hát persze, vannak pasik, akik képesek arra, hogy megváltozzanak, de nem mindegyik, sőt, jobban mondva nem akarnak. Tehát, ha világéletében nagy nőcsábász volt, minden előző párját megcsalta, bulimániás, alkoholista, agresszív vagy notórius hazudozó, fél az elköteleződéstől, a házasságtól és a gyerekvállalástól, csekély az esélye annak, hogy meg fog változni. Igaz, történhetnek csodák és egy hívő nő szinte mindennap kitartóan várja is, hogy bekövetkezzen. De ha évek teltek el és halványlila jelét nem mutatta a változásnak, egyszer-kétszer meg is csalt vagy azóta is utálja a házasságot meg rosszul van a gyerek gondolatától, érdemes lenne észbe kapni és idejében felhúzni a nyúlcipőt, mert mindegy milyen szexbomba vagy, akkor sem fog megváltozni.

 

noi ego hazugsagai 05

 

Biztos azért nem hív, mert túl elfoglalt/azt várja, hogy én hívjam/nem akar rámenősnek tűnni

 

Na igen, tutira annyira el van foglalva és ezért nem volt ideje az elmúlt három napban 5 perce, hogy felhívjon és különben is csak az „minden vágya”, hogy te hívd fel, meg nem akar rámenősnek tűnni, nehogy elijesszen téged. Figyu, egy pasi nem taktikázik úgy, mint egy nő. Ha akar tőled valamit, azt rövid időn belül előadja, és nem fogja érdekelni rámenős-e vagy sem. Elhiheted, egyetlen vágya van, méghozzá az, hogy fogd azt adást és ne hívd fel! Azért nem hív, ír, morzézik, postagalambozik meg füstjelzik mert nem akar!

 

Fogadok, hogy taktikázik!

 

Halló… most mondtam, hogy a pasiknak nem szokásuk taktikázni. Igazán nagyon kedves tőled, hogy ennyire túlbecsülöd az illetőt. Nem mondom, hogy nincs egy- két Barney Stinson, akik pokoli trükköket vetnek be a nők megszerzéséért, de a legtöbbnek nincs ennyi sütnivalója, vagy legalábbis türelme. Kérdezd csak meg őket, a legtöbben azt fogják mondani, hogy a taktikázás alantas, és hogy az inkább a nők módszere, míg a pasi kerek-perec megmondja, hogy mi a szitu. Nem gondolod, hogy van benne ráció?

 

noi ego hazugsagai 02

 

Túl jó vagyok neki!

 

Az egyszer biztos! Lehet, hogy tényleg túl szép, okos, kulturált, jóságos vagy az ő ízléséhez. De az is megeshet, hogy egyszerűen nem te kellesz neki. Nem lehetetlen, hogy ő egy rossz kislányt akar…

 

Tutira lebeszélték rólam!

 

Mert neki nincs önálló gondolkodása és abszolút befolyásolható. Úgy ismered? Jó, biztos vannak esetek, ahol a pasi túlságosan is hallgat a barátaira, mert mindig van egy haver, aki a nők Carl Jungjának hiszi magát és mindent tud róluk, épp ezért képes „megjósolni”, hogy a pasinak nem rád van szüksége. Talán egy gyenge és valóban megvezethető férfinál így is van. De egy intelligens férfi, aki maga hozza a döntéseit, még az ilyen barátokra sem hallgat. Ott inkább egyszerűen arról van szó, hogy saját magát beszélte le rólad. Mondani sem kell, kellemesebb azt hinni, hogy ő akart téged, csak mások lebeszélték rólad… és így lett a soha be nem teljesült szerelem.

 

Azzal a másikkal csak féltékennyé akar tenni, utána úgyis visszajön!

 

Igen, hát hogyne… tudsz olyat, akinél így történt? Jó, hogy ilyen sokra tartod magadat és a pasit is, aki biztos 007-es játszik és akciózik azért, hogy visszahódítson téged meg felkorbácsolja a vágyaidat. Bocsánat, ha ez túl kiábrándító, de hogyha tényleg veled akarna lenni, veled is lenne és nem taktikázgatna. Bármennyire is fáj, nem akar féltékennyé tenni, csak új nője van…

 

noi ego hazugsagai 03

 

Még érez irántam valamit!

 

Mert ezt érzed a zsigereidben, amikor mosolyogva rád köszön, megkérdezi, hogy vagy, és mert azt mondta, maradjatok barátok. Pontosan, ez mind-mind annak a „jele”, hogy csak időre van szüksége, hogy átgondolja a dolgokat, de úgyis vissza fog menni hozzád és addig ápolja veled a kapcsolatot. Aha. Véletlenül sem azért, mert igyekszik felnőtt módjára viselkedni és nem igazán érzi szükségét annak, hogy hűvös legyen hozzád, csak mert szakítottatok.

 

De ugyanezt a fenti  mondatot szeretjük bedobni akkor is, mikor már látjuk, hogy a pasink kifelé kacsintgat, már elhidegült, már lélekben szinte ki is lépett a kapcsolatból.

 

Nem tudja, mit veszít!

 

Azt mondod? Ha csak nem beszámíthatatlan, akkor valószínűleg tudja, hogy „mit veszít” és szeretné is elveszíteni… talán azért, mert nem tetszett neki az, amit mutattál magadból –  sajnálom, van ilyen, hogy két ember nem illik össze! – vagy pont, hogy semmi olyat nem produkáltál, amivel megfoghattad volna.

 

Azért van velem, mert szeret/ mindent megkap tőlem

 

Veted oda nagy magabiztosan a legjobb barátnődnek, amikor arról mesélsz, hogy nős pasival jársz. Talán még abban is reménykedsz, hogy majd miattad elválik. Tett erre egyáltalán egy huncutka utalást is? Vagy ha szerinted annyira szeret és mindent megkap tőled… miért megy mindig haza a nejéhez? Biztos a gyerekek, a vállalkozás, meg a pénz miatt? Ó, te drága, jó, hogy ennyi kifogást fel lehet sorakoztatni a védelmében, ugye?

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról!

 

Ha tetszett a cikk, akkor ezek is tetszeni fognak:

 

Édes kis hazudozók vagyunk mind – Mert neked is vannak titkaid!

 

 Csak az ostoba ember hazudik

Pin It
Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!