Ez az év sem úgy kezdődött, ahogyan azt sokan remélték. Az gondolták sokan, hogy majd ennek a járványnak az oltásokkal szépen lassan vége lesz, és vissza térhetünk a rendes kerékvágásba. Mindenki visszakapja a normális, megszokott életét, munkáját, szerelmét, az összefogások kifizetődnek, és nagyon lassan újra úgy élhetjük az életünket, ahogyan azt szeretnénk.

 

 

 

ferjem allas 01

kép: pinterest

 

Sajnos egyenlőre nem igazán látszik ennek az alagútnak a vége. Az emberek egyre agresszívabbak, és türelmetlenebbek lettek.

Nagyon sok történetet lehetne mesélni ki, hogyan élte, éli túl ezt az időszakot, sokkal többet, mint amit itt le tudnánk írni. Nem hiszem, hogy bárki is meglepődne, ha az ismeretségi körében valaki, már mostanában is elvesztette volna a munkáját. Ami viszont már a tavalyi évből is látszik, erősen megviselte a párkapcsolatokat. Sokan nem tudják hirtelen, hogyan is kezeljék ezt a borzasztó eseményt.

 

Hogyan is zajlik az állásvesztés feldolgozása?

 

Az érzelmi fázisai a következők: Elkeseredés azután düh, amit természetesen depresszióhoz vezet, majd egy lassú beletörődés következik, majd jobbik esetben jön az újrakezdés és kreatív megoldások keresése.

 

A párkapcsolatokban ezekkel tisztában kell lenni, és nem kell megijedni a heves érzelemkitörésektől, hiszen ezek sajnos a vele járó érzelmi reakciók. Még ha negatívak is muszáj megbeszélnetek, bátorítanod. Természetesen a gondjait nem vállalhatod fel, de segítheted a küzdelemben.  Nagyon fontos ilyenkor hangsúlyoznod, hogy mellette állsz, megbecsülöd, és rád mindig számíthat.

 

Hogyan tudod segíteni?

 

Kérd fel valódi férfias feladatokra, éreztesd, hogy fontos, hatékony társ az életedben, akire szükséged van. A romantika és a szexualitás megőrzése, és fenntartása, az egyik legfontosabb dolog. Egy férfi sokkal jobban sérül egy ilyen helyzetben, mint egy nő. Hallgasd meg, de ne válj mellette áldozattá. Ne hibáztasd a történtekért.

 

ferjem allas 02

 

Mit tehetsz, hogy ne tegye tönkre a kapcsolatodat a pénzhiány?

 

Kapcsolatod attól lesz életképes, hogy rugalmas vagy, és alkalmazkodsz a megváltozott élethelyzethez. Abból lesznek az igazi problémák, ha mereven ragaszkodtok az évekkel azelőtti életvitelhez. Érdemes újra átgondolni a kiadásokat és megoldásokat keresni együtt a krízis átvészelésére. A kreatív megoldások sikerélményeket ébresztenek bennetek, így erősebbnek és életrevalóbbnak fogjátok magatokat érezni, tehát méltán lehettek büszkék önmagatokra.

 

Ilyenkor kell tervezni, nem szabad elveszteni a hitet sem a jövőképet. Érdemes erről beszélgetni, közösen lassan tervezgetni, és nagyon fontos, hogy belátható célokat találjatok, amelyek építő jellegűek.

 

Mit tegyél, amikor a párod munkanélküli?

 

Segítsd őt, hogy a munkanélküliség mellett is tartalmas hétköznapokat élhessen meg.

 

Legyenek feladatai, hobbija, esetleg képezze magát. Mindenképpen járjon emberek közé.

 

Ne zárkózzatok be, fontos a baráti kör. Ha szomorú vagy mérges, viseld el a józan határok között.

 

ferjem allas 03

 

Mit ne tegyél?

 

Ne kritizáld, ne hibáztasd, ne kelts benne bűntudatot az állásvesztés, és a pénzhiány miatt.

 

Próbálj meg alkalmazkodni, és ne ragaszkodj az extra kiadásokhoz. Segíts neki abban, hogy tudatosuljon benne, hogy ez nem egy végleges állapot, csak egy ideiglenes rossz helyzet.

 

Sose hasonlítsd össze másokkal, kik és hogyan találtak munkát, semmi szükség rá, hogy még jobban összetörjön.

Biztosan sokan nem szeretnek ezekről a problémákról nyilvános fórumon beszélni, de ha szeretnéd, és nincs, akinek elmondhatnád, esetleg megosztanál egy tanulságos történetet az olvasókkal küldjétek el a szerkesztőségünknek, természetesen megváltoztatott nevekkel megírjuk a problémáidat vagy megpróbálunk segíteni. Fogjunk össze, hisz most biztosan mindenkinek megvannak a maguk nehézségeik. Nem vagytok egyedül!

 

.be">
.be

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Mind megtörtünk 2020 súlya alatt. Hogyan lehet ebből felállni?

 

 TÁMOGASSUK EGYMÁST!

 

Mint azt bizonyára ti is tudjátok, a jelenlegi járványhelyzet sokakat megvisel, ahogy a magazinokat is. Sajnos mi sem vagyunk kivételek. De igyekszünk a nehézségek ellenére is kitartani és minden körülmény ellenére, továbbra is a maximumot nyújtani nektek, minőségi cikkekkel szórakoztatni, informálni benneteket.

 

Ezért arra kérünk titeket, kedves olvasóinkat, hogy támogassatok bennünket! Az alábbi számlaszámon tudjuk fogadni a felajánlásokat, amelyek hozzásegíthetnek bennünket a magazin fennmaradásához.

 

Cserébe ígérjük, hogy a tőlünk telhető legjobbat nyújtjuk nektek!

 

Bankszámlaszám: 10918001-00000025-99320004 (UniCredit)

 

Cégnév: Mega-Invest Ingatlanközvetítő és Tanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaság

 

 

Pin It
Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!