Sok olyan ember él közöttünk, akik szeretik a kalandokat, a nagy túrákat és a kempingezést is. Minden kalandornak a zsebében kell lapulnia egy svájci bicskának, amely nem csak egy egyszerű kés, hanem sok más, funkciót is ellátó szerszámmal van felszerelve. Talán ez is az oka, hogy ennyi ember kedveli a svájci bicskákat és talán ez megmagyarázza, amiért ez a kés az egyik leghíresebb multi eszköz.

 

 

svajci bicska whitepress

 

A svájci bicska, egy nem mindennapi tartozék. Egy rendkívül sokoldalú zsebkésről van szó, amely segít a különböző feladatok elvégzésében. További jellemzője, a kis mérete. Elég kicsi ahhoz, hogy kényelmesen illeszkedjen a zsebünkbe és a kezünkbe. Bizonyos kések jobbak, mint mások, éppen ezért a Victorinox svájci bicska az egyik legjobb, amit csak választhatunk. A rozsdamentes acélpengéje lehetővé teszi a masszív vágást. Ezekre a zsebkésekre mindig kapunk garanciát, így nem kell aggódnunk, hogy az idő múlásával csorba esik a késünk minőségén. Mutatunk néhány okot, hogy miért is olyan hasznos, ha beruházol egy minőségi svájci bicskába.

 

A Victorinox és a svájci bicska

 

A svájci bicskák mögött álló Victorinox cég mindig is a minőségre és az innovációra fókuszált. A céget Karl Elsener alapította 1897-ben és globális szinten is úttörőnek számított. A Victorinox 5 termékkategóriát is piacra dobott, mégis a svájci bicska maradt ezek közül a termékek közül a legnépszerűbb.

 

Egy ilyen edzett acélszerkezettel bíró svájci bicska, akár 33 funkciót is tartalmazhat. A szerszámok között megtalálható a csavarhúzó, a dugóhúzó, vagy éppen a palacknyitó. Ezekkel az eszközökkel együttesen a zsebkés olyan, mint egy mini szerszámosláda, amely nagyon hasznosnak bizonyulhat az otthonunkban és a kirándulások, nyaralások alkalmával. A penge rozsdamentes acélból készül, amely biztosítja a tartósságot és korrózióálló tulajdonsággal rendelkezik.

 

A svájci hadsereg zsebkése összecsukható, így a zsebünkben is hordhatjuk. Egy megbízható márkáról van szó, hiszen meglehetősen tartós és ellenáll a sok éves használatnak is. Ár-érték aránya is nagyon kedvező, így mindenképpen érdemes abba befektetni.

A svájci bicska pengéi és szerszámai bizonyos idő után összetapadhatnak. Ezen úgy segíthetünk, ha rendszeresen karban tartjuk, megtisztítjuk, ha szükséges, olajjal is bekenjük. A kés élezéséről se feledkezzünk meg. Akár a Lansky élezőt is használhatjuk erre a célra.

 

A késélezés mesterei – Lansky élezők

 

A Lansky az egyik legismertebb márka világszerte a késélezés területén. Folyamatosan új élező technológiákat fejlesztenek és újításokkal rukkolnak elő. A Lansky késélezői mindenféle méretű és formájú pengét képesek kezelni. Akármit is kell az otthonunkban, vagy a ház körül élesíteni, a Lansky rendelkezik minden, a feladathoz szükséges eszközzel, legyen szó fűnyíró pengéről, zsebkésről vagy éppen konyhai késről.

 

A fotó forrása:
OttoPles / Shutterstock.com

Pin It
Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!