Nem egyszer megkaptam már: túl bonyolult vagyok. Meg hogy: Minek kell annyira bonyolítanod a dolgokat? Mintha bűn lenne, hogy nem vagyok egysejtű, és gondolkodó lény vagyok. Mindig mindenki csak arra célozgat, hogy baj van velem. Én kérek elnézést azért, mert összetett személy vagyok.

 

 

 

bonyolult no 01

kép: unpslash.com

 

Nem egy pasi vágta már hozzám: Mindent túl bonyolítasz. Minek kell mindent bonyolítani? Minek kell mindenről tudnod? Mit kell annyit magyarázkodni?

 

„Sajnálom”, hogy ilyen vagyok, de nekem kell a magyarázat. Igenis meg kell értenem, mi történik velem, mi zajlik közöttünk. Nem tudok csak úgy napról-napra élni, hogy majd lesz valamit. Komoly, érett ember vagyok, akinek vannak tervei és aki nem vágyik időhúzó, felesleges kalandokra. Nem fogok akárkivel leállni csak azért, hogy legyen valakim. Kell, hogy tartalma legyen a kapcsolatnak és tudjam, hogy hová vezet. Ezért is kell az idő, hogy megismerjük egymást és én is fokozatosan megnyíljak a kedvesnek. Nem azért, mert olyan hú, de sokszor csalódtam, de fő az elővigyázatosság.

 

Nem lehetek kellék egy kapcsolatban. A fogaskereke kell, hogy legyek, az egyik hajtó fele. Nem érem be azzal, hogy a párom dísze vagyok vagy az ágyasa. A lélektelen és érdekkapcsolatok megviselnek, még egy barátságban is. Ezért is szelektálom megfontoltan a kapcsolataimat. „Bonyolítom” őket, hogy tartalmat keressek bennük, meglássam az értelmüket. Minden, ami vagyok és amit adhatok, nem adom akárkinek. Megválogathatom kit szeretek, kinek adom szívem, lelkemet és akár a testemet és meg is teszem.

Szeretem tudni, mit érez és gondol a partnerem. Nem azért, mert meghalok a kíváncsiságtól és mindenbe bele kell ütnöm az orromat, de szerintem úgy épülhet, fejlődhet egy kapcsolat, ha tisztában vagyunk egymás helyzetével, lelki világával. Meg kell ismernünk egymást. Akarom, hogy a kedvesem meg akarjon érteni és kíváncsi legyen rám. A múltamra, az értékrendszeremre, a jövővel kapcsolatos terveimre. Nyitott vagyok arra, hogy beszéljünk önmagunkról, a kapcsolatunkról és természetesen a gondjainkról, mert mindenre van megoldás. Kompromisszumkész vagyok, velem lehet tárgyalni.

 

bonyolult no 02

 

Ha valaki mindezt belátja és hajlandó végigmenni, mert nem lusta, nem fél attól, hogy dolgozzon a kapcsolaton, igazán kíváncsi rám és akar engem meg az egész kapcsolatot, rá fog jönni: nem vagyok olyan bonyolult. Nincsenek irreális elvárásaim. Ellenben, ha valaki csak kalandra vágyik vagy maga sem tudja mit akar, emellett éretlen és fél a kihívástoktól, az el fog menekülni. Hogyha könnyű kapcsolatra vágyik, tét nélkül, messzire el fog kerülni. De tudjátok mit? Meneküljön is! Ha valaki képtelen rám minőségi időt szánni és a saját gyengeségét, hiányosságait rám hárítja, miszerint én vagyok a bonyolult, akkor menjen. Én ezekből nem fogok lejjebb adni, nem fogok megváltozni a kedvéért, mert nem is tudnék. Tisztában vagyok azzal, hogy elkényelmesedett társadalomban élünk, ahol sokan arra vágynak, hogy minden az ölükbe hulljon. Főleg a tökéletes kapcsolat. Ne keljen vele sokat totojázni, legyen hamar elérhető a kedves. Legyen „kész”. De sajnálom, ilyen nincs. Egy kapcsolaton dolgozni kell!

 

Próbáltam félvállról venni a dolgokat, próbáltam életművészként napról-napra érni és nem törődni azzal, mit hoz a kapcsolat. Igyekeztem lemondani arról, hogy megértsem a partneremet és elengedtem a vágyat, hogy ő megértsen engem. Nem jött be. Majd szétvetett az ideg, jóformán felőröltem önmagamat. Egyszerűen tudnom kell. Ez a fajta lazaság, beleszarok mindenbe vagy szimplán a sodródom az árral, nem jön be.

 

 

Nem azért bonyolítok, mert ez a hobbim vagy „egyszerűellenes” vagyok, hanem mert ilyen a természetem. Talán macerásnak, döcögősnek tűnik velem minden, de ez csak eleinte lesz, míg össze nem csiszolódunk. Utána is lesznek kérdéseim, utána is bonyolíthatom a dolgokat, de figyeld meg, idővel könnyebb lesz és ez hoz majd össze minket, ettől lesz szorosabb a kapcsolatunk.

 

bonyolult no 03

 

Az a legszebb, hogy mások épp arról mondanak le, ami a legjobb a bonyolult nőben: a megérteni vágyásáról is. Hogy igazán érdekli a másik fél. Valóban mély kapcsolat kialakítására törekedik. Egy bonyolult nővel lehet tervezni. Várat akar építeni és csak annyit kér: segíts benne és adj hozzá te is mindent, amit csak tudsz, mert ő is ezt teszi. Ráadásul az összetettsége lévén egy sokoldalú személyt nyer vele a másik fél. Általa a szerelem, a párkapcsolat is több lesz valami tingli-tangli együttlétnél. Megemeli a színvonalát, különlegessé teszi azt.

 

Értsétek meg: bonyolult vagyok, de nem kiismerhetetlen. Nem játszmázom, nem taktikázom, nem adok ki másnak magam. Egyszerűen összetettebben működök. Igen, meg kell értem küzdeni, fel kell nőni hozzám, hogy valaki egyenrangú társam legyen összetett világomban. Türelemre, időre és megértésre van hozzám szükség, de megéri. Minden bonyolult nőbe feketetett idő és energia, meghálálja magát, ahogy minden más is.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Fájó leckék árán, de megtanultam: Értékes vagyok és szeretem magamat!

Pin It
Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!