Sokszor hangzik el ez a bődületes mondat, hogy kimondói magyarázatot találjanak valami elképzelhetetlenre. Akkor már inkább a zsák a foltját, de az ellentétek soha nem fogják vonzani egymást!

contrary 01

Forrás: https://pixabay.com/

Amennyiben fizikai tanulmányainkat vesszük alapul, abban az esetben lehet igaz a kijelentés, ha már csak a mágnes két pólusára gondolunk. Azok valóban fogják vonzani egymást, de a lelki folyamatok terén soha nem alakul ki két ellentétes ember között tartós kapcsolat. Ennek magyarázata nagyon egyszerű: a hasonló hasonlót vonz!


Rosszul meghozott döntések következményei
Sajnos a legtöbb esetben is csak megszokásról beszélhetünk és erre nagyon jó példa a hosszú távú "párkapcsolat", ahol már szinte semmilyen érzelem nincsen jelen. Szimplán csak megszokásból élnek együtt, azaz inkább egymás mellett. Remek teszt erre az esetekre, ha megkérdezzük a történet szereplőit, hogy miért élnek együtt? Mit szeret a másikban? Hosszas gondolkodás után persze adnak majd egy teljesen általános és abszolút elfogadhatatlan választ, ami leginkább csak azt erősíti, hogy egymás mellett való együttélésüknek sincs semmi értelme. Ezt még jobban alátámasztja, amikor feltesszük a következő kérdést: mi bosszant a másikban? A választ fél óráig fogjuk hallgatni. Hát van értelme így élni?
Te kimered mondani a másiknak ha valami bánt? Mersz arról beszélni mi nem esik jól a másik viselkedéseiben és cselekedeteiben? Fel mered vállalni saját felelősségedet? Mersz őszinte lenni? Bármelyik kérdésre ha nem volt a válasz, akkor törődj bele a sorsodba és abba, hogy egy elfuserált életet kell leélned boldogtalanul! De tudd, hogy bármikor felállhatsz és változtathatsz az életeden és a kapcsolatodon! De a változást nem mástól kell várnod, hanem magadtól! Majd utána érkezik a hasonló, ha kiléptél az ellentétek viharaiból.


Az ellentét csak manipuláció
Ha két ellentétes ember él együtt, akik semmit nem tisztelnek a másikban, akkor őket kizárólag egy érdek köti össze. Lakás, hitel, gyerek, vagy bármi más, mégsem mernek őszintén szembe nézni saját magukkal. Mert félnek a bizonytalanságtól. Ezért nem vállalják fel saját magukat és teszik ezt mindaddig, amíg komoly betegségek jelennek meg rajtuk fizikailag is.

contrary 02

Forrás: https://playbuzz.com/


Sűrűn esik meg, hogy az egyéjszakás kalandokból származó következmények - ami szimplán egy egyszerű vágy - után marad kényszerből látszólag egymás mellett két teljesen ellentétes ember, amivel egymás életét teszik pokollá. Pedig nem nagy megerőltetés észrevenni azt, hogy mi lenne a jó nekik. Mégsem azt cselekszik, mert félnek, bizonytalanok és nem hagyják el komfortzónájukat. Ez álszent dolog és csak a világnak próbálják mutatni a szépet és a jót, de belül szenvednek. Eszerint, ha az ellentétek ilyen hatással vannak egymásra és ezt előszeretettel végzi a többség, akkor nagy a baj. De miért is lepődnénk meg ezen, ha a mindennap látható valóságshow-k is csak a szennyet és a mocskot ontják magukból? Miért is gondolnánk bármi változásra, hiszen akik előszeretettel ráfüggtek ennek az ízére, azoknak a média kedvük szerint csavargathatja a fejét és a gondolkodását a képernyők előtt? Eltorzult a világ, ami azt szorgalmazza, hogy az ellentétek kerüljenek közelebb egymáshoz, de ez manipuláció és nem vonzalom!

A vonzalom a belső hasonlóságok által jelenik meg az életben. Két ember így találhat egymásra. Ez törtvényszerűség. A határozott, őszinte, kedves és becsületes ember, pontosan ugyan olyan tulajdonságokkal rendelkező párt fog maga mellé találni. Természetesen ez fordítva is igaz. A hitvány, hazug, megbízhatatlan és bizonytalan ember pedig ilyen belső "értékek" birtokában lévő személyt fog maga mellett tudni. De ez mind hasonló tulajdonság és semmiképpen sem ellentétes.

Nézz magadba egy kicsit, ha úgy gondolod, hogy szükséges és vizsgáld meg azt, hogy mennyi közös dolog van benned és azzal a személlyel, akivel együtt élsz! Emlékezz vissza arra, hogy milyen volt, amikor megismertétek egymást, hogy hogyan változott mindkettőtök személyisége ahhoz képest? Mert ugyanolyan soha nem marad! A cél az lenne, hogy együtt változzatok és együtt fejlődjetek és ezt kizárólag egy hasonló gondolkodású és természetű emberrel lehetséges. Egy ellentétessel soha!

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!