Egyesek azt mondják: ilyen nincs. Nem létezik, hogy valaki egyszerre legyen jó társ és jó szerető. Lehet, hogy nincs minden bokorban ilyen partner, de nem lehetetlen, hogy létezzen. Vannak, akiknek egyszerre megy mindkettő. Igen, sokszor fordul elő az, hogy az egyik területen valamivel jobban teljesítünk. De ennek a cikknek a segítségével megtudhatod, hogy neked vajon te hol tartasz a fejlődésben!

 

 

jo tars jo szereto 01

kép: pinterest.com

 

Természetesen lehetne azzal kezdeni, hogy a jó társ és jó szerető szeret. Nem feltétlenül mindent elemésztő szerelemmel. Sokkal inkább stabil, tartós szertettel. Ismeri a kedvesét és folyamatosan törekszik arra, hogy még jobban megismerje. Éppen ezért reálisan látod a párodat. Olyannak, amilyen. Nincsenek elvárásaid vele szemben, nem akarod megváltoztatni. El tudod fogadni, mikor hibázik, jól tudod, hogy tökéletlen, de te mégis olyannak fogadod el, amilyen.

 

Valahol a barátja vagy, akire lehet számítani, támaszkodni. Tudja, hogy bármit megbeszélhet veled. Ugyanakkor te vagy a kedvese, aki megteremti számára a meleg, biztonságot otthont. Ahol végre önmaga lehet, nem kell harcolnia, ellazulhat és önmaga lehet.

 

Mert az egyik legfontosabb dolog, hogy van köztetek kommunikáció. A párod képes kiönteni neked a szívét, képes megnyílni, mert megbízik benned és mert tisztában van azzal, hogy őszintén érdeklődsz iránta. Érdekel, hogy mi történt vele egy nap, mire gondol és mit érez. Figyelsz rá, törődsz a lelki és a testi szükségleteivel. Nem úgy, mint egy anya, nem traktálod folyamatosan. A gondoskodásod természetes, de nem erőszakos. Tudod, hol van a határ. Az egyenlő társa akarsz lenni, nem az anyja, sem az istennője. Nem hagyod, hogy elnyomjon, és te sem akarod őt elnyomni, befolyásolni vagy birtokolni.

 

Bár nagyszerű párost alkottok és úgy vagy vele, remekül kiegészítitek egymást, de nem olvadtok össze. Van olyan, hogy „mi” és megmarad az „én” is. A jó társ és szerető teret hagy a partnerének. Nem fél attól, hogy néha elengedje a barátaival, vagy nem haragszik meg azért, mert kedvese szeretne kicsit egyedül lenni, esetleg a passzióit űzni. Mint ahogy sem te érzed azt, hogy semmit sem ér az életed, ha ő nincs melletted és szívesen elmész a barátaiddal vagy el tudod foglalni magad, amikor épp nem vagytok együtt.

 

jo tars jo szereto 02

 

Ahogy pedig a házassági fogadalom szövegében is áll:  jóban-rosszban, gazdagságban-szegénységben, egészségben-betegségben. Vagyis a jó társ és szerető minden körülmény között kitart a kedvesével. Jöjjön bármilyen nehézség, probléma, nem futamodik meg. Mikor szerencse szériájukat élik és minden a legnagyobb rendben, akkor is boldogok együtt, de abban az a helyzetben sem ér véget az öröm, amikor akadályok, gondok sújták őket. Ettől válik stabillá, biztossá a kapcsolatuk, hogy minden körülmény között ott vannak egymásnak és ezt tudják is.

 

Ami pedig a hálószobát illeti… ott is két egyenlő fél találkozik. Ott is odafigyelsz a párod igényeire. Foglalkozol azzal, hogy jól érezze magát, és gondoskodsz arról, hogy közben te is jól érezd magad. Nem kell semmit sem feláldoznod. Ugyanis tévedés ne essék, nem attól lesz valaki jó társ és szerető, hogy lesi a párja minden kívánságát és a kénye-kedvére tesz. Igen, figyelsz rá és igen, lehetőség szerint megadod neki, amire vágyik. De közben nem sérülsz, nem szenvedsz. Közben te is megkapod azt, amire neked van szükséged. Képes vagy szinten tartani a szexuális izgalmat a kapcsolatotokban. Hajlandó vagy arra, hogy időnként megújítsd azt.

 

Újra és újra visszatérünk ide: figyelmesség. A jó társ és jó szereti egyik alaptulajdonsága. Mert ide tartozik az is, hogy odafigyelsz arra, hogy a férfi férfinak érezze magát. Nem veszed el a szerepét. Érezteted vele, hogy szükséged van rá. Képes vagy ösztönözni, elismerni, megdicsérni, értékelni, mert ezekre mind-mind szüksége van egy férfinak ahhoz, hogy igazán férfinak érezhesse magát. Tudnia kell, hogy bízol benne és méltányolod erőfeszítéseit. Képes vagy biztosítani arról, hogy jó partner, jó szerető, jó férj, jó apa. Általad fog nőni, illetve lesz stabil az önértékelése, önbecsülése.

 

jo tars jo szereto 03

 

Ám ahhoz, hogy te jó társ és szerető legyél, ahhoz, hogy mindez teljesüljön, ami a cikkben áll, arra van szükség, hogy a te önbizalmad és önértékelésed is a helyén legyen. Különben nem fogsz tudni őszintén adni. Legfeljebb mártír lehetsz. Sosem az a cél, hogy alárendeld magad a párodnak, kiszolgáld őt, csak figyelj oda rá és légy mellette. Egyenrangú társának kell lenned. Meghagyod neki a férfi világát és közben építed a saját női világodat és ezek a világok időről-időre találkoznak. Ahogy már említettük: van mi és mi van én is.

 

Tehát nemcsak a szeretet, a hűség, az odaadás, a fontos, hanem ugyanolyan lényeges a figyelmesség és a kommunikáció, csak ezekről kevéssé veszünk tudomást. Talán úgy tűnhet, hogy ez túl sok. De a fele már szinte biztos, hogy ott van benned. Mert természetesen megnyilatkozik azzal szemben, akit szeretünk. Ennyi mindennek nem lehet megfelelni. Nem is kell. Nem kötelező. Ha úgy érzed, rád nem egészen vagy egyáltalán nem illik a leírás, nem baj, mert ettől még te lehetsz a magad módján jó társ és szerető, hiszen azt is figyelembe kell venni, hogy minden férfi más. De ha él benned a vágy, hogy fejlődj, hogy még jobb szerető vagy társ legyél, akkor tanulj! Mindenki előtt nyitva áll a lehetőség, hogy még jobb legyen!

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Egy kapcsolatban megengedhető a flört valaki mással vagy abszolút bűnös dolog?

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!