A házi karantén otthoni munkára ítélt. A koronavírus elintézte, hogy ne utazgassak, ne rohangáljak másoknak szívességeket tenni, sem pedig ügyeket intézni. Nem tudok felhőtlenül vásárolgatni sem a barátaimmal találkozni. Többnyire minden, amit tehetek azaz, hogy otthon maradok a férjemmel, aminek meg is lett a pozitív hatása.

 

 

hazi karanten ferjjel 01

kép: pinterest.co.uk

 

Egyelőre még azt nézzük, hogy mennyi veszteség ért minket. Mondjuk mi még hagyján, Európa országai között jó néhányan már sokkal többet veszítettek, gondoljunk csak az olaszokra. Igaz, itthon is van, aki sajnos elvesztette a munkáját. De a legtöbben, amit mind elvesztettünk az istenigazán az a szabadságunk. A sajátunk és a környezetünk egészsége azt kívánja meg, hogy otthon maradjunk, aminek persze egyesek örülnek, míg mások kevéssé.

 

Napok óta együtt vagyunk a férjemmel és már érezhetőek a házi karantén pozitív hatásai. Pedig eleinte voltak fenntartásaim, hiszen rég töltöttünk már el ennyi időt együtt. Természetesen nem vagyunk sülve-főve együtt, elvégre mindkettőnknek dolgoznia kell. De lényegében mégiscsak jóval több időt töltünk együtt.

 

 

Eddig is szerettük egymást és még csak nem is távolodtunk el egymástól. Egyszerűen elkezdtük újra megismerni és felfedezni a másikat. Minden téren. Hirtelen több időnk van arra, hogy beszélgessünk és nem arról, kinek milyen napja volt és mi történt a munkahelyén. Eltűntek a rövid párbeszédek és a „semmik”. Sőt, most már olyan kérdések megvitatására is bőven van időnk, hogy mit gondolunk a mostani helyzetünkről, a párkapcsolatunkról, mik a terveink a jövőre nézve. Megvitathatjuk a II. világháborút, ha úgy tetszik vagy akár azt, léteznek-e idegenek vagy sem. Van időnk együtt tévézni vagy filmet nézni és megbeszélni őket a végén vagy akár közben, ha felmerül bennünk egy érdekes gondolat. Nyilvánvalóvá vált számomra, hogy a férjem szívesen olvas motivációs könyveket, szereti a jazz zenét, míg számára az tűnik újdonságnak, hogy érdekelnek az autók és a foci. Szép lassan egy új ember bontakozik ki előttünk.

 

hazi karanten ferjjel 02

 

Ugyanakkor ebben a lelassult világban van időnk bohóckodni. Egymás társaságát keresni és hülyülni egy kicsit. Kíváncsian kidugja az orrát a konyhába, megnézi, mit főzök és be is segít. Ahogy én is érdeklődve dugom az orromat a laptopja elé, hogy megfigyeljem, milyen játékokkal játszik. Azután együtt játsszunk. Nagyon is jó buli az, hogy a férjeddel együtt játszol és csapatban kell előrehaladnotok és küldetéseket, feladatokat teljesíteni. Nem is értem, sok nő miért ódzkodik attól, hogy időről-időre belépjen a párja világába és együtt legyenek gyerekek.

 

Ezer éve nem nézegettünk együtt képeket. Most megnézzük hol nyaraltunk, milyenek voltunk akkor, amikor összejöttünk. Számot vetünk arról, mennyire megváltoztunk. Ha szól a zene miközben takarítunk, elkap megtáncoltatni. Sőt, együtt kezdtünk youtube videók segítségével különböző latin táncokat tanulni. Nekiálltunk együtt németet tanulni. Majd mikor kedvünk szottyan, akkor edzünk. Most egy kicsit mindent együtt csinálunk.  Könnyen lehet, hogy idővel ez a sok együttlét lesz soknak bizonyul és a végén már alig várjuk, hogy véget érjen a házi karantén. Nem tudhatom, hiszen rég nem töltöttünk már együtt egész napokat, nemhogy heteket. De eddig az áldásos részét érzem. Mintha csak most ismertük volna meg egymás. Újra van rózsaszín köd és pillangók a gyomorban. Újra minden intenzív és varázslatos.

 

Mindezt azért, mert a már meglévő várunkat kezdtük el újjáépíteni és kiszélesíteni. Csak jó alapokra lehet tovább építkezni. Márpedig most sokkal nyugodtabbak és kiegyensúlyozottabbak vagyunk. Nincs munkahelyi stressz, nem vesznek körbe a hülye kollégák. Nincs az, hogy rohannunk kell, mert még számos elintéznivalónk van. Így nem is tudunk akaratlanul is belemarni egymásba.

 

hazi karanten ferjjel 03

 

Kézenfekvő, de ugye most jut idő a minőségi szexre, újra átbeszélni, hogy melyikünk mennyire elégedett a nemi életünkkel. Van idő kísérletezni, igazán megadni a módját az együttlétnek és akár egy nap többször vagy naponta élvezni a szerelmet. Nemcsak szex terén lehet kiélvezni az idő által nyert intimitást, hanem hétköznapi szinten is. Több lett a csók, az ölelés, a szeretteljes simogatás.

 

Ettől függetlenül nehézségek, akadályok otthon is adódnak. De ezeket sokkal higgadtabban át tudjuk beszélni és jóval nyitottabbak, rugalmasabbak vagyunk a másik féllel szemben. Több empátiával, nagyobb kompromisszumkészséggel fordulunk a másik félhez. Nem söpörjük a gondokat a szőnyeg alá, hanem megoldjuk őket. Így hát azt is lehetne mondani, hogy van mit köszönni a házi karanténnak. Attól még ez egy szörnyű helyzet, ahogy maga a járvány is, de ha már pozitívumot szeretnék keresni a helyzetben, akkor ez lenne az. Több időnk van egymásra és sokkal jobb lett a kapcsolatunk. Felfedeztük a hibáinkat,  mindazt, ami kapcsolatunk buktatója lehet és most már tudjuk, melyik az az irány, ami felé érdemes tartani a házi karantén után, hogy sokkal szebb és erősebb lehessen a kapcsolatunk.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Élet a koronavírus árnyékában – Van okunk pánikolni?

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!