Hiszek abban, hogy létezik egyfajta egészséges féltékenység. Ami motiválja az embereket és arra készteti: többet hozzanak ki magukból. Illetve eszükbe jusson, mik az igazán fontos dolgok a számukra, amikért érdemes olykor tenni is. Így vagyok a féltékenykedéssel is: nálam taktikai húzás.

 

 

feltekenykedes 01

kép: unsplash

 

Ugyanis a legtöbb kapcsolatban igenis taktikáznak. Néha szükség van rá ahhoz, hogy működjön és újra meg újra felszítsuk a tüzet a kapcsolatunkban. Rengeteg módszer van erre, ám az egyik legkézenfekvőbb a féltékenyítés, illetve a féltékenykedés. Én inkább az utóbbival szoktam próbálkozni. Ha az ember ügyesen csinálja, nem esik túlzásokba, akkor az felér a partner számára egy önbizalomfröccsel. Márpedig ha a partner egészséges önbizalommal rendelkezik, az meglátszik a kapcsolaton is.

 

Bár be kell valljam, volt idő, amikor nemcsak megjátszottam azt, hogy féltékeny vagyok. Tényleg az is voltam. Igen, amikor még nem volt semmi önbizalmam, és komoly önértékelési zavarokkal küzdöttem, akkor baromira féltékeny tudtam lenni. Irritált, ha a párom más nőkkel beszélgetett a munkahelyén vagy a neten. Sokszor az is, ha egy idegen nőt megbámult az utcán. Igen, előfordult, hogy le tudtam kapni a tíz körméről, amikor az orrom előtt flörtölt mással még ha ő tagadta is.

 

Amíg engem majd megevett a fene, az ő mája egyre csak hízott. Sokáig széles mosollyal, már-már kitörő örömmel fogadta a rosszalló nézésemet, a csípős, kérdőre vonós, féltékeny megjegyzéseimet. Mindig én voltam a „cuki cica”, aki a semmi miatt féltékeny. Ám én természetesen egyáltalán nem azt éreztem, hogy a semmi miatt lennék féltékeny, mikor egyre olyan sztorikat mesélt, egy nap hányan próbáltak meg rámászni. Elviselhetetlenül szenvedtem.

 

feltekenykedes 02

 

De egy idő után úgy gondoltam: szenvedjen szépen ő is. Már nem fogtam vissza magamat. Egészen addig sokszor a nyelvemre haraptam, lenyeltem a békát, hogy ne üldözzem el magamtól. Ám elérte azt a szintet, amikor már képtelen voltam higgadtan gondolkodni. Egyszerűen csak felszínre törtek bennem az érzések. A kőkemény félelem, hogy elhagy egy szebb, okosabb, tehetségesebb nőért. Gyűlöltem magamat, hogy miért nem vagyok elég jó.

 

 

Szóval rendesen kapott a hisztiből. Onnantól kezdve már valóban nem élvezte a dolgot. Előbb még csak indulatosan közölte, hogy nincs okom féltékenykedni. Majd azzal jött: kezdek bosszantó lenni. A végén eljutottunk az „unom a beteges féltékenykedéseidet” jelenetig, amikor már durva civakodások lettek belőle. Akkor jöttem csak rá, hogy a saját önbizalomhiányom miatt tényleg el fogom üldözni a viselkedésemmel. Ezért elkezdtem dolgozni magamon…

 

Nem volt egy hét, sem egy hónap. Rengeteg időbe telt, mire sziklaszilárd önbizalmam lett. De sikerrel jártam. Jól tudom, hogy erre nem sokan képesek, mert tengernyi sztorit hallottam már arról, miként sikerül a nőnek (vagy éppen férfinak) elüldöznie a partnerét az örökös féltékenykedésével, ami lássuk be: tényleg kiborító tud lenni. Amikor szabályokat szabnak, hogy kivel lehet beszélgetni és kivel nem. Nem szabad akárkire ránézni. Az első gyanús megmozdulásnál robban a bomba, sőt, egy idő után akkor is, ha nem történt semmi, mert az ember agya rá van állva a forgatókönyvek készítésére és elképesztő dolgokat tud magának beképzelni. Érthető, ha ebben a helyzetben a partner annyira sarokba szorítva és lekorlátozva érzi magát, hogy inkább szakít a kedvesével. A bizalmatlanság légkörét nem lehet sokáig elviselni.

 

feltekenykedes 03

 

Tehát leálltam és jó ideig felhagytam azzal, hogy féltékenykedéssel akarjak javítani a kapcsolatunkon. Azóta évek teltek el és talán a partnerem is elbizonytalanodott már a „varázserejében”. Így mikor nem is olyan régen viccesen előadtam, hogy féltékeny vagyok, láttam milyen jól esik neki. Pont, mint régen. Megint ragyogott a tekintete, hiszen ezzel azt üzentem: fontos vagy számomra. Azt akarom, hogy velem legyél. Kellesz nekem.

 

Úgyhogy azóta alkalmaként megjátszom, hogy féltékeny vagyok. Ez pedig sokkal kellemesebb, mint valóban annak lenni. A párom szeretve érzi magát, fontosnak, ezáltal jobban is kötődik hozzám. A hab a tortán pedig az, hogy mindezt sérülésmentesen érem el. Hiszen már nem szenvedek, nem kételkedem magamban. Így mindenki csak nyer. Éppen emiatt mondom, hogy a féltékenykedés remek taktika lehet a párkapcsolatban, de csak akkor, ha valódi önbizalom áll mögötte. Mivel, ahol tényleg az önbizalomhiány szüli, ott könnyen megtépázhatja a kapcsolatot és ki is nyírhatja.

 

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

A beteges birtoklási vágy teszi tönkre a kapcsolatokat!

 

 

TÁMOGASSUK EGYMÁST!

 

Mint azt bizonyára ti is tudjátok, a jelenlegi járványhelyzet sokakat megvisel, ahogy a magazinokat is. Sajnos mi sem vagyunk kivételek. De igyekszünk a nehézségek ellenére is kitartani és minden körülmény ellenére, továbbra is a maximumot nyújtani nektek, minőségi cikkekkel szórakoztatni, informálni benneteket.

 

Ezért arra kérünk titeket, kedves olvasóinkat, hogy támogassatok bennünket! Az alábbi számlaszámon tudjuk fogadni a felajánlásokat, amelyek hozzásegíthetnek bennünket a magazin fennmaradásához.

 

Cserébe ígérjük, hogy a tőlünk telhető legjobbat nyújtjuk nektek!

 

Bankszámlaszám: 10918001-00000025-99320004 (UniCredit)

 

Cégnév: Mega-Invest Ingatlanközvetítő és Tanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaság

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!