Engem már csaltak meg. Na, és téged? Vagy ha téged nem is, de tutira feltudsz mutatni egy embert a környezetedben, akit már megcsaltak vagy aki éppen megcsal… hol laknak a kihaló félben lévő hűséges pasik, akiknek jelent még valamit a szó vagy ne is keressük őket? Mivelhogy úgy tűnik, egyre divatosabb, természetesebb manapság a megcsalás. Bele kellene ebbe törődni vagy van még remény?

 

 

megcsalas 01

 

Kép: Shutterstock

 

Nem mondom, hogy nincsenek, csak azt, hogy kihaló félben vannak. A hűséges pasik és már lassan a nők is… mert nehogy azt higgyük, hogy a megcsalás csak a férfiak kiváltsága. Mindig is voltak csalfa nők, csak nem lettek nagy dobra verve, mert sokkal cikibb, ha egy nő szarvazza fel a hapit, mint fordítva. Évszázadok óta mondják azt a pasikra, hogy őket gyárilag hajtja a vérük és a fajfenntartás érdekében szórniuk kell a magvaikat. Na igen, de ma már túlnépesedés van, igazán csillapodhatnának azok az ösztönök…

 

megcsalas 02

 

Miért csaljuk meg egymást?

 

Biztos te is feltetted már a kérdést, főleg ha már megcsaltak. Miért kellett egyáltalán megcsalnia?  Miért nem tudott előállni és közölni, hogy te, már nem szeretlek vagy pocsék veled a szex, sőt… nem is bújsz már ágyba velem. Elhiheted, nem az a kézenfekvő válasz, hogy nem szeret. Nem csak a szerelem, érzések hiányában lehet megcsalni a másikat. De hiába van valaki szeretve, ha az mondjuk nem teszi boldoggá a másikat amennyire csak lehetséges.

 

És nem is pusztán arról van szó, hogy a másik szebb, csöcsösebb, fiatalabb vagy olyan az alkata, mint egy istennőnek, illetve férfi esetén, mert úgy néz ki, mint Herkules, hiszen akkor nagy sz… szószban lennének a párok, ha már ennyi is elég volna a megcsaláshoz.

 

Ugyebár a megcsalásnak három típusa van. Az első, az alkalmi megcsalás általában szexuális felindultságból adódik. Ott pasi a haverokkal a kocsmában, vagy a buliban meglát egy nőt, kicsit flörtölnek, aztán a szórakozóhely mosdójában végzik. Miért? Mert valószínűleg otthon nem kap ilyet. Egyáltalán nem kap szexet, vagy mindig csak nagy romantikusat, mikor ő néha egyszerűen csak kettyinteni akar. Ezt még meg is lehet érteni, hogy sok pasinak nem kell mindig a nagy felhajtás, csak a sima kamaty.

 

megcsalas 06

 

Aztán a másik megcsalás az, ami rendszerességgel történik és szeretőt tart az illető, de csak szexre. Nem akar még egy kapcsolatot, nem akar lelkizni, sem beszélgetni, ő is csak kufircot akar. Mert otthon nincs…

 

Végül ott van a harmadik eset, amikor valaki érzelmi alapon tart szeretőt, vagyis kapcsolata van vele, mert szereti. Ő az, akitől nem csak a vágyott szexualitást kapja meg, hanem a megértést, a törődést, aki mondjuk lélekben közelebb áll hozzá, mint a „hivatalos” partnere.

 

De mégis, miért nem lehet ezt tisztességesen intézni?

 

Ennek kismillió oka lehet. Van, aki szereti a párját, csak éppen nem kap tőle szexet vagy azt, amire vágyik, ezért keres magának mást. Úgy van vele, hogy ez még nem olyan nagy indok a szakításra, válásra, megoldja ő maga, hiszen „úgy sem derül ki.”

 

megcsalas 03

 

Aztán a tartós kapcsolatban élőknél felmerülhet a megszokás is. Már hozzá van szokva a partneréhez, nem vágyik másik társas kapcsolatra, csak egy kis szexre. Miért borítsa fel a biztos életét, a hátterét, csak mert máshol is kaphat bucit vagy virslit?

 

De akadnak összetettebb esetek is, ahol mondjuk valaki a gyereke miatt nem akar lelécelni, vagy mert közös a vagyonuk, az üzletük és macerás lenne válni, esetleg  csak a férjnek van lóvéja és a hölgy nem akar csóró elvált asszony lenni. Ezek az érdek indokok, amik összetarthatnak egy párt. Bár ebben az esetben felmerül a nyitott házasság kérdése…

 

Ilyet is lehet manapság: nyitott kapcsolatban élni!

