Saci nemrég lett pont harmincéves, míg a párja negyvenöt. Már három éve vannak együtt, de csak most kezdtek el igazán azon töprengeni, mennyire is befolyásolhatja a kapcsolatukat a kor. Egyesek arra esküsznek, hogy a kor nem számít, csak a szerelem. Míg mások szerint bizonyos tekintetben nagyon is lényeges lehet a korkülönbség. Eddig nem izgatta őket ez a kérdés, de ahogy Saci plusz egy X-et tudhat a magáénak, Tibi pedig az ötven felé közelít, foglalkoztatni kezdte őket a kérdés.

 

 

 

tizenot ev korkulonbseg 01

Kép: youtube.com

 

Egészen eddig nem foglalkoztatott a kor bennünket. Persze még a kapcsolatunk elején kérdés volt, hogy fogunk kijönni. A társkeresőn ismerkedtünk meg. Mikor először megláttam, hogy majdnem negyven múlt, arra gondoltam, szó sem lehet róla. Vén csontnak tűnt a szememben. De mikor megláttam a képét, akkor már egyenesen az volt az érzésem, hogy hazudik. Nem létezik, hogy valaki elmúlt negyven és simán letagadhat tíz évet! Ennek kapcsán váltottunk pár viccelődős levelet, de aztán egészen rendszeressé váltak a levelezések, már több mindenről is beszélgettünk és vonzódni kezdtem hozzá.

 

Már az első találkozásunk alkalmával megbeszéltük, hogy igazság szerint egyikünket se zavarja a korkülönbség. Őt nem zavarta, hogy nagyon fiatal vagyok és engem se, hogy negyven múlt lesz. Persze, elviccelődtünk olyannal, hogy akár a bátyám is lehetne. De annyira megkedveltük egymást, hogy nem bírtuk ki, hogy ne adjunk egy esélyt a kapcsolatnak. Mint utóbb kiderült, mindkettőnknek voltak fenntartásai. Én attól tartottam, hogy ő már kibulizta magát, unalmas, szürke életet él, mint valami korai nyugdíjas és nem vágyik új élményekre. Ő pedig attól tartott, hogy a mai modern nemzedék szülötte vagyok, felszínes, hisztis és talán még egoista is. Ám mindketten kellemesen csalódtunk és rácáfoltunk egymás félelmeire. Úgyhogy tényleg azt mondhatom, hogy eddig remekül megvoltunk. Az pedig nem érdekelt bennünket, hogy a barátaink vagy a családjaink sokkot kaptak és igyekeztek bennünket lebeszélni a másikról, mert hogy két különböző világ vagyunk és inkább a saját korosztályunkban keresgéljünk. Nem sikerült.

 

tizenot ev korkulonbseg 02

 

Persze, időről-időre kiütközött, hogy Tibi tapasztaltabb, érettebb és másképp gondolkodunk. Ő amolyan hagyománytisztelő, elvei vannak, egy igazi, klasszikus férfi. A kapcsolatunk elején udvarolt, és mindig is megőrizte férfi szerepét. Bár tisztában van azzal, hogy karrierre, sikerre vágyom, hogy nem az az álmom, hogy ő keresse a pénzt, én meg otthonülő háziasszony legyek. Mégsem próbálta rám erőszakolni az ő nézeteit.

 

Az is igaz, hogy kevéssé bújja a modern kütyüket, inkább olvas vagy az autóját szerelgeti. Néha egy kicsit olyan, mintha az apám lenne és igyekszik vigyázni rám, gondoskodni rólam, de ez sosem zavart, inkább örömmel töltött el. Nagyon sokszor adott már jó tanácsokat, ha rossz passzban voltam, és mindig ő volt az, aki reálisabban láttatta velem a dolgokat, mikor én hirtelen, meggondolatlanul cselekedtem volna, vagy álmokra készültem várat építeni.

 

Tibi szerint pedig én vagyok a fény az életébe, a fiatalságának forrása, aki emlékezteti a játékosságra, arra, hogy lehet élni, szórakozni. Mindig vidámságot csempészek a napjaiba és örül annak, hogy ilyen pörgős, kicsit izgága nő vagyok. Egyszóval úgy néz ki, jól kiegészítjük egymást és nemcsak a mindennapokban, hanem ágyban is. Kicsit zavart eleinte a tudat, hogy ő már több nővel volt együtt, mint én férfival, és hogy már volt egy hosszabb, tartósabb kapcsolata, de tagadhatatlan, hogy olyan örömökben részesít, amelyekben a korombeli fiúk nem tudtak vagy a fiatalabbak, tehát ilyen téren is meglátszik az érettsége, tapasztaltsága.

 

tizenot ev korkulonbseg 03

 

Csak nemrég kezdtünk el a jövőn gondolkodni. Én házasságra vágyom, őt viszont nem vonzza, de nem zárkózik el tőle teljesen. Ő gyerekre vágyik, én pedig arra nem. Pedig azt mondja, még arra is hajlandó lenne, hogy elvegyen, ha tudná, hogy lesz gyerekünk. Nem is olyan régen volt ebből egy komolyabb vitánk, hogy ő megérti, hogy karrierre vágyom és élni szeretnék, de ő is elmúlt negyven, nem lesz fiatalabb és még szeretne játszani a gyerekével nemcsak nézni, ahogy játszik. Igen, gyakran fáj a dereka, a térdei, nincsenek túl jó állapotban az ízületei, pedig igazi sportember. Hogy mégis, meddig akarok várni a gyerekkel?

 

Még az is kiütközött, hogy tart attól, hogy bár most nagy a szerelem, de ha idősebb lesz, le fogok lépni, mert nem vágyom majd egy esetleg beteges, öregember társaságára, de szeretne hinni abban, hogy tényleg szeretem annyira, hogy egy életen át kitartsak mellette. Ahogy én is szeretném azt hinni, nem fogunk besavanyodni annyira, hogy többé ne menjünk sehova és unalmas, egyhangú életet éljünk.

 

Nekem nagyon bejön, hogy nem olyan céltalan, határozatlan, mint a mai fiatal pasik, akik sokszor csak bulizni akarnak, szexelni, meg hogy a pénz varázsütésre az ölükbe hulljon. Tibinek van kiállása, ő már elért és felépített valamit. Ő is örül annak, hogy engem nem csak az insta meg a közösségi oldalak érdekelnek, és hogy komoly terveim vannak a jövőt illetően, mivel felelősségteljes vagyok.

 

Arra jutottunk, hogy az biztos, hogy szeretjük egymást és jól kijövünk. Nem kellene felrúgni a kapcsolatunkat, hiszen jól működik, nagyszerűen kiegészítjük egymást. Kértem tőle még egy kis időt, mert még fiatalnak érzem magamat az anyasághoz és nem akarok úgy belemenni, hogy nem érzem rá magamat készen. Szeretem őt és figyelembe kell vennem az igényeit, hiszen ő is hajlik az én igényeimre, vagyis a házasságra. Talán megérné mindkettőnknek engedni, ha egyszer úgy érezzük, van jövője ennek a kapcsolatnak.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Miért én harcolok érted, és nem te értem? Ez régen nem fordítva volt?!

Pin It
Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!