Én is vágyom párkapcsolatra. Szerelemre, boldogságra, hogy legyen végre mellettem valaki, akivel együtt kelhetek és fekhetek. Szeretném meglelni azt a nőt, aki a feleségem lesz és idővel a gyerekeim anyja. De nem mindenáron. Nem fogom tövig rágni a körmömet, ha holnap még nem lelem meg ezt a kivételes személyt. Nem úgy, mint ti. Legalábbis rengeteg nő van, aki túl messzire megy annak érdekében, hogy végre pasit fogjon.

 

 

 

sok vagy 01

Kép: pinterest.fr

 

Látom rajtuk. A szingli kolléganőimen. Szabályosan az idegösszeomlás kerülgeti őket. Másról sem tudnak beszélni a szünetben vagy mikor van pár percük, hogy miért nincs még pasijuk, mit rontanak el, mit kellene tenniük. Azután kicsit szidják azokat, akiknek van vagy pedig sóvárognak mások kapcsolata után, hogy de jó lenne, ha ők is olyan boldogok lehetnének. Majd elmesélik töviről-hegyire egymásnak az előző napi randit vagy azt, aki találtak a neten, kivel és mit chatelnek.

 

És nem veszik észre magukat. Ahogy azok sem, akik meg engem bombáznak üzenetekkel vagy zaklatnak. Hogy iszonyatosan nyomulnak, egy kis időt sem hagynak nekem vagy más pasiknak. Volt olyan, aki a randit követő egy órában már írt is, hogy mizu, mit csinálok, mi van velem. Bakker, alig váltunk el egy órája, mégis mi lenne? Most írjam neki, hogy szeretnék nyugodtan recskázni a fürdőben? De kaptam már olyan üzenetet éjszaka, amit másnap reggel olvastam, - hihetetlen, nem szeretnek aludni vagy mi?!  - hogy-hogy döntöttem, lehet-e közöttünk valami vagy hogy mikor találkozunk legközelebb. Eszem megáll! Nem telt el 24 óra, de már válaszokat várnak meg következő találkozót. Nincs nekik életük, jobb dolguk, mint a potenciális partnert zavarni?

 

Elárulom nektek: ha nem akarunk veletek tovább ismerkedni, akkor azt meg fogjuk mondani. Időben. Legalábbis a gerincesek társadalma így fog tenni. Nem kell erőszakkal kihúzni az emberből, mert azzal még akár az ellenkező hatást is kiválthatjátok. Nagyon sokszor jártam úgy, hogy szuper volt a randi, érdekelt a nő, de olyan rövid időn belül zaklatni kezdett, hogy elment tőle a kedvem. Amiatt, Hogy türelmetlen, akaratos volt, neki azonnal kell tudnia kellett, hogy mi lesz velünk. Bírom, mikor nem egy az egyben rákérdeznek, hanem célozgatnak: „Ha gondolod, hogy megismételnéd a tegnapi randit, akkor írj.” Nyugi van! Ha meg akarom ismételni, fogok szólni!

 

sok vagy 02

 

Mi nem úgy működünk, mint ti. Egyrészt nem vagyunk ennyire kétségbeesve, de biztos akad olyan is. Másrészt szükségünk van egy kis időre, hogy visszagondoljunk a randira, vagy az elmúlt levélváltásokra, tehát idő kell, hogy átgondoljuk, szeretnénk-e tovább ismerkedni. Ez nem megy egyik óráról a másikra. Minimum egy-két nap kell. Ha nem szexpartnert keresünk, akkor nem fogjuk elkapkodni a dolgokat, mert hosszú távra tervezünk. Ehhez kell az idő, hogy átgondolhassuk a dolgokat, de úgy nehéz, ha közben olyan üzeneteket kapunk, hogy „Nagyon pocsék volt az este?” meg hogy „Valami gond van? Miért nem írsz?” és a befutó: „Ha nem akarsz tőlem semmit, írd meg nyugodtan, el tudom viselni.”

 

Általában ezeknél szoktunk keresztet vetni a nőkre. Nemcsak azért, mert türelmetlen és zaklat, hanem mert erősen azt sugallja, hogy rengeteg ideje van, semmi sem köti le és másra sem vár, csak arra, hogy egy pasi írjon neki. Az például eszükbe sem jut, hogy azért nem írok vissza éjszaka, mert alszom – mily meglepő – vagy hogy másnap délelőtt azért nem érek rá, mert dolgozom, délután pedig örülök, hogy élek és szeretnék lazítani. Szerintük ez csak kifogás és igazán lehetne öt percem a szünetben. Valóban, de lehet, hogy nincs vagy ha igen, akkor meg abban az öt percben is kifújnám vagy akár kisz*rnám magam nyugodtan, semmint azon görcsöljek, hogy visszaírjak. Ha meg szerelmes lettem, akkor úgyis mielőbb vissza fogok írni.

 

És ez az, ami a sok nővel történik, hogy azonnal szerelmesek lesznek, eltelik egy jó este és már maguk előtt látjuk az esküvőnket és szeretnék ezt mielőbb előrehozni. Nálunk ez nem így. Mi biztosra akarunk menni, óvatosak és körültekintők vagyunk. Közöttünk is akadnak ilyen romantikus lelkek, de sokunk ennél megfontoltabb és nem az az első gondolata, hogy milyen öltönyben is fog oltár elé állni. 

 

sok vagy 03

 

Ha mindezt megértenék a nők, hogy mi másképp működünk, az ő életük is kevéssé lenne stresszes és talán előbb is találnának maguknak partnert. Mondom, tényleg elég rémisztő tud lenni, mikor egy nő egy nap ötször rám ír ugyanazzal kapcsolatban vagy próbál egy következő randit kierőszakolni. Mindegy, mennyire próbáltok lazák lenni, nem vagytok azok, süt rólatok a görcsösség. Jól tudjuk mi vezérel titeket, mi játszódik le bennetek, de attól még zavar bennünket, mikor egy kis időt sem tudtok hagyni. Pedig sokszor pont az döntene a javatokra. Ne aggódjatok, nem kell velünk mindenáron tudatni a szimpátiátokat, hamar le tudjuk azt venni, hogy érdeklünk-e a titeket vagy sem. Nem ezen fog múlni a következő találkozó. Viszont néha jóleső érzéssel tud elölteni minket az, hogy az a nő, aki alapvetően érdekel bennünket nem ír, nem keres, és egy kis idő elteltével mi magunk írunk rá. Higgyétek el, érdemes kivárni, mert az pasi, aki magától rátok ír, annál nyert ügyetek van.

 

Úgyhogy próbáljatok meg nem azon görcsölni, mi lehet velünk, hogy elgázolt-e bennünket a gyorsvonat vagy hogy nem tetszettetek nekünk. Ezért nem is kell mindjárt egy utolsó szemétládának titulálni minket, csak mert másnap nem írunk vissza, mert akár tényleg közbe is jöhetett valami. Hogyha nemcsak akörül forogna minden gondolatotok, hogy pasit, férjet találjatok, akkor nem is tűnne fel az a kis idő, amíg visszaírunk. Mert higgyétek el a normálisabbak így is úgy is visszaírnak, bárhogy döntsenek.

Akinek nem inge, nem veszi magára ezeket a sorokat, hála az égnek, nemcsak zaklató nőkből áll a világ.

 

Antal szemszögét olvashattátok.

 

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Azért nem lelem a páromat, mert túl magas az érzelmi intelligenciám?

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!