Azért valljuk be: első hallomásra ez kicsit beteg. „A szerelem fáj.” A világ egyik legcsodásabb, legfelemelőbb érzésére azt mondják: fájdalmas. De ez vajon normális? Muszáj fájnia? Egyáltalán biztos igaz szerelem az ilyen?

 

 

 

szerelem faj 01

kép: pexels

 

Az, hogy eleinte fájogat a szívünk, arra még azt mondom oké. Vagy mégsem. Arra gondolok, amikor szerelmesek vagyunk, de MÉG nem jöttünk össze. De barátkozunk, ismerkedünk. Rendben, ebben az esetben fájhat a hiánya. Okozhat némi lelki fájdalmat a külön eltöltött idő, de azért nem mondanám olyan pokoli kínszenvedésnek, hogy csak a földön fekve, vergődve bírjuk elviselni, míg nem találkozunk újra. Ez inkább édes sóvárgás, tele vagyunk izgalommal. Igen, annyira fáj, mint mikor picit szorít a szívünk, de egyébként nem kellene könnyek között hánykolódni. Elvégre a „fájdalmas” elválásban, ott a találkozás édes reménye is. De ezenfelül, mi fájhat a szerelemben?

 

Létezik még sírig tartó szerelem vagy ne is álmodjunk róla? Kattints ide és olvasd el ezt a cikket is!

 

Ha viszonzatlan. Na, az fájhat. Persze, az pokolian szar tud lenni, hogy te bele vagy zúgva az emberbe ő meg azt mondja, nem szeret téged vagy más jön be neki. Ha csak nem vagy az a fajta, aki azt mondja: jól van, ennek örülök, a te boldogságod az enyém is, akkor valószínűleg hazamész és jól kisírod magadat és úgy érzed: belehalsz a fájdalomba.

 

szerelem faj 02

 

Ahogy a szakítás után. Ebben az esetben is akkor, ha totál bele vagy esve a partneredbe, de az már kiábrándult, megcsalt, másba zúgott bele, stb. Ilyen esetekben – amikor intenzíven szerelmes vagy – valóban lehet fájdalmas a szerelem. De tulajdonképpen nem is maga a szerelem ténye fáj, hogy szeretsz valakit, hanem az okozata. A visszautasítás, a csalódás, hogy összetörte a szívedet és vele együtt akár az önbecsülésedet, a szakítás körülményeitől függően. Fáj a lelki sérülés, amit okoz és fáj, hogy le kell mondanod róla. Fáj a vágy, hogy vele akarsz lenni és szeretnéd, ha szeretne.

 

Igaz, ezekre egyesek azt mondják: szenvedjen, aki szenvedni akar. Van, aki egy nap után kiheveri a fájdalmat és továbblép. Felmerül a kérdés: azért, mert nem is volt igazán szerelmes? Csak elfojtja az érzéseit? Vagy ennyire motivált és pozitív gondolkodású? Bármelyik lehet, de az biztos: a szerelmi fájdalom nem törvényszerű. De elég kellemetlen okozat, amit nem sokan képesek egy vállrándítással letudni.

 

Ám az kicsit sem tűnik „normálisnak”, hogy a kapcsolatban is fájjon a szerelem. Hiszen ott nem az lenne a lényeg, hogy a szerelem boldoggá tegyen? A viszonzott szerelemnek biztonságot, békességet, örömöt kellene adnia, nem szenvedést. Nem arról van szó, hogy mindennek tökéletesnek kell lennie és soha, egy árva veszekedésre ne kerüljön sor. De ha még össze is rúgjuk a port, akkor sem kellene fájdalmat tapasztalni. Ugyanis, ha fáj, akkor az két dolgot jelenthet: érzelmileg nagyon gyengék vagyunk vagy bántalmaznak bennünket. Vagy mindkettő.

 

Márpedig sokan számolnak be arról, hogy a szerelem bizony fáj, még egy kapcsolatban is. Nem csak az, amikor fizikailag bántalmazzák az embert, de nem ám! Talán sokkal jobban tud fájni, amikor megvonják tőle a szeretet. Összevesztek, a partner meg akarja büntetni, leckéztetni, ezért szeretetmegvonást alkalmaz, ami nem mellesleg a nárcisztikusok szokása.

 

Vagy ott a gaslighting esete, amikor elhiteti veled, hogy hülye vagy és nem vagy normális. Leegyszerűsítve azt lehetne mondani, akkor fáj a szerelem egy kapcsolatban, ha egy nem megfelelő ember mellett vagy. Nem passzoltok egymáshoz és túlságosan különböző egyéniségek vagyok.

 

szerelem faj 03

 

Azonfelül a partnered egy rosszfiú. Nárcisztikus. Pszichopata. Meg a társai. Ki fogtál egy olyan embert, aki szavakkal bántalmaz vagy a tetteivel anélkül, hogy megütne. Persze, hogy fáj a szerelem, amikor azt látod, szándékosan igyekszik féltékennyé tenni egy másik nővel vagy megcsalt téged, de visszakönyörgi magát. Hogy a francba ne fájna, amikor hazudott neked, átvert, elvette a pénzedet, megalázott mások előtt. Hiszen szereted. Amíg szereted, szerelmes vagy belé, addig ezek fájni is fognak. Vagy amíg ki nem rúgod. Utána is fog fájni, de legalább hosszú távon lerövidítheted a szenvedésedet…

 

Mert itt a lényeg. Meddig kell fájnia? Ugyebár egy kapcsolatban nem kellene fájnia, de ha mégis… akkor az addig fáj, amíg te hagyod. Hozzászokni nem lehet, max lenyelni a békát, de az egy idő után belülről fog megmérgezni. De jól tudjuk, hogy a szerelmes – és agyonmanipulált nők – évtizedekig is elviselik, amíg szerelmük halálra késeli a szívüket. Ilyen esetekben már nemcsak a szerelem játszik közre, hanem számos más tényező is hozzákötheti a férfihoz: a pénz, a gyerek, a félelem a magánytól, hogy senki másnak nem fog kelleni, mert egyedül életképtelen.

 

Ahol a szerelem mindig is fájt vagy évek óta okoz fájdalmat, annak nem lesz vége. Csak akkor, ha az ember véget vet neki.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

A szerelem tényleg mulandó? Nincs már örökké tartó szerelem?

 

 TÁMOGASSUK EGYMÁST!

 

Mint azt bizonyára ti is tudjátok, a jelenlegi járványhelyzet sokakat megvisel, ahogy a magazinokat is. Sajnos mi sem vagyunk kivételek. De igyekszünk a nehézségek ellenére is kitartani és minden körülmény ellenére, továbbra is a maximumot nyújtani nektek, minőségi cikkekkel szórakoztatni, informálni benneteket.

 

Ezért arra kérünk titeket, kedves olvasóinkat, hogy támogassatok bennünket! Az alábbi számlaszámon tudjuk fogadni a felajánlásokat, amelyek hozzásegíthetnek bennünket a magazin fennmaradásához.

 

Cserébe ígérjük, hogy a tőlünk telhető legjobbat nyújtjuk nektek!

 

Bankszámlaszám: 10918001-00000025-99320004 (UniCredit)

 

Cégnév: Mega-Invest Ingatlanközvetítő és Tanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaság

 

képek: pexels

Pin It
Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!