Izabel mesélte, hogy nagyon boldog a partnerével. Még három év után is tombol a szerelem. Úgy érzi, megtalálta a lelki társát, aki megérti, odafigyel rá. Áron empatikus, odaadó, nyitott, mindenben támogatja őt. Egy hamisítatlan romantikus úriember, aki egyúttal igazi férfi is. Csak éppenséggel egy dolog árnyékolja be Izabel felhőtlen boldogságát: pocsék vele a szex.

 

 

pocsek szex 01

kép: unpslash.com

 

Kezdetben nem zavarta. Mármint akkor is feltűnt neki, hogy nem az igazi a szex és sokszor inkább csak lelki kielégülés történik, semmint testi. Egy kicsit ügyetlennek találta Áront, de akkoriban betudta annak, hogy friss kapcsolatuk. Biztos csak félénk, neki is időre van szüksége, hogy feloldódjon. Nem gondolta tapasztalatlannak, mert harminckét éves korára már három nővel is együtt volt és ahogy Áron mesélte: nem a szex miatt mentek szét. Vagy csak Áronnak nem vallották be, hogy rossz az ágyban?

 

Mindenesetre nem aggódott, hiszen akkoriban pláne nagy volt a szerelem meg az újdonság varázsa. Izabel azt gondolta, a szex nem létfontosságú. Persze, jó, ha van kielégülés, de anélkül is kellemesen teltek az összebújások. Ám három hónap próbálkozás után kezdett frusztrált lenni és megpróbálta finoman Áron tudtára adni mit kellene tennie a siker érdekében. Egyszer-kétszer be is vált, vagy akár úgy, hogy ő maga rásegített, így jó időre megint nem gondolt arra, hogy nem maradéktalanul kielégítő szex.

 

De valahol mégis zavarni kezdte, hogy havonta vagy csak kéthavonta tud neki Áron gyönyört okozni. Nagyon finoman szóvá tette neki, hogy ritkán ér el a csúcsra, de párja annyira elszomorodott, magára vette, hogy utána inkább magában tartotta. Pedig Áron lelkes és igyekszik, mégsem tudja igazán kielégíteni.

 

pocsek szex 02

 

Mostanra beértek a kétségek Izabelben. Érdemes folytatni így a kapcsolatot? Ugyanis hiába, fontos neki a szex. Ami van bőven, csak éppen a kielégülés marad el. Ezért rászokott a maszturbálásra, amitől viszont lelkiismeret-furdalása van. Ördögi körnek tartja ezt az egészet, mert vágyik a testi örömökre, de Áron nem tudja neki megadni. Viszont megbántani sem akarja azzal, hogy szóvá teszi. Ugyanakkor tényleg úgy néz ki, hogy minden másban tökéletesen passzolnak egymáshoz. Sok a közös bennük, ugyanaz az érdeklődési körük és a jövővel kapcsolatos terveik.

 

De vajon elég a lelkiség a kapcsolathoz? Sokan azt mondják, hogy igen. Többen is járnak Izabel cipőjében. A párkapcsolat jó, csak éppen a szex nem működik. Ez szakító, illetve váló ok lenne? Nem. Amennyiben a párok el tudják fogadni, hogy ez a helyzet és nem kudarcként, csalódásként fogják fel azt, hogy nem működik a szex. Fontos, hogy ne tekintsenek magukra áldozatként. Másfelől alapból vannak olyanok, akik beérik kevesebb gyönyörrel és nekik a havi egy orgazmus is elég a boldogsághoz.

 

 

Manapság, mikor egyre problémásabbnak tűnik a párkeresés, sokan azt vallják, hogy inkább legyen mellettük egy jó ember, aki mellett biztonságban érezik magukat és boldogok, semmint a szex legyen jó. Úgy tűnik, hogy az emberek inkább a lelki, semmint a testi boldogságra vágynak, de ez persze nem szentírás, mindenki másképp van vele.

 

pocsek szex 03

 

Ellenben, ha valakinek nagyon fontos a jó, minőségi szex és maga az orgazmus, akkor az szenvedni fog egy ilyen helyzetben. Ott előbb-utóbb ki fog ez ütközni. Egyesek ilyenkor adják megcsalásra a fejüket. Úgy vannak vele, hogy a kapcsolat maga jó, miért rúgnák fel? Csak legyen néha mellett egy-két potya szex. Természetesen nem ez a helyes megoldás. Ha nem tudjuk egy az egyben elfogadni, hogy ez a helyzet, akkor beszélni kell róla, mert csak az őszinte kommunikáció segíthet előrébb vinni a kapcsolatot. Hogyha pedig valaki számára teljesen elfogadhatatlan, akkor nem marad más, minthogy továbbáll. Nincs ebben semmi szégyellnivaló, hiszen más-más igényekkel rendelkezünk. Senki sem lesz attól rossz ember, hogy fontos számára a szex és inkább olyat keres, aki igazán, minden tekintetben kielégíteni.

 

De igenis működhet a kapcsolat, ahol inkább csak a lelkiség van jelen. Hiszen hosszú távon mire van szükségünk egy kapcsolat működéséhez? Szeretetre, őszinteségre, odafigyelésre, empátiára, közös érdeklődési körre és jövővel kapcsolatos tervekkel. Szó sincs arról, hogy a szex másodlagos. De számos egyéb módja van az intimitás elérésének. Egyeseknek az is elég, ha van rendszeresen csók és ölelés a kapcsolatukban. Azokra sem kell ferdeszemmel nézni, akik azt mondják, hogy a szex másodlagos sok öröm mellett, amit maga a kapcsolat ad. Ha inkább úgy dönt, hogy olyan mellett marad, aki nem tudja maximálisan kielégíteni testi szinten, lelki szinten viszont igen. Hogyha nem marad az emberben hiányérzet, rossz érzés, akkor nagyon is működet a kapcsolat!

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

A nők kielégítése fontosabb lehet, mint a férfiaké!

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!