Ideje tisztázni ezt a kérdést, mert gyakran éri az a vád a nőket, hogy egy idő után a párkapcsolatban vagy a házasságban elsárkányosodnak. A férfiak meg persze látványosan szenvednek és térdre borulva rimánkodnak Istennek, hogy Uram, miért hagytad, hogy az asszonyból sárkány legyen. Azután lepereg előttük a szomorú, keserű jövőkép és menten eret vágnak magukon. Na, álljunk csak meg! A nők nem válnak maguktól, varázsütésszerűen válnak sárkánnyá.

 

miert sarkany no 01

Kép: pinterest.com

 

Igen, én is sok mindenben hiszek, Harry Potter világa meg legendás lények, Trónok Harca Drogonja, de olyan nincs, hogy egy nő csak úgy uk-muk-fuk házi sárkánnyá váljon. Igen, menstruálunk, átesünk mindenféle hormonális változáson, lehetünk betegek és klimaxolhatunk, de ne ezt vasaljuk rá a nőkre, hogy biztos a hormonok miatt kettyósodnak meg. Vagy mert öregszenek, félnek, kapuzárási pánikjuk van. Jó, biztos van ilyen is, elég nagy ez a világ ahhoz, hogy minden beleférjen. De ez nem általános jelenség, ne vasaljuk rá a nőkre úgy, mint valami matricát.

 

Ugyanis nagyon... nagyon sok esetben, ha a nő rá is szolgál arra a bizonyos sárkány címre, az nem magától van. Nem azért, mert ilyen természete „valójában”, megkapta az áhított gyűrűt, házasságot és egyből „átváltozott”. Nem is azért, mert a házsártosság korral jár.

 

Térjünk a lényegre! Biztos lesz olyan, akinek nem fog tetszeni a válasz. De attól még sajnos sok esetben igaz. Hogy a nő a férfi miatt válik sárkánnyá. Nyugodjunk meg! Nem minden egyes férfi váltja ki a nőből a sárkányt, mert hála az égnek rengeteg olyan férfi van, aki a nő valódi társa. Ám ugyanolyan nagy az a szám is, ahol azt mondhatjuk, hogy a férfi nem látja el a megfelelő társ szerepét és emiatt a nő elsárkányosodik.

 

Ugyanis még mindig nagyon sokszor esnek a férfiak – igen, tudom, a nők is – abba a hibába, hogy megszerzik a nőt, pipa, utána elfelejtenek tenni a megtartásáért. Ahogy a nőket lehet azzal vádolni, hogy a házasság után elkényelmesednek és úszógumikat növesztenek meg hisztisek lesznek, ugyanez igaz lehet a férfiakra is.  Az, hogy valaki elengedi a külsőséget, még a kisebb baj, hogy már nem akar tetszeni a párjának és nem edz annyit, nem tesz azért, hogy csinos, elegáns legyen előtte, mert minek, úgyis szeretni fogja, ha reggelente Ogrefalva van a szájában. Már nem akarják meghódítani a kedvesüket, nem bókolnak nekik annyit, nem viszik randira, alig beszélgetnek velük. Elkényelmesednek, mindent ráhagynak a nőre, a háztartás vezetésétől kezdve a gyereknevelésig.

 

miert sarkany no 02

 

Márpedig mire vágyik a nő? Egy egyenrangú partnerre, aki élteti még benne a szerelmet és ápolja a lelkét. Újra meg újra bókol neki, foglalkozik vele, a testével és a lelkével egyaránt. Szeretne számítani a férfira, megbízni benne, ezért jó volna, ha a férfi is segítene neki a mindennapokban és nem hagyna rá mindent. Ezek pedig nem nagy dolgok, egy kis bevásárlás, szemétlevitel, egy óra beszélgetés vagy séta.

 

Sőt, menjünk tovább, ha a férfi nem pusztán inaktiválta magát, hanem egyenesen átmegy trollba, az a legrosszabb. Mivelhogy rengeteg férfiból bújik elő, ha már biztonságban érzi magát. Elkezd bunkózni a nővel, elvárásokat támaszt vele szemben (ide a söröm, hol a tiszta alsógatyóm), esetleg piálni is, és folyton beleköt a nőbe, szekírozza. Nem csoda, ha egy nő kifordul magából ezek után.

Mindketten elveszítik az irányítást a kapcsolatban vagy akár fel is adják. Vagy nem képesek megmenteni, mert egyik-másik nem látja be a hibáit, nem akar részt venni benne és a másik feladja. Netán már eleve beletörődik abba, hogy jól van, elütötte az éjfélt az óra, a párom ismét szörnyeteg, ez van, ezt kell szeretni. Minek mondjam neki, hogy boldogtalan vagyok és ez így nem jó? Úgy sem fog megváltozni.

 

miert sarkany no 03

 

Baj, hogy passzívak leszünk a kapcsolatban. Baj, hogy előbújik belőlünk a kisördög és negatívak leszünk. Baj, hogy nem bírunk rendesen kommunikálni, nem teszünk egymásért és az meg pláne baj, ha beletörődünk abba, ami van.

 

Szóval, szó nincs arról, hogy mindig a férfi a ludas, ő tehet mindenről, de sok eset van, ahol ez derül ki. Az lenne a lényeg, hogy mindenki belenézzen magába és a kapcsolatába és feltegyen olyan kérdéseket, minthogy: Mit csinálok rosszul? Vagy mit nem csinálok? Mivel válthattam ki azt, hogy asszony, hogy elsárkányosodjon? Vajon tényleg a férjem váltotta ki belőlem a sárkányt vagy más okból jött elő? Lehet, hogy csak a stressz, a munka, a gyereknevelés a bajok forrása?

 

Ne okokat keressünk, ami alapján rákenhetjük a dolgot a másikra. Vizsgáljuk meg magunkat, de őszintén. Ha fontos a kapcsolat, a házasság, megtesszük, máskülönben nem fogjuk tudni jó irányba kormányozni a kapcsolati hajót, csak neki a jéghegynek, aztán mehet az egész a mélybe.

 

Egy valamit tudnod kell: a „varázslat” kétoldalú. Vagyis, ha a barátnő, feleség „varázslatos” módon sárkánnyá változott, akkor vissza is változtatható emberré. De az lehet, hogy kemény munka lesz, ám az is megeshet, hogy minimális erőfeszítéssel is elérhető. Egyrészt a férfin múlik, akarja-e annyira a kedvesét, másrészt a nőn, hogy képes-e megváltozni. Vissza.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ezek is tetszeni fognak:

 

Melyik a jobb? Ha a férjem szeretőt tart vagy ha prostit?

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!