A legtöbb nő szerint ez törvényszerű. A megcsalás. Sokan mondják azt, hogy minden férfi csaló, mert egyszerűen ezt diktálja az ösztönük. Képtelenek arra, hogy hosszú távon egyetlen nővel szexeljenek. A híres ösztön azt diktálja, hogy menjenek a nagy világba és szórják a magvaikat, ahogy az ősember is tette, annak érdekében, hogy fennmaradhasson az emberi faj.

 

 

monogamia nem eletszeru 01

Kép: m.yukle.mobi

 

Egyesek tudományos alapokra helyezik a kérdést és az állatvilággal igyekszenek alátámasztani az állításukat. Az állatok között is főként a madarakról mondható el a monogámia. A fejfenntartás érdekében az állatok ösztöne azt súgja, hogy minél több nősténnyel kell párosodni. Ha nem is a szexért meg a gyönyörért, hát minimum az utód miatt. Ez persze nem túl hízelgő a férfira nézve, hogy az állatokhoz hasonlítják. Meg aztán: ha a férfi is csupán állat, mégis, mi emberek mivel lennénk különbek az állatoknál? Hogy valamivel több ész jutott nekünk?

 

Fogadjuk el akár az állatvilág, akár az ősember példáját, hogy a férfi egy szexőrült, hajtja a vére és ezért a büdös életben nem fog hűséget fogadni? A mai nők, akik szerelemre, romantikára, holtodiglantartó, biztonságot nyújtó kapcsolatra vágynak, nyeljék be, hogy a férfi egy ösztönlény?

 

Merthogy vannak nők és férfiak, akik azzal nyugtatják – akár igazolják – magukat, hogy a monogámia nem életszerű. Hogy két ember egymás mellett éljen harminc-negyven évig, vagy kitudja meddig. Csak egyetlen nővel legyen, egyetlen asszonnyal szexeljen. Lehetetlen. Főleg, hogy a szerelem, a vonzalom elég illékony dolog, hamar rá lehet unni a másikra. Akkor végleg meg kellene keseredni, csak mert a papír meg a gyűrű összeköt? Annyi nő van a világban és neki csak azaz egy jut? Vele kellene beérnie? Egyeseknek meglehetősen rémisztően hangzik.

 

Mások pedig lelkesen belevágnak a házasságba. A fele el is válik. Sokszor épp a megcsalás miatt. Mert a férfi – olykor nő - valamikor ráébredt arra, hogy basszus, ez nem fog menni. Nem szeretem, nem vonzódom hozzá, unalmas a szex. Főleg mióta gyerekek vannak. Még kevesebb idő jut rám. Választhatok, hogy szomorúan beledöglök ebbe a házasságba vagy megcsalom az asszonyt és akkor legalább lesz szex és megmarad az egyébként jól bevált házi tündérem is. Nem kell mindent felrúgni. (Jó, elhiszem, hogy nem mindenki fut ilyen tudatosan neki a megcsalásnak, hanem sokszor a helyzet hozza, de a végeredmény ugyanaz.)

 

monogamia nem eletszeru 02

 

Mivel ritka az a férfi, aki arra jut, hogy hát jó, nem működik ez a házasság, nem vágyom a nejemre, más bukszákra viszont igen, úgyhogy előbb elválok szépen és nem csalom meg. Ilyen is van, csak éppen nem minden bokorban… megcsalni könnyű, vállalni a felelősséget és elválni, nehéz.

 

De térjünk csak vissza az előbb említett házas férfiak másik felére. Akik nem ábrándultak ki menetközben. Akik valóban örök hűséget fogadnak és ők azok, akik több tíz év után is kitartanak a feleségük mellett egy jó hosszú házasságot tudva maguk után. Mi a titkuk? Hát nem az, hogy sosem veszekednek, nincsenek problémáik, hogy nincs gyerekük. De igenis szoktak balhézni, akadnak gondjaik és két-három gyerekük is van. Ők is szoktak fáradtak és energiátlanok lenni. Mégis él a tűz. Mivelhogy akarják, hogy éljen. Nem adták fel azt, hogy táplálják a tüzet. Van, aki azt mondja, harminc éve szerelmes a feleségébe, más azt vallja, hogy erős szeretet alakult ki közöttük. De a vonzalom, az egymás teste-lelke utáni vágy nem szűnt meg. Igaz, nem mindig volt rá idejük, de ha akarták, megoldották. Amikor egyhangúnak érezték, kitaláltak valami újdonságot és tettek arról, hogy felfrissüljön a viszonyuk. Egy szó, mint száz, dolgoztak azon, hogy kívánják egymást. Odafigyelnek a külsejükre, hogy vonzóak legyenek és nyitottak az újdonságokra. Ez a titka a házasságuknak, hogy nemcsak a hétköznapi dolgokról képesek beszélni, hanem a nemi életükről is és hogy van bennük hajlandóság, hogy változtassanak rajta.

 

monogamia nem eletszeru 03

 

Tehát, ha egyik-másik férfi képes erre, miért akarjuk mindenáron bebeszélni mi nők magunknak, hogy képtelenek a monogámiára? Nem képtelenek. Ez valahol döntés kérdése. Ez különbözteti meg az embert az állattól. A döntéseik. A hűség döntés kérdése, nem pedig ösztön. Aki ezt mondja, az a saját – vagy más - gyengeségét kívánja palástolni.

 

Maximum azért szeretnék ezt a nők is leerőszakolni egymás torkán, mert ezt látták, hallották vagy tapasztalták. Könnyebb lemondani a férfiakról és azt mondani, mindegyik ugyanolyan, mintsem hinni abban, hogy vannak hűséges, monogám típusúak és keresni egy ilyet. Mivel, aki hisz, remél, az csalódhat is és ők pont ezt szeretnék elkerülni. Újra pofára esni. Inkább lenyelik a békát és ha kell, megpróbálnak meggyőzni erről másokat is azért, hogy újra meg újra meggyőzhessék önmagukat is.

 

Igen, sok férfi van, aki nem akar monogám lenni, enged a kísértésnek és legalább egyszer megcsalja a nejét. Igaz, sok nő is megteszi ezt a férjével. Mert így döntöttek. De ettől még ne higgyük azt, hogy nem léteznek monogám férfiak. Ne sértsük meg a valóban hűséges férfiakat azzal, hogy azt mondjuk: ti nem léteztek. Az összes férfi hazudik.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ezek is tetszeni fognak:

 

Nem a narancsbőröd zavar és nem is az imádnivaló plusz kilóid! – Imi észhez térít!

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!