A beépített terasz egy remek lépés azoknak, akik a lakást szeretnék tágítani, de ragaszkodnak ahhoz, hogy rálássanak a kertre. A legtöbbször ezek a terek ebédlővé, vagy szabadidős szobává válnak, amiket komfortos bútorokkal, növényekkel lehet még szebbé tenni. Cikkünkben bemutatjuk, mire érdemes figyelni egy beépített terasz dekorálása során!

 

 

beepitett terasz whitepress

 

A tér funkciója

 

Az egyik legfontosabb lépés, hogy a dekoráció előtt mérjük fel, mekkora területtel rendelkezünk. Ezután tisztázzuk le, mi lesz a terasz funkciója. Nem sok jót jelent, ha a párunk például házi kondi gépekkel töltené fel, mi pedig kinti ebédlővé varázsolnánk - a kettő nem biztos, hogy jól megfér egymás mellett. Beszéljünk egymással a tervekről, és már ennek megfelelően alakítsuk át a leendő szobát! 

Ha kifejezetten a nyugalom szigetét hoznánk létre, akkor pár komfortos kerti fotellel és kanapéval remekül bebútorozható a tér. Válasszunk hozzá kis kávézóasztalt, amin akár a lábunkat pihentethetjük, vagy apró dekorációs elemeket tehetünk rá, például angyal szobrok sorát.

 

beepitett terasz whitepress 1

A fotó forrása: Ewalds.hu

 

Virágokkal szép az élet

 

Habár a beépített teraszhoz legtöbbször kert is társul, kialakítható emeletes panel lakásoknál is - ebben az esetben beépített erkélynek hívjuk. Amennyiben közelebb akarunk kerülni a természethez, de nem szeretnénk folyton azon gondolkodni, hogy meglocsoltuk-e a növényeket időben, választhatunk dekorációs elemként a különböző művirágok közül. Vásárolhatunk teljes szárú, aranyra vagy ezüstre színezett leveleket is, amik modernné és sikkessé teszik a terasz megjelenését. Az élethű utánzatok pedig már olyan alapanyagokból készülnek, amik mind textúrában, mind tapintásra megközelítik az igaziakat, és egy gyors vizes tisztítással bármikor pormentesíthetőek. Egy, az évszakhoz illő művirág csokorral a kávézóasztalra rakva nagyon ízléses megjelenést biztosíthatunk.

 

beepitett terasz whitepress 2

A fotó forrása: Ewalds.hu

 

Ha vannak polcok a falakon, azokra tehetünk LED-es fényű mécseseket is - egyből lesz hangulatvilágítás, tűzgyújtás nélkül! Sőt: némelyik dekorelem napenergiával töltődik fel, így ha kellően napos a terasz, akkor minden este gyönyörű fényekben lehet részünk!

Pin It
Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!