Teljesen érthető, hogy szereted a szerelem érzését. Valóban csodás érzés. Felemelő. Nem véletlenül írnak róla verseket, dalokat és kerül annyi film meg könyv középpontjába. A legtöbben nagyon is vágyunk arra, hogy pillangók repkedjenek a gyomrunkban, elszoruljon a torkunk és szaporán verjen a szívünk. Mert ez mind jelzi, hogy megszületett bennünk azaz édes, rózsaszín ködös, hegyeket mozgató érzés: a szerelem. De nagyon rossz úton jár az, aki a szerelembe szerelmes.

 

 

szerelembe szerelmes 01

kép: unsplash

 

Azt mondod: szerelemre vágysz. Igaz szerelemre, sírig tartó tűzre és örökké lobogó szenvedélyre. Olyan intenzív és magával ragadó érzéscsokorra, mint amit a filmekben látsz, amit a könyvek lapjain olvasol. És tudod mit? Meg is kaphatod! Átélheted ezt a gazdag érzelmet, amelytől remegnek a lábaid és égnek áll minden egyes szőrszál a testeden. De bármit is teszel, ez az érzés egyszer elmúlik. Nem azért, mert már nem szereted a partneredet, hanem mert egyszerűen a tűz sem lángol szüntelenül ugyanolyan intenzitással. Ha nem is feltétlenül csap egy mélységes, tisztelettel teli szeretetbe, hosszú évekre, akkor is gyakrabban fogod megtapasztalni, mint szeretnéd.

 

Lesznek nyugodt, békés, szeretetteljes napjaitok és ha őrzitek a lángot, akkor lehet még szenvedélytől fűtött, forró szerelmetek is. De ne várd, hogy életed utolsó napjáig végig úgy éj, mint egy californai erdő száraz évszakban. Természetes, hogy ezek az érzések változnak, váltakoznak bennünk.

 

A baj akkor kezdődik, ha te nem erre vágysz vagy ez neked nem elég és azt mondod: nekem akkor is szerelem kell. Mert ez azt jelenti, hogy te nem a (lehetséges) párodba, hanem a szerelembe vagy szerelmes. Az érzésbe és nem a kapcsolatba. Hogy ez miért olyan nagy baj? Azért, mert az érzést üldözöd. Azután epekedsz, sóhajtozol. Csak akkor vagy boldog, teljes, elégedett, ha azt érzed. Lángolni akarsz. A felfokozott érzelmi állapotot vágyod. Épp, mint a drogosok.

 

szerelembe szerelmes 02

 

Emiatt van az, hogyha a kapcsolatod múlóban van vagy akkor mondjuk úgy csendesülőben a szerelem, boldogtalan leszel. Nem találod a helyedet, elégedetlen és kiábrándul vagy, mint egy felébredt egy gyönyörű álomból. Ezért mi mást tehetnél, mint továbbállsz. Leírod a kapcsolatot, elkönyveled egyikkőtök hibájának a dolgot vagy csak annyit mondasz „nem működött” és kalap-kabát, viszontlátásra. De igazság szerint az is megeshet, hogy tényleg, soha nem is szeretted igazán az illetőt, csak az érzést, amihez általa hozzájutottál.

 

Kezdődhet minden elölről. Megtalálni azt, aki lángra gyújt, aki felébreszti a szívedet és újra átélheted azt a csodás állapotot. Ez pedig így megy egészen addig, amíg rá nem jössz, hogy te a szerelembe vagy szerelmes. És ez sajnos nem jó. Nem teszel vele sem magaddal, sem pedig mással jót. Sok-sok szívet törsz így össze, csak mert egy érzés után futsz, ami igazság szerint illúzió. Egyszerűen így működik a test és a szív, nem tud évtizedeken át lángolni. Gondolj csak bele, minden, ami lángon ég hosszú ideig, az egy idő után kifárad, tönkre megy. Még a nagy gyárakban is tartanak pihenőt, ahol egyébként állandó a termelés. Ezt el kell fogadnod, hogy az érzés, amire vágy, nem lehet örök.

 

szerelembe szerelmes 03

 

Ez nem azt jelenti, hogy mondj le a boldogságról vagy hogy maradj olyan mellett, akivel boldogtalan vagy. De próbáld megkülönböztetni a kettőt! Lásd meg az embert a szerelem mögött. Ha jól érzed magadat az illetővel, akkor ne dobd mindjárt csak azért, mert már nem lángolsz érte. Ettől miért lenne kevesebb a kapcsolat? Hidd el, a sírig tartó szerelmek, házasságok titka sem a folytonos lángolás, hanem a közösen táplált tűz és annak megbecsülése, hogy egyáltalán van. Engedni kell, hogy néha nyugodtan égjen addig, amíg jól esik, aztán pakolni kell rá újabb rönköket, hogy ismét fellángoljon. Ne félj, újra megtapasztalhatod az érzést. Csak el kell fogadni a működését és tenni azért, hogy így legyen.

 

A valódi szerelem akkor fog elkezdődni az életedben, ha megérsz rá. Ehhez pedig az kell, hogy ne az álomszerű szerelmet kergesd. Fogadd el, hogy saját útja van és lásd meg a párodat. Csak akkor találhatod meg a valódi társadat, a másik feledet, ha hagyod, hogy az elcsitult lángok mögül előbukkanjon, mert egészen addig csak egy ideát fogsz látni. A békés, parázsló időszakban derülhet ki, van-e dolgotok együtt.

 

Amíg a szerelem vagy szerelmes, addig magányra vagy ítélve. Mivel senki sem lesz képes fenntartani benned ezt az érzést, hosszú időkön át. Mindig meg fogod unni, el fogod engedni, ki fogsz ábrándulni. Kapcsolatokról kapcsolatokra fogsz vándorolni, míg nem látod be: van élet a szerelmen túl.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Igen, bevallom szeretetkoldus vagyok. Na és akkor mi van? 

 

 TÁMOGASSUK EGYMÁST!

 

Mint azt bizonyára ti is tudjátok, a jelenlegi járványhelyzet sokakat megvisel, ahogy a magazinokat is. Sajnos mi sem vagyunk kivételek. De igyekszünk a nehézségek ellenére is kitartani és minden körülmény ellenére, továbbra is a maximumot nyújtani nektek, minőségi cikkekkel szórakoztatni, informálni benneteket.

 

Ezért arra kérünk titeket, kedves olvasóinkat, hogy támogassatok bennünket! Az alábbi számlaszámon tudjuk fogadni a felajánlásokat, amelyek hozzásegíthetnek bennünket a magazin fennmaradásához.

 

Cserébe ígérjük, hogy a tőlünk telhető legjobbat nyújtjuk nektek!

 

Bankszámlaszám: 10918001-00000025-99320004 (UniCredit)

 

Cégnév: Mega-Invest Ingatlanközvetítő és Tanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaság

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!