Szeretjük hallani, de főleg érezni azt, hogy szeretnek bennünket. Fontosak vagyunk. Értékesek. Ezt nem lehet megunni, sem pedig elcsépelni. Ahhoz, hogy békében, boldogságban és teljes nyugalomban éljünk, erre van szükségünk. Ezért olyan fontos, hogy a kedvesünktől rendszeres visszacsatolást kapjunk, mert ha nem, akkor elbizonytalanodunk és összetörünk.

 

 

szeretve lenni 01

kép: unsplash

 

Természetesen ez sem minden nőre igaz. Vannak kivételek. Ahogy kivételes férfiak is, akiknek nem esik nehezükre kimondani azt, hogy szeretlek és a kimutatással sincsenek gondjaik. Bár mint azt tudjuk, az érzelmek kimutatása mindig értékesebb, becsesebb, semmint a szavakban történő megformálás. És épp erre van szükségük a nőknek.

 

Hogy szeretve érezzék magukat. Nap, mint nap megkapják azokat a kisebb-nagyobb gesztusokat, amelyekből megtudhatják, mit is jelentenek a kedvesük számára. Fontos számukra a csók, az ölelés, egy érintés, egy jó beszélgetés. Mivel nemcsak a fizikai érintkezésből érezhetik meg a szeretetet, de nem is pusztán a bókokból. Hanem, amikor a kedves őszinte figyelemmel fordul feléjük. Kíváncsian érdeklődik hogylétük felől. Megkérdezi, milyen volt a napjuk és nem illemből teszi, hogy utána mielőbb lezárhassa.

 

 

Belemegy a beszélgetésbe. Szívesen társalog a párjával, szinte bármiről, amihez csak hozzá tud szólni. Egy filmről, egy könyvről, vagy éppen a saját érzéseiről és gondolatairól. Örömmel hatol be partnere világába, de azt is hagyja, hogy ezt a kedvese is megtegye.

A nők pedig ettől érzik magukat biztonságban. Márpedig az érzelmi biztonság rettentően fontos számukra. Ennek köszönhetően érezhetik magukat igazán szeretve, fontosnak, mert nyilvánvalóan törődnek velük. Márpedig törődni és gondoskodni arról szoktak, aki számít. Vágynak a testi és lelki kényeztetésre. Szeretnék, ha ők lennének a férfi világának közepe. Nagybetűs nők akarnak lenni a nagybetűs férfiak életében. De ezt nem pusztán elvárják, hanem tesznek is érte. Készek minden áldott nap újabb fahasábot dobni a tűzre, hogy a szerelmi lángot életben tartsák.

 

szeretve lenni 02

 

Ez nem azt jelenti, hogy annyi fahasábot pakolnak rá, hogy megfojtsák a tüzet. Nem akarják a férfit kisajátítani, kiszipolyozni, rátelepedni és összenyomni a szerelmükkel. Hagyják levegőhöz jutni, élni. Elvégre ezt jelenti társnak lenni. Támogatják egymást, újra meg újra feltöltik a másikat, gondoskodnak egymás testi és lelki boldogságáról. Hiszen, akik biztonságban érzik magukat a másik mellett, nem aggódnak, nem féltékenykednek, nem próbálják kalitkába zárni a partnert.

 

Emellett ékes jele a férfi szerelmének az empátia. Ebből igazán minden nő tudhatja: szeretik. Amikor rossz kedvük van, zaklatottak, tragédia vagy nehézség éri őket, a férfi odaadással, empátiával fordul felé. Átsegíti ezekben az időkben. Nem akarja kioktatni, fölé kerekedni, hanem igazán segíteni szeretne neki.

 

Mindettől még egyetlen férfi sem lesz gyenge vagy papucs. Épp ebben mutatkozik meg az igazi, érett férfi. A szeretet, a gondoskodás épp azt jelzi, hogy ragaszkodik a kedveshez és igazán akarja őt. Ennek köszönhetően pedig az összetört szívű nők meggyógyulhatnak. Azok, akiket korábban annyiszor összetörtek és nehezükre esik bízni a partnerben. Ők azok, akik állandó önbizalmi problémákkal küzdenek és nem képesek egészen hátradőlni a kapcsolatban, mert attól tartanak, hogy bármikor kihúzhatják a lábuk alól a talajt.

 

szeretve lenni 03

 

Férfierő. Ez az erő képes biztonságot nyújtani, gondoskodást, ami a legtöbb nő szíve vágya. Hogy nőnek érezzék magukat a férfi mellett. Mindegy milyen erősek, önállóak, szeretnének néha egyszerűen csak nők lenni, akikre vigyáznak, akiket szeretetben és megbecsülésben részesítenek. Udvariasan kinyitják előttük az ajtót, átveszik a csomagjaik cipelését.

 

Persze a férfiak azt mondják: ők megtették, amit tudtak, nem rajtuk múlt. Ezerszer elmondták a kedvesnek, hogy szeretik és nem akarnak mást, ám a nő továbbra is féltékenykedett és „hisztizett”. Nem csoda! Itt nem elég a szó. A nőnek éreznie kell mindezt. Talán időigényes, de megéri napról-napra meggyógyítani a nő szívét. Ezerszeresen meg fogja hálálni magát.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Olyan nő legyél, aki engedi magát meghódítani!

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!