Kezdjük azzal, hogy sose feledd: mindig ott van előtted a lehetőség, az opció, hogy bármikor elhagyhatod. Persze tudom, hogy valószínűleg szereted, meg vagy érte halva vagy kitudja miért, de nem tartod sanszosnak azt, hogy szakíts vele. De közben mégiscsak kínlódsz amiatt, ahogy bánik, vagy jobban mondva, ahogy nem bánik veled. Éppen ezért, hogy mégse érezd nagyon elhagyatva magad, neked írtuk ezt a cikket, hogy mit kell tenned ahhoz, hogy ne őrülj bele abba, hogy a pasid egy rosszfiú!

 

ne orulj rosszfiu 01

 

Kép: Freepik.com

 

Rosszfiú. Lehet, hogy pokolian jóképű, szexi, árad belőle mágikus vonzerő, amivel rabul ejtett téged. Csak éppen rohadtul önfejű, mindig azt csinál, amit akar. Talán te romantikus mozizásra vágysz, de ő este inkább a haverokkal lógna. Bárhogy kéred és legyél akármilyen gyönyörűség, egyszerűen nem vagy rá hatással, legalábbis nem bírsz felette olyan hatalommal, befolyásoló erővel, hogy megváltoztasd az akaratát. Persze ettől még szokott neked kedvezni, csináltok olyat, amivel megdobogtatja a szívedet, de csak akkor, ha ő is akarja. Még ha a javát akarod szolgálni, akkor is nagy ívben tesz arra, amit mondasz, inkább vállalja a kockázatot, a veszélyt, mert ő már csak ilyen. Te megóvnád a tűztől, mert előrelátó vagy, tudod, hogy úgyis megégeti magát, de ő már csak azért belegyalogol.

 

Emellett még az is lehet, hogy gyakran eltűnik, nem veszi fel a telefont, órák óta nem volt facebookon vagy nincs is neki, így le sem tudod követni. Eltűnt, mint szürke szamár a ködben, majd hót részegen vagy bedrogozva haza esik, netán úgy jön meg, mintha mi sem történt volna, nem tűnt volna egy teljes éjszakára. Egyszerűen megteheti, tudja, hogy neki viszont nagyon is hatalma van feletted és nem fogod kidobni, ezért vígan táncolhat az idegeiden az öntörvényű életével.

 

ne orulj rosszfiu 02

 

Hogy meddig lehet ezt bírni? Az csak rajtad áll, hogy milyen erősek az idegeid és mekkora az önbecsülésed. Egyrészt azért, mert akármilyen birkatürelmed is legyen, egy idő után még az is elfogyhat. Továbbá ha te egy intelligens, magas önbecsüléssel rendelkező nő vagy, akkor úgy sem fogod sokáig tűrni, hogy ezt tegye veled és nem is kell. Bár ha még egy önbizalomhiányos, félénk alkat vagy még akkor is azt mondanám, hogy amit tenned kell az nem más, minthogy kikéred magadnak a viselkedését. Természetesen kulturáltan. Egy higgadt pillanatodban ülj le vele szépen az asztalhoz és értesd meg vele, hogy nem vagy senki lábtörlője, nem lehet csak úgy átlépni feletted. Igazán nem akarod őt korlátozni, de vannak bizonyos dolgok, amiket egy párkapcsolatban szem előtt kell tartani, mert ha az embernek társa van, akkor valamilyen kötelezettsége van a másik féllel szemben. Tehát a minimum az, hogy felhív és megmondja, hol van, kb. mikorra várható és több alkalommal is lehetne az, amit te szeretnél, hogy ne érezd azt, egyedül ő dirigál a kapcsolatban. Egyszóval felveted neki a problémát, elmondod, mi esik rosszul és megoldásokat kínálsz, olyat, ami neked is jó lehet, és szépen kompromisszumot köttök.

