Lihegünk, pihegünk, nyőgünk, nyüszítünk, sikítunk, kiabálunk. Így vagy úgy, de többnyire valamennyi hangot mind kiadunk. Főleg akkor, ha igazán élvezzük, amit csinálunk, illetve ha rendesen ki is vesszük a részünket a szeretkezésből és nemcsak fekszünk, mint egy darab fa. De egyesek hajlamosak azt hinni, hogy csak akkor jó a szex, ha elég hangos a partner. Valóban így lenne?

 

 

nem vagyok hangos az agyban 01

kép: reddit.com

 

Sok nőtől hallottam már, hogy azért nyögdécsel, mert jól esik. Élvezi a szexet vagy az adott kényeztetési formát és nem tudja magában tartani. Ez persze jó, hogy át tudja adni magát a testi örömöknek. Persze főleg az orgazmus pillanata szokott extra hangosra sikeredni. Van, aki teljesen megfelejtkezik magáról és sikít, üvölt a gyönyörtől. Ha valaki még nem találkozott ilyen nővel (vagy férfival, mivel velük is megeshet) az persze, hogy fog egy nagyot nézni, mikor az egész ház felugrik  arra, hogy a nő elment. Ha mindezt valóban azért teszi, mert annyira jó, akkor tulajdonképpen nincs is ezzel semmi gond, max a pasi tesz be egy füldugót. Bár ritkábban panaszkodnak arra, hogy a nő túl hangos, és inkább az a problémájuk, hogy alig nyikkan valamit.

 

De ez valóban azt jelenté, hogy alig élvezi a szexet? Biztos azért van megnémulva, mert a pasi nem képes olyan fogást találni rajta, amitől szépen zenélne az ő kis hangszere. Ez nem így van. Kapcsolatelején kimondottan érhető, ha a nő még zavarban van és nem tőr elő belőle a morgó-hörgő vadmacska. Sokáig képesek különböző okokból kifolyólag szégyenlősek lenni az ágyban, ami visszatarthatja őket abban, hogy bármiféle hangot kiadjanak magukból. Időbe telhet, mire egyáltalán igazán el tudják engedni magukat annyira, hogy élvezzék. Ám ha nincs semmi ilyen akadálya, akkor sem jelenti azt, hogy azért nem szakítja ki az ember dobhártyáját, mert nem élvezi, hanem egyszerűen ilyen. Csendes, visszafogott.

 

Ahogy Márta is. Három hónapja van együtt a pasijával, aki finoman rákérdezett arra, hogy elégedetlen-e vele, merthogy olyan csöndes az ágyban. Márta meg nagyokat pislogott, hiszen élvezi ő a szexet, csak:

 

nem vagyok hangos az agyban 02

 

„Nem szeretek hangoskodni. Igényem sincs rá, késztetésem se, meg nem gondolnám, hogy bármelyikünknek attól lesz jobb, ha hangos vagyok. Különben sem arra akarok figyelni, hogy elég hangos legyek, csak szeretném élvezni az együttlétet, ami nagyon is megy úgyis, hogy közben nem adom a lakóközösség tudtára, hogy szexelünk.” – adta ezt válaszul Márta a barátjának.

 

Tehát nagyon is lehet élvezni a szexet csendesebben is. Viszont rámutatott arra, hogy szerinte nagyon sok ember zavar a tudat, hogy mások is hallhatják az együttlétüket. Ez nem feltétlenül ront az élményen, de meg lehet érteni. Ahogy azt is, ha valaki közönségesnek érzi, hogy olyan hangokat adjon ki magából, mint egy pornósztár. Ez egyúttal az oka is annak, hogy egyesek viszont miért adnak ki hangokat az ágyban. Gondoljunk csak bele: mit látunk a tévében? A szexjelenetek többsége látványos és hangos. Az emberben akaratlanul is az a kép alakulhat ki, hogy az a jó szex, ahol a nő hangosan élvezkedik, míg a pasi esetleg szintén úgy nyőg, mint egy medve párzásnál vagy azt kiabálja: de jó vagy bébi, ez az. Elvégre a pornófilmekben dettó ugyanez van – ha nem még hangosabban – és ebben az esetben sok nő már kényszert érez arra, hogy hangoskodjon, mert azt gondolják, erre van szükségük a pasiknak.

 

Akikről egyébként többnyire azt hallani, hogy valamivel csendesebbek, és inkább visszafogottan nyögdécselnek, lihegnek. Talán azért is, mert szívesebben hallgatják, ahogy a nők élvezik a szexet, ugyanis be kell látni, ez a legtöbb pasinak igenis fontos, hogy lássa és hallja, hogy bejön az asszonynak, amit csinál.

 

nem vagyok hangos az agyban 03

 

És talán épp itt van a kutya elásva. Egy 2011-ben készült egyetemi kutatásban megkérdeztek 71 (18-38 év közöttieket) nőt arról, mennyire hangosak az ágyban. 66 százalékuk azt nyilatkozta, akkor szokott hangosabb lenni szex közben, amikor szeretné egy feltüzelni a párját, mivel már unja az együttlétet. 87 százalékuk azt is hozzátette a nyögéssel a partner önbizalmát szeretné növelni. Reméljük, nem most ábrándulnak ki a férfiak. De valóban, ez is benne van a pakliban, hogy az adott hölgy így szeretne önbizalmat szerezni a partnerének vagy éppenséggel magának nyugtot.

 

Szóval, nagyon úgy fest, hogy kevés az a nő, aki tényleg azért hangoskodik, mert valóban élvezi a szexet. A többiek inkább kényszert éreznek, unják a dolgot, esetleg nem is élvezik, csak a végére szeretnének már érni vagy a pasijuknak akarnak így örömet szerezni. Kérdés, hogy erről mind tudnak-e a pasik? Hiszen viszonyítási alapnak nem lenne rossz, mivel úgy látszik, hogy aki viszont jóval csendesebb, annak legalább jó eséllyel tényleg bejön, amit csinálnak.

 

Persze ha szexről és mindenféle kényeztetésről van szó, nem alapozhatunk pusztán a hangokra. Nemcsak azért, mert megtévesztőek lehetnek, hanem mert az ilyen terén kevés. Sokkal értékesebb és jobb is egy megfelelő helyen és időben megkérdezni a másikat, mennyire elégedett a nemi életükkel és őszintén beszélni róla. Jóval célravezetőbb, mintsem találgatni meg tesztelgetni, hogy mennyire kell döngetni az asszonyt ahhoz, hogy végre megnyikkanjon.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Lehet rossz a szex egy pasinak? Határozottan igen!

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!