Sok nő fantáziát izgatja, kár tagadni.  Szex, korlátok és határok nélkül. Van benne valami izgalmas, valami kalandos, hogy nincs semmi cicózás, csak szex. Persze, ha a szerelem nagy híve vagy, akkor számodra elképzelhetetlen az, hogy érzelmek nélkül szeretkezz. Csak hús a hússal. Mert bizony csak három ember létezik. Aki pártolja, aki elítéli, aki nem ítéli el, de nem is pártolja. Te melyik vagy?

 

szexbaratsag 01

 

Kép: Pixabay.com

Szex érzelmek nélkül

 

A bűnös mondat, amire a szerelemhívők odakapják a fejüket és persze őket is meg lehet érteni. Hogy egy ilyen nemes, szép, gyönyörű dolgot egyesek érzelmek nélkül űznek. Számukra ez a szerelem és a szex „bemocskolása”. A szerelem és az érzelmek hívei azt mondják, hogy csak akkor lehet a tökéletes a szex mindkét fél számára, ha abba érzelmeket visznek, tehát szerelmi egyesülés történik. Az a legkielégítőbb és a legcsodálatosabb. És bizonyára a szerelmespároknál így is van.

 

Ugyanakkor ott van az ellentábor, akik szerint a szexhez nem kellenek érzelmek. Ők nem a másik lelkében akarnak megmártózni szex közben, hanem a kielégülni akarnak. Kényeztetésre vágynak, arra, hogy a testük boldog legyen és ehhez nem kell nekik törekedniük arra, hogy a másiknak jó legyen. Önző dolog az, hogy ebben az esetben mindenki magának akar elsősorban örömet okozni? Meg aztán, ha valakinek nincs párja, akkor vonja meg magától a szexet, csak mert nincs kivel? Valahol ezt is meglehet érteni.

A szex, mint fizikai kontaktus önmagában véve örömet okoz. Ez tuti fix. A testnek és a léleknek is, pláne ha van kielégülés. Tetszik vagy sem, érzelmek nélkül is, mert nem kell szeretned a másikat ahhoz, hogy kielégülj és boldog legyél. Ez bizonyára sokak zsebében kinyitja a bicskát, de biza létező és ma már valahol elfogadott dolog.

 

És nem csak a pasik körében…

 

szexbaratsag 01

 

Nők is tudnak érzelmek nélkül kekszelni?

 

A válasz: egyértelműen igen! Ne legyünk olyan naivak, hogy még mindig a lányregényekben élünk és azt mondjuk, hogy a nők képtelenek rá, mert túl érzelmesek, akik párkapcsolatra meg családalapításra vannak programozva. Igen, vannak ilyen hölgyek is, de mindig is léteztek olyanok is, akik az ágyékuk hajtott és nem a szívük. Nincs ebben semmi szégyenletes, hogy a nőkben is buzoghatnak erőteljes szexuális vágyak. Persze azt nem tagadhatjuk, hogy valóban könnyebben alakul ki bennük a kötődés, az igény a szeretetre, törődésre, társaskapcsolatra, de akkor is képek érzelmek nélkül szexelni. Az már más tészta, ha utána bele is szeretnek az illetőbe…

 

De egyáltalán nem olyan elképzelhetetlen, hogy egy nő, akinek életét a karrierje köti le, nincs ideje párkapcsolat fenntartására – sőt, talán még egy darabig nem is szeretne – és ezért alkalmi kapcsolatokat vagy szexbarátságot tart fenn. Az megint csak nem hihetetlen, ha egy elvált nő, nem vágyik másik kapcsolatra, de szexre igen, és jólesik neki, ha időnként kötetlenül ágyba bújhat valakivel.

Ám nem kell ilyen messzire mennünk, fiatalok körében is módi, bár a szex nem olyan dolog, amit korhoz lehetne kötni. Akkor már sokkal inkább egy helyzethez. Például ahogy előbb is szó volt arról, ott vannak a szinglik. Miért heverjenek parlagon, csak mert épp nincs senkijük? Nekik is jár a szex okozta öröm és kényeztetés. Mint ahogy bárkinek, aki nem vágyik társas kapcsolatra, csak szexre, mert ilyenek is akadnak. Ettől még egy nő lesz sem rossz életű, csak mert igényei vannak, amiket szeretne kiélni anélkül, hogy párkapcsolatba keveredne. 

 

szexbaratsag 02

 

Úgyhogy, ne mutogassunk tovább ujjal a férfiakra, hogy micsoda disznók, mert érzelmek nélkül is szexelnek. Különben meg… inkább ne mutogassunk senkire, mert nem szép dolog. Legyen meg a véleményünk, de ne ítélkezzünk mások felett. Mindenki úgy éli az életét, ahogyan az neki tetszik, meg tudja…

 

Megkérdeztem ki ő, és Ő azt mondta: a szexbarátja

 

Ültem a kávézóban a barátnőmmel. Megjelent egy pasi, széles vigyorral barátnőmhöz lépett, puszizkodtak egy sort és talit beszéltek meg estére. Amint elment a jóképű idegen, lecsesztem, hogy miért nem mondta, hogy van pasija. Azt felelte, hogy ő nem a pasija. „Hát akkor meg ki?!”- kérdeztem én, mire ő azt felelte: a szexbarátom. Hogy mi van???

