„Megcsaltam a férjemet!” – jelenti ki a barátnőm. Kérdezem: „Mi van?! És kivel?” Mire ő azt feleli, azzal a kollégájával, aki nemrég érkezett hozzájuk, fiatal és baromi jóképű, minden nő utána nyáladzik. Újra megkérdezem, hogy mi van és mikor már látta, hogy elhűltem akkor nyögi be: „Ja, de csak gondolatban!” Szóval most újra kérdezem: akkor most mi van?! Annyit beszéltünk már a megcsalásról, bűnös dolog-e vagy sem, természetesnek vehetjük-e vagy sem. Csak egy valamibe nem gondoltunk még bele. Mi a helyzet a gondolatbeli megcsalással?

 

  gondolatbeli megcsalas 01

Kép: indiaeu.eu

 

 

Van az a jól ismert mondás, hogy „Mindent a szemnek, semmit a kéznek!” Meg hogy „a házasságban hűséget, nem vakságot fogadunk.” Röviden-tömören ezekkel foglalják össze egyesek azt, mit szabad egy párkapcsolatban. Ha ezt vesszük alapul, egyértelmű, hogy a gondolatbeli megcsalás nem számít megcsalásnak. Hiszen fizikailag nem történt semmi. Márpedig általában, amiből az amcsi filmek szoktak kikerekedni, az a fizikai megcsalás, amikor a szeretőt vagy az egyéjszakás kalandot a hajánál lehet végig húzni a földön és az ablakon kidobálni a pasink cuccait.

 

Csakhogy érzékeny világban élünk. A többség szeretné azt hinni, hogy testileg-lelkileg a párunk minden atomja csak a mienk. Nem akarunk osztozkodni még gondolatban sem. Mert törékeny az a bizonyos önbizalom és rosszul esik, ha a másik fél gondolatban mással hempereg és ez nyomban féltékenységet szül egy valószínűleg meglévő birtoklási vágy mellé. Ezért sokan a gondolatbeli megcsalást is megcsalásnak számítják.

 

gondolatban megcsalas 06

 

 

Hozzá kell tenni, hogy a férfiak és nők általánosságban másképp gondolkodnak a megcsalásról. Legfőképpen a nők azok, akik el tudják túlozni a dolgot, de nem jelenti azt, hogy a férfiak között ne lenne olyan, aki egy félrekacsintásért ne vasalná a kedvesére, hogy világi szajha.

Az hát a kérdés, hogy csupán hisztizünk a gondolatbeli megcsalás kérdésén vagy valóban annak tudható be?

 

Egyáltalán mi számít valódi megcsalásnak?

 

Erre nincs még nincs külön szabályzat – kivéve persze azon finom házassági szerződéseket, ahol kitérnek a megcsalás fogalmának részletezésére, biztos, ami biztos, ha válni kell és az egyik vinné a vagyont – de nagy általánosságban az alábbiakat tekinthetjük valódi megcsalásnak:

 

A szex egyértelműen a megcsalás részét képezi – és hogy ne hagyjunk kiskaput másoknak, a szex minden egyéb formája is, az orális örömöket is beleértve - de még a csók is többnyire annak számít, bár azt jóval bocsánatosabb bűnnek tartják, mert megbotlásként könyvelhető el. Így a másikban megingott bizalom sok órányi könyörgéssel, bocsánatkéréssel meg ajándékcsomagokkal helyrehozható.

 

A másik bámulása, esetleg megérintésére, incselkedés vele, hódító gesztusok produkálása, huncutságok mondása a flört kategóriába esik, ami viszont nem számít megcsalásnak.

 

gondolatban megcsalas 05

 

Vagyis, konkrét megcsalás esetén sok pár el is hagyja a másikat, - kivéve ha nagy a szerelem, mert az csodákra képes és megbocsátó erővel bír - míg flörtölésnél azért nem rámolnak mindjárt össze, legfeljebb pár napra bevágják a durcát.

