Mindenkinek van valami katalizátora, ami tűzbe hozza. Egyeseket a csók, az ölelés, a simogatás hoz lázba. Mások már kicsit „különlegesebb” dolgoktól. Fétisektől, vagy attól, ha tükörben nézheti magát, esetleg ha más szeretkező párt lát. És ez még korán sem a jéghegy csúcsa, vannak egészen hajmeresztő aberrációk is. Csakhogy a többség szégyelli magát és nem mer beszélni arról, hogy mi indítja be…

 

szexualis aberacio 01

 

Kép: Shutterstock.com

 

 

Az a szokványos, - meg persze a társadalmilag elfogadott - ha valaki a csóktól, a simogatástól, az szerelmes öleléstől, az erogén zónája szájjal vagy érintéssel történő izgatásától indul be. Ezt teljesen természetesnek találjuk, a fülszopogatással, a hajba túrással, a nyögéssel és mindenféle hanghatással együtt. 

 

Másutt viszont már ennél több kell és egyáltalán nem ritka eset, hogy valaki nem tud ennyitől lázba jönni. Kell valami „plusz” és sokaknál itt kezdődnek a bajok. Mert az aránylag elfogadhatótól kezdve a megbotránkoztató szintet súrolva, merülhetnek fel olyan dolgok, helyzetek, személyek, amikre az illetőnek szüksége lehet a szexuális izgalomhoz.

 

Ugyanis van, aki a megerőszakolás gondolatától izgul fel. Más pedig egy bizonyos testrész vagy tárgy látványától. Míg megint mások attól, ha másik párt látnak szeretkezni. De vannak még ezeknél is elképesztőbb aberrációk, amikor valaki mondjuk a fák, a szobrok vagy ruhaanyagok érintésétől önti el a forróság, vagy ha sírni látja a kedvesét. Ezek még a jobbik a fajták, hiszen vannak ezeknél sokkal, de sokkal durvábbak is, mint mikor az izgalmat a halottak, a gyerekek, az idősek vagy éppen a vér látványa váltja ki. Ezért jogos a kérdés, hogy…

 

szexualis aberacio 02

 

Honnantól számít betegesnek?

 

A betegség, amiről beszélünk, az a parafília, más néven szexuális deviancia. Ez utal arra, amikor valaki  nem szokványos tárgyak, szituációk vagy személyek iránt érez szexuális vonzalmat. De még a pszichológusok is sokszor gondban vannak azzal, melyik számít betegesnek, hiszen rengeteg minden függ a személy attitűdjétől meg persze a társadalmi szokástoktól, amely egyébként folyamatosan változik, ezáltal a parafíliák is. Mondjuk, ami korábban kicsit sem volt elfogadott – lásd a homoszexuálisokat és biszexuálisokat – az mára mondhatni elfogadottá vált.

 

Mondani sem kell az olyan parafíliák, mint a pedofília, zoofília, exhibicionizmus, nekrofília és ezekhez hasonló, az egyértelműen mentális betegségnek könyvelhető el, amely orvosi segítségre szorul.

 

Hivatalosan a fetisizmus, a mazochizmus, szadizmus, voyeurizmus (más meztelen látványának, esetleg nemi aktusa utáni vonzódás) is rendellenességnek számít. Pedig jól tudjuk, hogy ma már sok pár nemi életének részét alkotják és mondjuk kisebb vagy nagyobb mértékben gyakorolják a szado-mazót vagy közösen néznek pornót, esetleg a nő egy boxert szorongat közben a kezében.

 

szexualis aberacio 04

 

Mit tehet az, aki magán aberrációt vél felfedezni?

 

Ha egy szép napon – hiszen egyik napról a másikra is kialakulhat – arra döbbensz rá, hogy begerjedsz a fáktól, az erőszak gondolatától, vagy attól, hogy magadat nézed a tükörben, vagy nő létedre a nőkhöz kezdesz vonzódni, csak semmi pánik! Mindenképpen érdemes felkeresni egy szakembert, aki kiderítheti, milyen „nagy” a baj.

 

Hiszen lehet, hogy az aberrációd nem okoz senkinek se testi és lelki fájdalmat, aránylag könnyen elérthető és gond nélkül be tudod majd illeszteni az életedbe a vágyaidat, de akár a társas kapcsolatodba is!

 

Mert épp itt van a kutya elásva, hogy lehet előadni ezt a párunknak?

 

Sokan, akik rádöbbenek a furcsa szexuális vágyaikra, nem hogy orvoshoz nem mennek, de még beszélni sem akarnak róla. Mert szégyellik. Úgy érzik, baj van velük, hogy torz a lelkük, és nem mernek segítséget kérni, pedig egy pszichológus akár meg is nyugtathatná őket, hogy nincs velük nagy gond. Azzal pedig, hogy tudatosan törekednek arra, hogy elfojtsák magukban, rengeteg stresszt és lelki fájdalmat okoznak maguknak. Persze, nem kell világgá kürtölni, de legalább önmagunk előtt ne legyen titok és esetleg a párunk előtt, mert ha mi nem tudjuk elfogadni magunkat, hogy fogadjon el akkor más?

 

szexualis aberacio 03

 

Mindenképpen érdemes beavatni a párodat, akit elvileg szeretsz és megbízol benne, nem igaz? Ráadásul előbb-utóbb kiderülne a dolog, hiszen ha nem tudsz kimondottan rá, vagy általa felizgulni, vagy kellene az a „valami” a fergeteges tűzijátékhoz, de annak hiányában kénytelen leszel megjátszani magadat, nem hogy ki fog derülni, de azzal csak rombolod magadat és a kapcsolatodat is. Egy normális pár, akinek fontos a másik, az képes lesz felnőtt módjára kezelni. Sok esetben csak mi feltételezzük azt, hogy a párunk képtelen lenne elfogadni, mert mi magunknak is nehezünkre esik. Ám ha leülsz és elmondod, hogy te a selyem érintésétől jössz igazán tűzbe, vagy ha egy páfránnyal simogatod magad, esetleg attól, hogy nézed, ahogy csináljátok a tükörben, vagy ő durván bánik veled, eljátssza, hogy megerőszakol, még talán benne is lesz! Elvégre, ha szeret, fontos neki a boldogságod és hogy elégedett legyél az ágyban is. Próbálj meg bízni benne és keresd meg a módját annak, hogy megnyugtasd magad, hogy nincs veled baj!

 

https://port.hu/adatlap/film/mozi/szex-receptre-kiki-el-amor-se-hace/movie-176057

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról!

 

Ha tetszett a cikk, akkor ezek is tetszeni fognak:

 

7 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a szexről – a szexológus szerint

 

Problémák a szexualitásban és a párkapcsolatokban

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!