Amióta kitört a járvány, rengetegen váltak el. Sokak kapcsolata, házassága került veszélybe. Félrelépésekre derült fény, sőt: nem lett kevesebb a megcsalás így pandémia idején sem. Családok és párok küzdenek egymással a mindennapokban a házi karantén, a home office keretei között. Nem könnyű most a párban élőknek, de egy biztos: ahol igaz szerelem van, ott a koronavírus nem pusztíthatja el a köteléket.

 

 

 

jarvany szerelem 001

kép: pexels

 

A szerelemnek függetlennek kellene lennie mindentől: kortól, pénztől, státusztól vagy éppen világjárványtól. Az igaz szerelem nem kapálózik, nem kényszeres, nem állít korlátokat. Sőt, pont most kellene a legjobban működnie, ragyognia, mikor baj van és leginkább egymásra számíthatnak a párok.

 

Nagy a baj most a világban. Miért legyen még otthon is? Most nem a stresszt, a mérget, a félelmeket kellene hazavinni, hanem a szeretetet, a megértést, a törődést. Ha valamikor, hát most sokkal türelmesebben kellene állnunk egymáshoz. Persze ez nehéz, mikor belül feszítenek az érzések: be vagyok zárva. Mi lesz, ha elkapom a vírust. Mi lesz, ha meghal anyám. Lehet, holnap kirúgnak. Meddig elég a pénzünk? Olyan idegesítő ez a bezártság. Félek. Aggódom. Elegem van. Élni akarok. Biztonságra vágyom.

 

Nem baj, ha ezeket érzed. Nem azzal van a gond, hogy fojtogatnak az érzések, hanem az, ha hagyod nekik és nem teszel semmit. Ha egyébként nem szokásod vagy csak kerülöd a konfliktust, akkor is épp most kellene megnyílnod és őszintén vallanod. Jobb, mintha örökösen nyelnél, mígnem megbetegíted magadat vagy passzív-agresszívvá válsz és szép lassan megölöd a kapcsolatodat. Elhiheted: a partnered is küzd. Ugyanazzal vagy mással, de küzd. Mikor kérj tőle támogatást, segítséget, ha nem most? Mégis, mikor tervezel vele őszintén beszélni?

 

Csak a gyáva ember játszmázik a szerelemben! Kattints és olvasd el ezt a cikket is!

 

jarvany szerelem 02

 

Az igaz szerelem csupa fül. Értő figyelemmel fordul a kedves felé. Meghallgatja, majd a szeretet ködébe burkolja. Ez nem azt jelenti, hogy mindennel egyet kell értenie, de nyitott arra, hogy olyan kompromisszumokat találjanak, ami mindkét félnek jó. A valódi megértés arra törekszik, hogy a felek közelebb kerüljenek egymáshoz és megoldják a gondjaikat. Egy párkapcsolatban nincs olyan, hogy te gondod, én gondom. Már csak mi gondunk van, amit együtt kell megoldanotok. Ne csak a jóban legyetek együtt, hanem a rosszban is.

Ezen az úton haladva pedig nincs ujjal mutogatás és kritizálás. Nem azt kellene keresnetek ki a hibás. Ha a másik fél hibáira koncentráltok, az széthúz titeket. Ám ha igazán szeretitek egymást, akkor képesek vagytok az elfogadásra, ami a kapcsolat legszebb ajándéka. Elfogadni a másikat olyannak, amilyen. Úgyis szeretni, ha hibázik. Nem mindjárt ítéletet mondani felette és megbüntetni, hanem szeretettel vezérelve megbocsátani neki. Hiszen mindannyian hibázhatunk, egyikünk sem tökéletes.

 

Nem számít, mennyi ideje vagytok együtt, most olyan napokat élünk, amilyennel még nem találkoztunk. Új kihívások és próbák elé álltatok. Ezért kellene, hogy ne ellenségként, hanem csapatjátékosként tekintsetek egymásra és azt nézzétek: hogyan segíthetek a másiknak. Ahol van kölcsönös tisztelet és megbecsülés, ott nem süllyednek le egy bizonyos szint alá, ahol szavakkal vagy vázákkal dobálóznak. Ha összetartotok, akkor semmi sem állhat közétek. Nem ver éket a kapcsolatotokba a pandémia, nem ad helyet egy harmadiknak vagy nem mérgezi meg a viszonyotokat, hogy egymás ellen forduljatok.

 

jarvany szerelem 03

 

Sőt: biztonságot, védelmet ad. Talán minden más megkérdőjeleződött már: a munka, az egészség, a nyaralás, a jövő, de egy valami biztos marad: Ti ketten. Egymásnak.  A szerelem erőt ad nektek és kitartásra sarkall. Senki se mondja, hogy ez könnyű lesz. Nem baj, ha néha összekülönböztök, amíg ki tudtok békülni. Nem baj, ha fáj, ha ideges vagy rosszkedvű vagy, amíg tudsz róla beszélni és képesek vagytok fordítani rajta. Ugyanis, ahol valódi szerelem ott van, ott a párok képesek kihozni a másikból a legtöbbet és felemelni a fénybe. Ha pedig mindketten magatok alatt vagytok, a gyengéd szeretet oltalmazó légkörében vigaszra lelhettek egymás ölelésében. Ne hagyjátok, hogy a járványhelyzet szétválasszon benneteket!

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Nem kell félteni a hűtlenkedőt: Aki szeretőre vágyik, az pandémia idején is talál!

 

 TÁMOGASSUK EGYMÁST!

 

Mint azt bizonyára ti is tudjátok, a jelenlegi járványhelyzet sokakat megvisel, ahogy a magazinokat is. Sajnos mi sem vagyunk kivételek. De igyekszünk a nehézségek ellenére is kitartani és minden körülmény ellenére, továbbra is a maximumot nyújtani nektek, minőségi cikkekkel szórakoztatni, informálni benneteket.

 

Ezért arra kérünk titeket, kedves olvasóinkat, hogy támogassatok bennünket! Az alábbi számlaszámon tudjuk fogadni a felajánlásokat, amelyek hozzásegíthetnek bennünket a magazin fennmaradásához.

 

Cserébe ígérjük, hogy a tőlünk telhető legjobbat nyújtjuk nektek!

 

Bankszámlaszám: 10918001-00000025-99320004 (UniCredit)

 

Cégnév: Mega-Invest Ingatlanközvetítő és Tanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaság

képek: pexels

Pin It
Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!