Ha megkérdezel egy pasit, hogy szerinte mire buknak a nők, általában két dolgot mondanak: pénz és izom. Vajon tényleg ennyi lenne a képlet? A nők többségének valóban izmos csóka kell, jól látható kockahassal, szálkás testtel és kőkemény bicepszekkel?

 

 

 

izmos pasi 01

kép: unsplash

 

Amennyiben azt válaszolnánk: igen, az erőteljes általánosítás lenne. Márpedig a világ nem fekete és fehér, tehát bőven akadnak nők, akiket nem vonz az izmos test, legalábbis nem találják olyan fontosnak, hogy mindenáron egy kigyúrt csávót fogjanak maguknak.

 

De akkor honnan ez a sztereotípia? Vagy igenis van benne igazság és a nők java része egy favágóra vágyik? Azonkívül, hogy biztosan állíthatjuk: nem létezik két egyforma nő, úgy a végletek is ritkán nyernek. Vagyis nem bejövős a teljesen elhanyagolt apuci test, ahogy a kigyúrt body builder sem.

 

Azok a nők, akik azt vallják: mágnesként vonzza őket az izmos a férfi, azok egy egészséges külsővel megáldott, nem túlontúl izmos férfira gondolnak. Még 2007-ben a Kaliforniai Egyetem kísérletében félmeztelen férfiak képeit mutatták meg 286 női résztvevőnek és aszerint kellett értékelniük őket, hogy kivel tudnának elképzelni rövid és hosszú távú párkapcsolatot. Az eredmény így fest: a nagyon izmos, kigyúrt testű férfiakkal inkább csak futó kalandra vágynának, míg a kevésbé izmosakkal hosszú távú kapcsolatot.

 

De egy 2017-es kutatás is erre világít rá, amit az ausztráliai Griffith Egyetem tudósai végeztek. A 160 nővel készült felmérésből kiderült: a hölgyek izmos férfiakhoz vonzódnak leginkább. Illetve nők szemében van az izmosságnak egy ideális szintje, és az ennél kigyúrtabb pasikat már nem találják annyira kívánatosnak.

 

izmos pasi 02

 

Hogy mi ennek az oka? Aaron Lukazsweski, a Kaliforniai Állami Egyetem evolúció-pszichológusa szerint az evolúcióban keresendő a válasz. Ősférfiaink feladata a vadászat és védelem volt. Erre pedig a domináns, jó fizikummal megáldott ősök voltak képesek. Így érthető, hogy a nők - akiknek többsége megőrizte gyengéd, védelemre szoruló oldalát – miért vágynak ilyen testi adottsággal bíró férfira.

 

De kutatások ide vagy oda, lássuk be. Ha megnézünk egy férfit, aki kondizni jár vagy szimplán fizikai munkát végez, sok hölgy eszébe az juthat: boldogan röppenne egy ilyen erős férfi karjaiba, aki gondoskodik róla és a széltől is megóvja. Akár az ösztön miatt, akár azért mert egyszerűen azért, mert ez a férfi mozgatja meg. Méghozzá a fantáziájával együtt, hiszen a hölgyek az ágyban is látják az izmos férfi előnyeit. Azonkívül, hogy látványra is szívderítő, nem nehéz elképzelni: igazi vadállat lehet. Erőnek erejével magáévá teszi, kicsit uralkodik rajta, irányítja őt. Ezek olyan képzelgések, amely sok nőt beindít, ha bevallja, ha nem. Nem az elnyomásra vágynak, csak arra, hogy nőnek érezhessék magukat.

 

Ismétlem, ez nem egyenlő azzal, hogy csak az izmos pasik a nyerők. Valószínűleg csakugyan élveznek némi előnyt a többiekkel szemben, de sosem szabad elfelejteni: mindenkinek más jön be. Egyes nők odavannak a pocakos férfiakért meg az apuci testért. Hiba lenne azt gondolni, hogy az izom a kulcs a szívhez. Ettől még megéri eljárni edzeni, gyúrni, már csak a jó egészség miatt is és mert sokat dobhat a férfi önbizalmán is, ha jól érzi magát a bőrében vagy megfordulnak utána a nők.

 

izmos pasi 03

 

Arról nem is a szólva, hogy a nők igencsak összetett lények és sokuk jobban értékelni azt, ami belül van. Hosszú távú párkapcsolat kialakításnál mindenképpen. Abban az esetben lehet akármilyen Adonisz a férfi, ha nem sikerül megérintenie a nő szívét és eszét. Márpedig mindkettőt el kell tudnia csábítania. Egy nőnek fontos, hogy otthonra leljen a férfiban és minden tekintetben biztonságban érezze magát mellette. Az izmos test lehet plusz pont, de csak ha nem kalandot keres a nő, akkor még nem könyvelheti el magának a győzelmet.

 

Mindenesetre, ha van nő, aki tudja magáról: neki csakugyan az izmos pasi jön be, nincs benne semmi szégyellnivaló. Ettől még nem lesz sekélyes vagy kevesebb. Ennyi, el kell fogadni, hogy mások vagyunk. Ízlések és pofonok.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ezek is tetszeni fognak:

 

Miért gerjednek be a nők tetovált pasik láttán?

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!