 

szexbaratsag 03

 

Bizony. Barátnőm már vagy 5 éve ismeri a pasit és mindig is jó barátok voltak. Egyikkőjüknek sem volt párkapcsolata már vagy négy hónapja, viszont a szex marhára hiányzott nekik. Aztán egy estén egymásra találtak, amikor együtt iszogattak. Először azt hitték egyszeri dolog, de annyira jó volt, hogy megismételték. Azóta minden héten legalább kétszer vagy háromszor összejárnak. Csak szexelni. Rájöttek, hogy ez így jó nekik, mert párkapcsolatra nem vágynak, de szexre igen. Egyik sem akar elköteleződni, de viszont szívesen csillapítanák a testi igényeiket.

 

 

Mellette néha eljárnak kávézni, mozizni, bulizni, de főleg szexből áll a kapcsolatuk. Kötetlenül, szabályok nélkül. Nem terheli őket a párkapcsolat íratlan szabályai, mint a hűség, a csak egymással szexelhetnek meg a ki melyik nap vigye ki a szemetet vagy vigye le a kutyát sétálni. Ők ezzel úgy vélik, hogy megkímélik magukat a párkapcsolat nyűgjeitől és „csak úgy el vannak”.

 

„Miért éri meg ez neked? Nem félsz attól, hogy sérülni fogsz?”

 

Kérdésemre így felelt: „Kötetlen kapcsolat. Nincsenek szabályok, taktikázás, felelősség, sem pedig stressz. Nem kell megfelelni a másiknak, nem kell törekedni annak a megtartására, nem kell dolgozni a kapcsolaton. Érzelmi szabadság van, mert nem várunk el a másiktól semmit. Nincs randizás, féltékenykedés, párkapcsolati hiszti és terápiára járás. Viszont rohadt jó a szex! Gondolj bele, ő mégsem egy vadidegen. Ráadásul sokkal őszintébb vagyok vele és merészebb, mint mással, hiszen eddig is megosztottam vele mindent. Tudja, hogy mi jó nekem és tökéletesen megbízom benne. Megmerem mondani neki, hogy azt akarom, hogy közben húzza a hajamat és úgy csináljuk, hogy a tükörben lássam magunkat. Érted? Előtte nincs mit szégyellnem. Szóval a szex mellé egy jó barátot is kaphatunk, akivel lehet beszélgetni és ide-oda eljárni. Amúgy meg nem félek attól, hogy sérülök, mert mindent letisztáztunk. Amelyikünknek érzései lesznek, az egyből szól a másiknak.”

 

szexbaratsag 04

 

Megkérdeztem, hogy meddig tarthat egy ilyen viszony és azt mondta, hogy általában addig, míg az egyik meg nem leli a nagy szerelmet és azt nem mondja: „bocsi, de kiszállok, mert ezért a nőért/pasiért bármit megadnék mivel ő a fontosabb”. Vagy pedig az egyik fél kötődni kezd a másikhoz, ám a másik kicsit sem akar viszonyt belőle és akkor búcsút intenek egymásnak. Vagy az érző félre hosszú szenvedés és tusakodás vár önmagával, hogy többet akar, de igyekszik vadul visszafogni magát. Ám egy idő után ettől érzelmi csődtömeg lesz vagy végül csak arra kényszerül, hogy elengedje a barátját.

 

Lehetnek még barátok azok, akik előtte szexbarátok voltak?

 

Erre megint csak egy válasz létezik, méghozzá az, hogy ritkán. Mivelhogy az esetek többségének a korábban jól működő barátság véget ér. Egy részt azért, mert kínossá, kellemetlené válhat az egyik félnek, hogy szerelmesek belé, de ő ezt nem tudja viszonozni, míg a szerelmes félnek is rossz így a másik közelsége, jobban mondva elérhetetlensége. Illetve nem tudják, miként tekintsenek egymásra újra „csak” barátként. Éppen ezért ebben az esetben nem csak a szeretőt, hanem a barátot is elveszíti az ember.

Legfeljebb akkor van erre némi esély rá, ha azért szállnak ki belőle mindketten vagy csak egyikük, mert mással kívánnak tartós párkapcsolatot kialakítani. Az már megint más kérdést vet fel, hogy utána miként mutassák be a kedvesüknek azt a jó barátot, akivel egyébként nemrég még hancúroztak is. Ilyenkor vagy sírig tartó hallgatást fogadnak vagy örökre elköszönnek egymástól, illetve a bátrabbak bevallják a kedvesüknek és bíznak az érettségében, hogy nem lesz féltékeny vagy nem tartja majd bizarrnak a dolgot, ami vagy bejön vagy nem.

 

Mint láthatod, kockázatos dolog a szexbarátság, ezért érdemes kétszer vagy inkább hétszer is átgondolni, mire vállalkozik az ember. A barátnőm szerint, ha valaki mégis bele akar bonyolódni, annak le kell fektetnie bizonyos szabályokat. Meg kell beszélniük, mi fér bele a barátságukba és mi nem. Abszolút lazán kell kezelniük a viszonyukat és igenis szólni kell a másiknak, hogyha érezni kezdünk valamit, különben nem csak a szexet, hanem a barátot és a lelkünk nyugalmát is elveszíthetjük, hiszen lássuk be, tébolyító úgy élni, hogy valakivel együtt vagy, de mégsem. Szereted, de ő nem úgy szeret téged.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról!

 

Ha tetszett a cikk, akkor ezek is tetszeni fognak:

 

Az erőszakra izgul – Eltitkolt szexuális aberrációk, amikről nem beszélünk

 

A sírba kerget a szexfüggőségével – Mit csináljak egy szexmániás pasival?

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!