 

Ismerek olyat, aki azt mondta, hogy ő bizony a párjával nyitott kapcsolatban él. Miután még a nyelvemet is majd lenyeltem, megkérdeztem, hogy „azt hogy?” Ő meg szépen azzal indokolta, hogy attól még, hogy szeretik egymást, miért ne szexelhetnének mással is? Miért, ne ha egyszer megkíván valaki mást? Az csak „hús”, attól még nem lesz a másikba szerelmes. (Pedig ilyenre is volt már példa!) Ők így nyomják, mindketten félremennek, amikor kedvük tartja. De érdekes volt, hogy a pasi nyíltan mesél is az alkalmi kekszeléseiről, a nő viszont nem és kínosan ügyelt is arra, hogy a másik ne tudja meg.

 

megcsalas 05

 

Mit lehet erre reagálni azon kívül, hogy köpni-nyelni sem tudsz? Elvégre az ember automatikusan arra gondol, hogy valamelyikük előbb vagy utóbb sérülni fog. Kivéve, ha igazából nem is szerelmesek. Hiszen, akik szeretik egymást, azokban igenis ott a vágy, hogy maguknak szeretnék a másikat és ezt lehet egészséges keretek között, nem mindjárt a birtoklási vágyról van itt szó. Ahol pedig ott ez a vágy, annak igenis rosszul fog esni, hogy a másik máshova jár reszelni. Hiába, hogy csak „húsról” van szó, akkor is megcsiklandozza az ember hiúságát, hogy az talán szebb vagy jobb…

 

Biztos vannak olyanok, akiknél ez bejön, beválik, de meglepő lenne, ha tényleg működnek azoknál is, ahol legalább az egyik fél igazán szereti a másikat.

 

Árulnak valahol gerincet?

 

Mindezek után azt kérdezed, milyen ember az, aki megcsalja a párját? Majd te minősíted az ilyen személyeket, ha akarod! Ugyanis még a legkiválóbb embernek is lehet egyszer egy gyenge pillanata, amikor úgy érezte, megengedheti magának, mert úgyis boldogtalan, úgy se kap szexet az asszonytól vagy az urától vagy mert már egyszer a másik is megcsalta, akkor ő miért ne tenné? De lehet később meg is bánta. Sokan meg is szokták bocsátani az egyszeri botlást, ha legalábbis nagy a szerelem, bár az biztos, nem lesz könnyű utána újra felépíteni a bizalmat.

 

megcsalas 04

 

Ugyanakkor, aki rendszeresen félre jár, vagy esetleg szeretőt tart, annak bizonyára gondjai lehetnek a becsületességgel. Nincs elég tartása ahhoz, hogy összeszedje magát és megmondja a másiknak, hogy bocs, de már kívánlak, nem vagy elég jó, nem szeretlek, meguntalak. Nem adja meg az esélyt a másiknak, hogy tehessen ellene, helyette tisztességtelenül jár el a háta mögött, mindegy milyen oka van rá. Elvégre, nem tiszteli a másikat, ha egyszer szeretőt tart ahelyett, hogy vállalná a következményeket és szépen kilépne a kapcsolatból.

 

Feltalálta már valaki a megcsalásnak ellenszerét?

 

Lehet még hallani álomsztorikat azokról a párokról, akik szeretik egymást és hűségesek is egymáshoz. Ez azért elég nagy reményt adhat! Ismerek is ilyet, sőt, talán te is ismersz. Hogy a mi a titkuk? Egyfelől bizonyára a szerelem, hogy annyira szeretik egymást, hogy másra sem tudnak gondolni. Akár mert lelki társak. Tökéletesen boldognak érzik magukat a kapcsolatukban, mert testileg és lelkileg is megkapnak mindent, amire vágynak. Többek között azért, mert tudnak kommunikálni. Nem csak a problémáikról, hanem arról, hogy ki-mire vágyik. Tehát meg tudnak mindent adni egymásnak szexuális téren is. Márpedig ha egy pasi, illetve most már nő is, megkap mindent a másiktól, miért nézne félre? Ha a férfi rendszeresen él – méghozzá változatos – nemi életet és szereti a partnerét, nincs oka másnak málnásába bemenni és ugyanez áll fordított esetben a hölgyekre is.

 

Tudod, azt mondják a remény hal meg utoljára, márpedig remény van! Sok múlik a kommunikáción, hiszen az emberek változnak és egy becsületes emberből is lehet később gerinctelen alak, de ugyanez igaz fordítva is! Ha két ember szereti egymást, megbízik a másikban, és komolyan elégedettek a másikkal, akkor nem kell tartaniuk a megcsalástól!

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról!

Pin It
Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!