Képzeld csak el: hazamész este a munkából, halálosan fáradt vagy de már az előszobában feltűnik valami. Hol van a cipője? És a kabátjai? Épp csak továbbmész és megtalálod a konyhában a borítékot. Már rossz érzésed van és a hányinger kerülget. Elveszed az asztalról, de azért körbenézel a lakásban. Sehol sincsenek a holmijai. Kinyitod a szerkényt: üres. Remegő kézzel kinyitod a borítékot és…
 

 

ferfi szakit levelben 01

 

Kép: writingcooperative.com

 

 

„Hanna,

 

Nem is tudom, hol kezdjem… talán már feltűnt neked, hogy nincsenek sehol a cuccaim. Igen, elköltöztem. Hogy hová, azt inkább nem szeretném megmondani. Felesleges tudnod. Szóval… remélem ülsz. Először azzal szeretném kezdeni, hogy bocsáss meg. Ne haragudj, azért, hogy levélben szakítok veled és azért se haragudj, hogy egyáltalán szakítok, de már nem bírtam tovább melletted maradni. Összességében azt mondhatom, szép volt ez az elmúlt 5 év és köszönöm neked. De lássuk be, az utóbbi években már nem működött a dolog. Nagyon elmentünk egymás mellett. Te is sokat dolgoztál meg én is, keveset voltunk együtt. Mármint minőségi időt, talán ha több igazi időt töltöttünk volna együtt, most nem tartanánk itt. De egy ideje már folyton ingerlékeny és féltékeny voltál. Bármit is csináltam, neked semmi nem volt jó, mindenbe belekötöttél, folyton kritizáltál. Vagy ha nem a hibáimat soroltad és azt, hogy mi mindent nem teszek meg érted, miért nem veszlek már feleségül, akkor azzal traktáltál, hogy biztos megcsallak odabent valakivel és ezért vagyok annyit a melóhelyen. A végén már tényleg inkább többet is maradtam bent, de csak azért, hogy ne keljen itthon hallgatnom, hogy szapulsz, panaszkodsz meg vádaskodsz. Nem mondom, hogy nem voltak jobb időszakaink, de ezt a kiszámíthatatlanságodat már nem lehetett elviselni. Egyik nap imádtál, a másik nap utáltál. Egyik nap még vadul szerelmeskedtél velem, a másik nap meg azt mondtad undorodsz tőlem. Most bocsánat, de mára herótom lett tőled. Főleg azok után, hogy rajta kaptalak, hogy kutakodsz a laptopomon. Soha nem csaltalak és nem is adtam jelét, hogy kifelé kacsintgatok. Csak a te fejedben volt ott az másik. Én… nagyon sokáig szerettelek… de egyszerűen megölted a szerelmünket. Azért írom le neked mindezt, hogy tanulj belőle. Hogy vedd észre mit csináltál és ne tedd ezt a következővel!!! Ha pedig azt kérded, miért nem a szemedbe mondom mindezt… most komolyan, mi értelme lenne? Végig se hallgatnál, folyton a szavamba vágnál és mindent letagadnál! Így viszont nincs esélyed menekülni! És hogy miért nem azt csináltam, hogy a kezedbe adom és megvárom, amíg elolvasod? Mert a felénél összegyűrted volna és a végén nem engedtél volna el. De nekem mennem kellett. Vége. Egyszerűen már nem szeretlek. Nem mondhatod, hogy nem szóltam ezekről, mert igenis szóltam, mindig mondtam neked, hogy ne légy ilyen, ne csináld, de nem figyeltél rám. Már nincs kedvem küzdeni… nemhogy érted, hanem veled. Úgyhogy, sajnálom, de ezért szakítok veled. Ha egy kicsit hajlandó vagy megváltozni, biztos nagyon boldoggá fogsz tenni valakit, mert jó nő vagy és jó ember! Okos, kedves csinos, szexi és nagyon humoros! Más tutira boldog lesz veled! Kérlek, ne is keress, úgyis számot fogok cserélni. Jobb ez így mindkettőnknek. És tudd, hogy valamikor régen, tényleg szerettelek. Még egyszer… sajnálom és sok boldogságot kívánok neked és minden jót!!!”

 

ferfi szakit levelben 04

 

Ezt a levelet mutatta meg nekem Hanna, akit persze nem hogy váratlanul, de teljesen sokkolta, mikor két hónappal ezelőtt megkapta. Azt mondta, hogy szinte nem telik úgy nap, hogy ne olvasná el újra és újra. Eleinte fel volt háborodva, micsoda egy bunkó az exe, hogy levélben szakított vele. Kezdetben ezzel ámította magát, hogy jobb is, hogy nincs mellette „az a görény”, aki ilyet tesz. Nagyon mérges volt rá és megakarta mondani neki a saját igazát, az ő verzióját, mert úgy érezte, hogy megfosztották tőle, de volt kedvesét a föld nyelte el. A száma valóban megszűnt, eltűnt a közösségi oldalakról és a szülei meg barátai elhárították közeledését, hogy nem szeretnének belefolyni. Sokáig tagadta a levél tartalmát, azt mondogatta, hogy „nem is voltam ilyen” és hogy „hazudott össze-vissza” meg hogy „az nem is így volt”. Aztán pár héttel később megkérdeztem, még mindig úgy érzi, hogy semmi igazság tartalma nincs a levélnek? Akkor már nem tagadta, hanem gondolkodóba esett. Előbb csak azt mondta „talán van benne egy-két igazság”, és még néhány hét múlva azt mondta, hogy „teljesen igaza van, ezt elcsesztem”. Két hónap kellett neki, hogy felismerje, hogy javarészt ő vágta haza a kapcsolatukat. Azért is mutatta meg a levelet, hogy mások tanuljanak belőle. Szerinte egyáltalán nem követendő példa a leveles szakítás, ugyanolyan szemét dolognak tartja, már csak azért is igen, mert ő nem mondhatta el a saját álláspontját, de nála elérte a célját és belátta, hogy hibás. Ettől persze csak jobban fáj neki a szakítás, hogy miatta mentek tönkre. Azzal bíztattam, hogy most, hogy tudja mit rontott el, tanuljon belőle, legalább a következőt már tényleg nem szúrja el. De mivel még friss a seb, gondolni sem akar másra és ez érthető.

 

ferfi szakit levelben 02

 

Megkérdeztem üzen-e valamit az olvasóknak és ezt mondta: „Legyen az nő vagy férfi, néha álljon meg kicsit és próbálja meg magát kívülről nézni vagy kérdezze meg a kedvesét, mit ront el, mit csinálhatna jobban. Az ilyen megállások és beszélgetések segíthetnek abban, hogy megelőzzék a bajt. Talán ha mi is így tettünk volna, hogy felhívjuk egymás figyelmét mivel vagyunk elégedetlenek és változtatunk rajta, talán még most is együtt lennénk.”

 

Érdemes tanulni az esetükből, mert sajnos ezek a problémák mindennaposak és nem kellene szét mennie egy egyébként jól működő kapcsolatnak, ha a párok őszinték egymással és elég időt szánnak a másikra!

 

ferfi szakit levelben 03

 

 Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Ezek a legmegalázóbb és legelfogadhatatlanabb szakítási módok!

Pin It
Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!