Talán helyből rávágtad, hogy te természetesen egyedi vagy és mindjárt meg is magyaráztad magadnak fejben, hogy miért. Meg aztán az egó is így kívánja. Nem sokan lehettek, akik a cím láttán azt mondták, hogy „tömegcikk, mi más”, kivéve, ha önbizalomhiánnyal küzdenek. Egyesek pedig hümmögtek egyet, mert nekik aztán fogalmuk sincs, hova kellene sorolniuk magunkat. Nézzük meg, mitől lesz valaki egyedi és mitől tömegcikk…

 

 

egyedi no 01

Kép: pinterest.com

 

A legszebb az egészben az, hogy rengeteg nő vallja magát egyedinek, közben valójában tömegcikkek és ugyanannyi egyedi nő van, aki nem méri fel, nem látja be, hogy ő nem tömegcikk. Talán ez a cikk tükröt mutat mindkét félnek és segít abban, hogy helyrebillenjen az énképük. Bár, aki egyedi szeretne lenni, az aligha fogja beismerni, ha a cikk végére az derül ki, hogy egy sima tömegcikk…

 

Biztos lesz, aki eleve beleköt a „tömegcikk” kifejezésbe, de az a helyzet, hogy az átlagos szó nem elég kielégítő. Ettől még nem lesz tárgyiasított az illető, de talán te is érezni fogod, hogy ez a legjobb szó a…

 

A Facebookmacák és Instacicák világára. Ők totális tömegcikkek. Ha végig mész az utcán, folyamatosan szembetalálod magad velük. Kb. ugyanúgy néz ki az összes. Agyon szolizott bőr, vagy csak egy kiló vakolat van az arcukon. Ugyanazokat a trendi ruhákat hordják, ugyanúgy csókra áll az ajkuk, mert már a sok szelfitől úgy maradt a szájuk. De ők bizonyára egyedinek, szépnek, különlegesnek érzik magukat a fitnesztestükben. Mégis, mitől lennének egyedik? Még a szelfijeik is egyformák! Ha megpróbálsz velük társalogni, a legtöbb esetben az derül ki, kb. három dolog érdekli őket: szépség, párkapcsolat, buli és úgy általában véve: önmaguk. Nem velük fogsz mélyre szántó beszélgetést a globális felmelegedésről…

 

Ám ugyanolyan tömegcikk az a nő, akit semmi más nem érdekel, csak a szerelmi élete, a párkapcsolata. Aki görcsölve vár a Nagy Ő-re, aki a boldogságát, egész életét a leendő lelki társától teszi függővé és képtelen bármi másra gondolni. Aki azért lélegzik, hogy feleségül vegyék, anya legyen és ez a legfőbb életcélja. Velük sincs baj. Ha ők ettől boldogok, hát legyenek. Ám ne feledjék, hogy az élet szólhat többről is! De attól még nem lesznek különlegesek, főleg nem egy férfi szemében, kivéve, ha valaki csak és kizárólag feleségre és tenyészkancára vadászik.

 

egyedi no 02

 

De tömegcikk lehet a karrierista, a „csak bulinak élek, és az örökké komolytalan nőkből is. Vagyis ezekből jól látszik, hogy a tömegcikkek egyoldalúak. Nincs bennük meg a plusz, az, amitől különlegesek lehetnek. Túlontúl egyszerűek. Ellenben igaz, hogy vannak férfiak, akik ilyen egyszerű nőkre vágynak. Nem minden pasinak kell a kis „extra”.

 

Mitől lesz egy nő egyedi?

 

Nem feltétlenül a külseje teszi azzá, sőt, sok esetben nem is. Bár ha jobban belegondolsz, te is előbb fordulsz meg egy hippi kinézetű, vagy különös öltözékkel, ízlésvilággal megáldott nőt követően, mintsem egy teljesen átlagos után, akire még csak jelzőt sem találsz. Előbb ragad meg a tekinteted egy olyanon, aki arisztokratikus, retro stílusú, akinek a seggéig ér a haja, akin valami olyan, ami egyből elárulja kicsoda, ami kicsit is tükrözi őt magát. Akiről lerí, hogy más, mint a többi, nem állt be a csordába együtt bégetni a többiekkel.

 

egyedi no 03

 

Az egyedi nő onnan ismerszik meg, hogy felmeri vállalni önmagát, és nem csak külsőségek terén.  Ki meri mondani a véleményét, saját gondolatai vannak, és nem másokét hangoztatja. Az egyedi nők ritkán panaszkodnak, mert többségük a tettek embere. Hiszen, aki egyedi, az kreatív is, élénk fantáziával rendelkezik, ami meglátszik a munkáján és az életvitelén, a kapcsolatain. Arra törekszik, hogy izgalmas életet éljen, kihasználja a lehetőségeit. Az ilyen nők – akik tisztában vannak különleges mivoltukkal – határozottak, magabiztosak, erősek, nem hagyják, hogy mások elnyomják őket, ezért nem hódolnak be senkinek. Tartják magukat valamire. Felismerték magukban az értéket és emiatt törekszenek arra, hogy fejlődjenek, előre törjenek, hogy éljenek. Ez nem egoizmus, hanem itt kezdődik az egészséges önbizalom.

 

Azzal is tisztában vannak, hogy egyedinek lenni, nem mindig könnyű. Sokan nem bírják az egyediséget, féltékenységbe, irigységbe ütköznek, olykor a társadalom is megrágja, majd kiköpi őket és mindezek miatt sokszor magányosak is. Ám az igazi egyedi nő nem adja fel magát a szeretetért, hanem türelmesen vár a hozzá hasonló egyediségekre.

 

egyedi no 04

 

Csak az a baj, hogy sok nő elnyomja magában az egyedit. Mert fél attól, hogy mit fog szólni a társadalom, nem fogadja be a társadalom, nem talál munkát, barátokat, sem szerelmet. Ezért próbál átlagos lenni, tömegcikk, hogy bekerüljön a csordába. Vagy ami még rosszabb, a környezete igyekszik beleszuggerálni, hogy nincs benne semmi különleges. Mert a legjobb barátnője titokban irigy rá. A szülei féltik attól, hogy a társadalom nem fogadja be és sosem lesz boldog élete. A párja féltékeny és attól tart, valaki elhappolja tőle. Ezért igyekszenek egyesek elnyomni az egyedi nőket, illetve embereket.

 

Bármelyik is legyél, egyedi vagy tömegcikk, és jól érzed magad a bőrödben, akkor teljesen rendben vagy. Ám ha nem akarsz tömegcikk lenni, vagy azt érzed, többre vagy hivatott, ne félj változtatni. Nyugodtan állj ki a sorból!

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ezek is tetszeni fognak:

 

Mikortól számítasz igazán magabiztos nőnek?

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!