Vajon mi minősül valójában megcsalásnak? A hűtlenségnek több árnyalata van, amikkel nem árt tisztában lennünk. Ki gondolta volna, manapság már mindennek árnyalata van. Semmi sem fekete vagy fehér.

 

 

 

hutlenseg arnyalatai 01

kép: pinterest

 

Egyre gyakoribbak az interneten létesített kapcsolatok, melyek jelentősen veszélyeztetik a meglévő párkapcsolatunkat. A közösségi oldalaknak köszönhetően  soha nem volt még ilyen könnyű ismerkedni. A közösségi média egy terep a tilosban járásra, nem tudni, kivel és miről chatel a párunk, kinek a fényképeit nézegeti állandóan. A chat funkció mellett a fotók, videók is nagy számban rendelkezésre állnak. Nem ritka, hogy valakinek nem elég a valós párkapcsolata, az interneten is keresi a boldogságát. A virtuális világban eleve minden tökéletesebb, a másik mindig csodálatos (nyilván csak a legjobb fotóit tölti fel, már kellően felturbózva), megértő, mert ugyebár személyesen nem találkoznak, tehát nincs vesztenivalója.

 

Erről már mesélt nekünk valaki, egy másik cikkünkben, amit idekattintva olvashatsz!

 

Könnyű szimpatikusnak és megértőnek tűnni a számítógép mögé bújva egy chat funkció árnyékában, ahol nem kerül szóba a szennyes, a háztartás, a gyerekek nevelése, semmi, ami valójában negatív képet festhetne. Ilyenkor könnyen alakul ki egy titokzatos, vonzó „netes barátság”. Az egyszerű üzengetés hamar komolyabbra fordul, esetleg olyan intim viszonyba keveredik az illető, ami már simán megcsalásnak fognak érteni. A meglévő párkapcsolat mellett az online társkereső oldalakon való regisztrálás nem igazán elfogadott, mégis milliók élnek a lehetőségekkel. Akármit, bármilyen kapcsolatot is keresel titokban, már mindenre adott több száz online fórum.

 

hutlenseg arnyalatai 02

 

Nem csak fizikai síkon lehetünk hűtlenek a párunkhoz, komoly gondot okozhat, ha érzelmileg túl közel kerülünk egy harmadik félhez. Sokszor észre sem vesszük, hogy ilyen helyzetben vagyunk. Általában úgy indul, hogy elkezdünk viszonylag sok időt tölteni a munkatársunkkal -  akár munkaidőn kívül is -, mely lassan olyan kapcsolattá fejlődik, melyben sokkal többről van már szó, mint puszta barátságról. Egyszer csak kialakul az érzelmi kötődés. Ezzel már meg is történt a baj, ami ráadásul veszélyesebb, mint a klasszikus megcsalás, mert itt a „hűtlen” fél azzal áltatja magát, nem kell szakítania a párjával, hiszen csak érzelmi pótléknak használja a harmadik felet. Pedig ugyanúgy tönkreteszi házasságot vagy bármilyen kapcsolatot, mint a szexualitással járó félrelépés.

 

Amikor valaki folyamatosan az exén rágódik, azzal komolyan aláássa az aktuális kapcsolatát. Az abszolút nem normális, ha a régi kapcsolatokon gondolkodunk, talán még az exet mindig talonban tartjuk? De minek?  Pedig el kellene gondolkozni azon, ha valóban Ő lett volna az Igazi, akkor nem tűnt volna el a szerelem.

 

Szerintem nem fog furcsán hangozni, de ha mélyen belegondolunk, bizony tönkreteheti a kapcsolatunkat a pénz. Gyakori, hogy a házaspárok nem beszélnek nyíltan az anyagiakról, ami alapjaiban rengeti meg a bizalmat.  Miről is van szó? Pénzügyi hűtlenségről beszélünk,  ha a másik tudta nélkül halmozunk fel adósságokat, nem beszéljük meg a nagyobb kiadásokat, gyűjtögetünk saját magunk számára úgynevezett „B tervként”. Komolyan ez már azért nagyon durva, akkor minek házasodtatok végül is össze?

 

hutlenseg arnyalatai 03

 

A flört egy izgalmas, ártalmatlan dolog, abban az esetben, ha szinglik vagyunk. Ám ha valaki párkapcsolatban él, ne csodálkozzon, ha folyamatos vitát generál, amikor nem tud felhagyni a flörtöléssel. Ez egy igen gyakori probléma, és veszekedéshez vezet. A férfi ráadásul mindig azzal védekezik: „Nem csináltam semmit!” Ezek tönkreteszik a kapcsolatot az biztos, idővel érzelmileg eltávolítanak a párunktól. Az ilyen viselkedés tipikus önbizalomhiány jele, szüksége van az állandó  visszajelzésekre. Érezni akarja, hogy fel tudja még kelteni az ellenkező nem figyelmét, még ér valamit a „társkereső piacon”, annak ellenére, hogy már elkötelezte magát valaki mellett. Ez igazán szánalmas, de az a „csúf igazság”, hogy ez már lassan teljesen normálissá válik, hiszen ki az, aki életében, vagy az elmúlt években ne sérült volna mentálisan? Ki az, aki önmagának ezt be meri vallani?

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Miért a virtuális világban éled az életet a valóság helyett?

 

 TÁMOGASSUK EGYMÁST!

 

Mint azt bizonyára ti is tudjátok, a jelenlegi járványhelyzet sokakat megvisel, ahogy a magazinokat is. Sajnos mi sem vagyunk kivételek. De igyekszünk a nehézségek ellenére is kitartani és minden körülmény ellenére, továbbra is a maximumot nyújtani nektek, minőségi cikkekkel szórakoztatni, informálni benneteket.

 

Ezért arra kérünk titeket, kedves olvasóinkat, hogy támogassatok bennünket! Az alábbi számlaszámon tudjuk fogadni a felajánlásokat, amelyek hozzásegíthetnek bennünket a magazin fennmaradásához.

 

Cserébe ígérjük, hogy a tőlünk telhető legjobbat nyújtjuk nektek!

 

Bankszámlaszám: 10918001-00000025-99320004 (UniCredit)

 

Cégnév: Mega-Invest Ingatlanközvetítő és Tanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaság

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!