Bizony nem egy harcos amazon él közöttünk, aki rosszul viselik azt, ha más szemet vet arra, ami az „övé”. Mit gondolsz, meddig terjedhet egy nő féltékenysége és birtoklási vágya? Vannak egyáltalán határai? Egy férfi barátom, olyat mesélt, amitől az állam is leesett és azt bizonyítja, hogy egyes nők a végletekig is elmennek, ha úgy érzik, valaki elakarja happolni a kedvesüket. Mennyire normális a viselkedésük?

 

 

 

feltekenyseg veres 01

 

Kép: Freepik.com

 

A harmincas éveikben járó Laci és Bori (természetes ezek nem a valódi neveik) tíz éve házasok és van egy kétéves kislányuk. Laci két műszakban dolgozik egy szálloda éttermében, ahol séf. Már jó ideje rengeteget dolgozik és mellette túlórázik, vagyis keveset van a családjával. Bori pedig alapvetően féltékeny típus és ebből nem csinál zsákba macskát. Mindig is zavarta, ha férje más nőre nézett, vagy nőkkel barátkozott, legyen az a barátaiknak a párjuk vagy kolléganő. Gyakran vannak féltékenységi vitáik, de mindezidáig megtudták beszélni és túl lendültek rajta. Ahogy Bori mondta ő bízik férjében, csak más nőkben nem bízik meg.

 

Laci tudatosan törekszik arra, hogy soha semmilyen okot ne adjon Borinak a féltékenykedésre. Egyrészt azért, hogy ne okozzon neki fájdalmat, másrészt azért, mert nem bírja a féltékenység miatt kirobbanó vitákat. Ugyanakkor hazudni sem akar a feleségének. Bevallotta, hogy voltak már esetek, amiket szépítve adott elő, hogy neje ne húzza fel magát rajta. De ezt az utóbbit már sehogy sem tudta kicsinosítani. Igaz, eleinte nem szólt arról, hogy az új pincérnő, aki a szállodában dolgozik, folyamatosan szemez vele, keresi a lehetőséget, hogy szóba elegyedjenek és esetleg hozzáérjen. Laci nyilvánvalóvá tette számára, hogy van felesége. Ám a nő már a közösségi oldalon is szívecskés smile-kat tesz ki Laci posztjaihoz. Bori pedig nem hülye. Ez alapból szemet szúrt neki, hogy mégis miért küld szívcskéket a nő egy házas családapának? Laci viselkedése pedig hetek óta megváltozott, feszült lett és kimondottan olyan, mint aki félrelép… hol tartózkodó, csendes, alig mond valamit, hol pedig túláradóan kedves és dicséri a nejét. Bori jóformán falhoz állította és addig kínozta, amíg nem vallott.

 

feltekenyseg veres 02

 

A csavar a történetben az, hogy jól érezte, Laci valóban titkolózott előtte, de nem azt, hogy viszonya van, hanem, hogy a pincércsaj nagyon nyomul és hogy lesmárolta őt egyik este munka után. Meg is volt a veszekedés, hogy miért nem mondta el neki miért titkolózott előtte. Egyértelmű: nem akart megint civakodni, mert nem bírja már az állandó féltékenykedést. Valahol ezt is meg lehet érteni, de Bori érzéseit is. Végül úgy tűnt, megbeszélték a dolgot, nem lesz ennek következménye…

 

Aha. Hát persze. Másnap este zárásnál Bori megjelent, megkérdezte a pincérnőt, akit felismert képről, hogy „Te vagy az a kurva, amelyik egy házas embert, meg családapát szúrt ki magának?” Meg se a várta a választ, csak ököllel bevert neki egyet.

 

„A szemem láttára verte meg a feleségem a csajt, aki rám hajtott. Ott álltam vagy egy-két percig meg sem bírtam mozdulni. Fel sem fogtam, hogy hogy került oda Bori és hogy tényleg ököllel veri meg tépi a haját a kolléganőnek. A többiek meg nem mertek odamenni, hogy szétszedjék őket, csak akkor segítettek, amikor észbe kaptam és odarohantam lefogni Borit, aki a földön fekvő csajt rugdosta.”

 

feltekenyseg veres 03

 

Ez azért durva látvány lehetett! Laci akkor jött rá, hogy ez egyáltalán nem normális. Igen, vétett, amikor nem volt őszinte feleségével és talán jobban is törekedhetett volna, hogy leállítsa a kolléganőjét, de az, hogy Bori, mint egy félőrült neki esett és megverte, az semmiképpen sem elfogadható.

 

Szerencsére nem lett jogi következménye a dolognak, a pincérnő annyira megijedt, hogy nem hogy feljelentést nem tett, de még ki is lépett azon a héten, miután bocsánatot kért Lacitól, hogy nyomult.

 

Ugyanakkor Laci ragaszkodott hozzá, hogy Bori járjon terapeutához és kezeltesse a féltékenységét, mert szabályosan megijedt tőle és nem akar egy időzített bombával élni.

 

„Láttam azt a jeges gyűlöletet szemében, olyan, mintha nem is önmaga lett volna. Ha nem szedem le a csajról, szerintem ki is nyírta volna. Ez nem állapot, így nem lehet élni! Szeretem a feleségemet, de azzal, amit tesz, árt a családunknak és saját magának is.”

Bori viszont nem érzi magán, hogy beteg lenne. Hozzáteszi, „úgy sejti”, hogy nem teljesen normális a reakciója, de nem tehet róla, olyankor már nem gondolkodik, csak elönti a méreg az agyát és csak cselekszik. Szerinte jogos, hogy megvédi azt, ami az övé, mert ha a férje nem volt képes leállítani vagy a csaj észbe kapni, hogy túl messzire megy, hát megteszi ő.

 

feltekenyseg veres 04

 

„A családomért bármire képes vagyok. Van egy férjem és egy kislányunk, nem fogom hagyni, hogy valami jöttment kurva tönkre tegyen bennünket.”

 

Abba bele sem gondol, hogy nem a másik nő, hanem esetleg ő maga teszi tönkre a családot az esztelen féltékenységével… de talán majd a terápia segít neki felismerni, hogy a féltékenység mögött rejlő alacsony önértékelés és bizalmatlanság szétzilálhatja a családot. Mindkettejük érzéseit meg lehet érteni, de az valóban nem járható út, hogy aki nem tetszik nekünk, azt péppé verjük. Kár is lenne, ha egy egyébként boldog család azért menne tönkre, mert a feleség nem volt képes megbirkózni a rossz érzéseivel. Úgyhogy az ő történetük legyen a példája annak, hogy a kezeletlen féltékenység nagyon veszélyes a kapcsolatot tekintve, ezért senki se vegye félvállról!

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Minden nő vágyik a szeretetre?

Pin It
Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!