 

Tehát ebből egyértelműen az derül ki, hogy a gondolatbeli megcsalás nem számít tényleges megcsalásnak. Sőt, sokan azzal érvelnek, hogy ami a fejükben játszódik le, az abszolút magánszféra és ahhoz senkinek nincs semmi köze. Úgymond „ennyi” hadd maradjon meg az embernek, ha már egy életre összebútorozz a kedvesével. Különben is, nem árt vele senkinek, pláne akkor, ha nem is mondja el… ugyanis nem kell mindent bevallani a másiknak, főleg, ha tudjuk, hogy a másik fél érzékeny típus és amúgy sem baj, ha ennyi titka megmarad az embernek még egy alapvetően őszinte és nyílt kapcsolatban is.

 

Mi a helyzet csak külön a nők esetén?

 

A nők már bizony szigorúbbak e téren, nem úgy, mint a férfiak, akikre azt lehetne mondani, hogy ösztönösen keresik a kibúvókat. Az asszonyok mindjárt osztanak-szoroznak meg gyököket vonnak és arra jutnak, ha érzelmi alapon történik a flört, az ölelés, bárminemű érintés már az is megcsalás. Az további „bizonyíték” lehet, ha rendszeresen történik egy bizonyos személlyel.

 

Márpedig ha érzelmi alapokat nézünk, a gondolatbeli megcsalás is valódi bűnözés, mert érzelmeket viszünk bele. Arról nem is szólva, hogy minden más fizikai megcsalás is általában egy gondolattal szokott kezdődni…

 

gondolatban megcsalas 03

 

Úgyhogy van abban valami, hogyha érzelmileg kezdünk el valakire gyakran gondolni és képzeletben már járunk is, szeretkezünk is vele, akkor az már valahol egyfajta megcsalás, mert a szerelem ellen nem igazán lehet mit tenni. Márpedig nem nehéz kitalálni, hogy ez mikor következik be, mert azzal egyenesen arányosan kevéssé kezdjük kívánni a párunkat, egyre idegesítőbbnek találjuk a szokásait és szabályosan menekülünk előle. Marad hát ebben az esetben, hogy elhagyjuk vagy egy fél életen át csendben szenvedünk, mire kiheverjük azt, aki gondolatainkba férkőzte magát.

 

A gondolatbeli megcsalás előnye

 

Ez most durván hangozhat elsőre, de igen, van előnye. Úgy mondom, hogy nyilvánvaló legyen: a fantáziálás – ami nem bűn! – előnyős lehet. Ha nem érzelmi alapon fantáziálunk valakiről, csak a külseje tetszett meg, abból még akár jó is elsülhet, főleg ott, ahol a felek már tartós viszonyban élnek és nem árt időnként egy kis újdonság.  Ilyen frissítő erővel hathat a libidóra egy kósza gondolat néhány kigyúrt kockáról a hason vagy modell testalkatról, amit aztán beleviszünk a szexbe. Persze, lehet mindjárt papuccsal dobálózni, hogy de micsoda dolog másról álmodozni az ágyban. Na, de az akkor tegye is a szívére a kezét és jelentse ki, hogy ő még a büdös életben nem gondolt másra az ágyban. Meglehet, hogy nem „szép”, de nem is bűn. Főleg, ha a másik fél nem tudja meg. Ellenben így mindkét fél számára szerezhető pár kellemes pásztoróra.

 

gondolatban megcsalas 04

 

Bár úgyis mindenki maga dönti el, hogy az ő világában bűnnek számít-e a gondolati megcsalás vagy sem. Főképp nők esetében, ahol mindjárt a szívünkre vesszük a dolgot, hogy akkor a párunk már nem szeret és nem kíván. Csakhogy, ha így lenne, biztos nem velünk lenne. (És most hagyjuk az extrém eseteket, ahol házassági szerződések, gyerek meg miegyéb probléma merülhet fel egy válásnál.) Mindenesetre nagy általánosságban kijelenthetjük, hogy a gondolati megcsalás – nem megcsalás!

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról!

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ezek is tetszeni fognak:

 

Megcsalt a disznó! – Hát létezik még hűséges pasi vagy már bevett szokás a megcsalás?

Félrelép a férfi - Ki a hibás?

Pin It
Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!