 

ne orulj rosszfiu 03

 

Ugyanis ha kicsit sem kötöd az ebet a karóhoz, hagyod, hogy azt tegyen, amit akar, mintha nem is léteznél – max akkor, mikor kedve van hozzád – akkor egy idő után meg fogsz hibbanni. Állandóan azon fogsz görcsölni, hol van, kivel, mit csinál. Aggódni fogsz érte, hogy esetleg megcsal-e vagy valaki szétveri a fejét, mert be van állva vagy esetleg ő az, aki valami rosszat tesz. Kell neked az, hogy 0-24 aggódj a testi épségéért vagy éppen saját magadért, hogy mi van, ha másik nővel van? Persze ha egy okos és modern nő vagy, aki tényleg meghagyja a másik fél szabadságát, de közben van akkora önbizalmad, akkor nem fogsz attól tartani, hogy megcsal. Max amiatt, hogy bajba keveredik. Sőt, amennyiben bízol a képességeiben, hogy ő egy okos rosszfiú, akkor amiatt sem. De erre kevesen képesek. Meg aztán egy intelligens, megfelelő önbizalommal rendelkező nőnek sem biztos, hogy hosszú távon pont egy rosszfiú kellene. Max ideiglenesen „kikapcsolódási szándékkal”.

 

Az megint más, ha olyan nő vagy, akinek az önértékelése a béka feneke alatt van, reszketsz a magánytól vagy attól, hogy elhagy, és inkább mindent elnézel neki, mindent megbocsátasz csak azért. hogy ne hagyjon el. Hiszed vagy sem, egy idő után ki fogsz ettől készülni, mert nem fogja kímélni az idegeidet és a végén csak a mentő visz el. Emlékezz, az elején azzal kezdtem, hogy mindenkinek van választási lehetősége, nem muszáj mellette kitartanod még akkor se, ha azt ígérted neki, hogy örökre vele maradsz vagy pocsék az anyagi helyzete és nem akarod cserben hagyni. Nem azt mondom, hogy légy lelketlen, de mikor már nagyon kezdesz összeomlani, kezdj el azon agyalni: te vagy ő? Mindenesetre, ha nem akarod elhagyni, mert úgy imádod, akkor vállalnod kell a rosszfiú velejáróit.

 

ne orulj rosszfiu 04

 

Vagyis meg kell tanulnod elfogadni olyannak, amilyen. Ahogy arra előbb utaltam, megpróbálhatsz változtatni a dolgok állásán, rávenni, hogy kössetek kompromisszumokat, de ez vagy be jön, vagy nem. Ha nem, és még így sem világosodtál meg, hogy na, most lenne időszerű elhagyni, akkor igenis meg kell tanulnod bízni benne és elfogadni, mert másképp csak pokol lesz az életed. Fogadd el, hogy ő olyan, amilyen és valószínűleg így boldog. Gondold át, mi mindent nyújt neked, örömet, jó szexet, szabadságot, nem szól bele az életedbe, vagyis az a minimum, hogy mindezt te is megadod neki és elfogadod olyannak, amilyennek a jó Isten teremtette. Hiszen kinek teszel jót azzal, hogy halálra aggódod magadat miatta? Senkinek. Megéri neked, hogy tönkre menj miatta? Jó, ne engedd el, de ne is háborodj meg.

 

Illetve kezd szépen növelni az önbizalmadat és „nőj fel” mellé. Tégy arról, hogy egy olyan erős, magabiztos nő váljon belőled, hogy ne legyen okod kételkedni a rosszfiúd szavában és tetteiben. És akármennyire is szereted, ne belőle álljon az életed. Ha nincs hobbid, baráti köröd, csak ő neked a világ közepe, persze, hogy meg fogsz gárgyulni. Tágítsd kicsit a látókörödet, akármennyire is vadító legyen, rugaszkodj el tőle, ne légy teljesen a rabja. Így még akár az is lehet, hogy egy idő már nem ő lesz a legfontosabb az életedben vagy rájössz, lehet más milyen is egy párkapcsolat és eltudod majd engedni…

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Miért vonzanak bennünket a rosszfiúk?!

Pin It
Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!