Éva és Kázmér majdnem negyven évig voltak házasok. Három gyerekük született és boldog éveket tudhattak a magukénak. Ám sajnálatos módon tavaly Kázmér elhunyt. Nem élte túl a második a szívrohamát. Éva tisztességgel meggyászolta, de idén úgy döntött: új életet kezd és ezzel együtt: új társat keres magának.

 

 

ujra ismerkedem 01

kép: unsplash

 

Egy éven át gyászoltam a férjemet, akit szerettem. Ezt bárki megmondhatja. Mint minden házaspárnak, nekünk is voltak gondjaink, nehézségeink, de igenis őszinte szerelemmel szerettük egymást egészen a halála napjáig. Sajnálatos módon az Úr ideje korán magához szólította, hiszen még csak hatvanöt éves volt. Én két évvel vagyok fiatalabb nála és mindenki azt mondja, simán letagadhatnék tíz évet. Azt leszámítva, hogy elveszítettem életem szerelmét, remek formában vagyok. Készen állok arra, hogy újra ismerkedjek.

 

Már nem szerelmet keresek. Csak egy társat. Valakit, akivel tudok beszélgetni, kellemes délutánokat és olykor… estéket tölthetek együtt. Nem tagadom: vágyom az intimitásra. Mindig is részem volt benne. A férjemmel aktív nemi életet éltünk, amíg nem kezdett el betegeskedni, de azután sem maradt el a csók vagy ölelés. Soha nem voltam igazán egyedül, mindig ott volt mellettem. Ám a gyerekeink felnőttek, unokáink születtek, én pedig teljesen magamra maradtam.

 

Nem akarok tovább egyedül lenni. Ezért döntöttem úgy: ismerkedni fogok. A gyerekeimet nem érintette túl jól, de igyekeznek megértőek lenni. Tudják jól, nem az apjukat akarom pótolni, nem egy másik férj kell, csak valaki, aki mellett jól érezhetem magamat. De mikor elkezdtem az interneten ismerkedni, sőt, találkozgatni, kiderült, hogy az egyik lányomat rettenetesen zavarja. Szerinte nem illendő az én koromban randizni. Folyton beleköt a randipartnereimbe. És ezzel nincs egyedül.

 

ujra ismerkedem 02

 

A barátaim között is vannak olyanok, akik szerint ez nincs rendjén. Úgy csinálok, mintha kamasz lennék. Randizni járok, későn megyek haza, iszogatok, sőt, táncolni megyünk az udvarlóimmal. És nem tagadom: némelyikkel le is feküdtem. Akadt közöttük olyan, aki tíz évvel fiatalabb volt nálam. Hol náluk vagyok, hol ők jönnek hozzám és filmet nézünk, beszélgetünk, egyszerűen jól érezzük magukat. Kötetlenül. Sokak szerint túl szabados életet élek, ami nem passzol a koromhoz sem a tényhez, hogy nagymama vagyok. Szerintük egy „tisztességes nagymama” nem csinál ilyet.

 

De akkor mégis mit? Csendben ül otthon és makramézik? Egyetlen vágya és célja, hogy az unokáira vigyázzon? Biztos vannak olyanok, akiket ez boldoggá tesz. De nem engem. Egy évig ezt csináltam. És miután elmúlt a veszteség utáni fájdalom, szörnyen magányos voltam. Nem felejtettem el Kázmért, soha nem is fogom. Ezt az udvarlóimnak is elmondom. Ha pedig egyszer valaki több lesz annál és esetleg hosszú távon is a párom lesz – ami a célom – akkor azt vele is tudatni fogom. Szeretnék magam mellé egy biztos társat, de amíg megtalálom, hát nem élhetek újra? Nekem nem jár még egy esély, egy új élet?

 

ujra ismerkedem 03

 

Sajnálom, ha ettől rossznak tűnök mások szemében vagy kevéssé erényesnek. Én nem érzem azt, hogy annyira züllött lennék. Ugyanúgy foglalkozom a családdal. Ugyanúgy kijárok Kázmér sírjához, akinek még a képei is kint vannak a falakon és kint is maradnak. Ő sem lenne boldog attól, hogy egyedül vagyok és szomorkodom. Meg is mondta a halála előtt: kezdjek nyugodtan új életet, nem kell egyedül maradnom. Ezt megmondtam a gyerekeinknek is, de úgy tűnik, számukra ez nem jelent felmentést.

 

Számomra viszont igen és azt gondolom, csak ez számít. Majdnem negyven évig voltam hűséges egyetlen emberhez és ezt nem bánom, mert csodálatos évek állnak mögöttem. De nem akarom lehúzni a rolót. A férjemet nem kaphatom vissza és a csodás élményeinket sem. Ám úgy hiszem, ha legalább feleannyira kellemes tapasztalásokban lehet még részem, akkor miért ne? Senkinek sincs joga elítélni engemet érte. Főleg nem a mai fiataloknak, ugyanis sokan nem tudják mi az a hűség vagy hogy egy életen át kitartani valaki mellett, jóban-rosszban. Csak arra tudom bátorítani a hozzám hasonló helyzetben élőket, hogy nyugodtan éljenek, ismerkedjenek, nem kell egyedül maradniuk. Megérdemlik a második esélyt, az új életet.

 

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet.

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Online gyász: Segít, ha a közösségi oldalakon is nyíltan gyászolunk?

 

 

 

TÁMOGASSUK EGYMÁST!

 

Mint azt bizonyára ti is tudjátok, a jelenlegi járványhelyzet sokakat megvisel, ahogy a magazinokat is. Sajnos mi sem vagyunk kivételek. De igyekszünk a nehézségek ellenére is kitartani és minden körülmény ellenére, továbbra is a maximumot nyújtani nektek, minőségi cikkekkel szórakoztatni, informálni benneteket.

 

Ezért arra kérünk titeket, kedves olvasóinkat, hogy támogassatok bennünket! Az alábbi számlaszámon tudjuk fogadni a felajánlásokat, amelyek hozzásegíthetnek bennünket a magazin fennmaradásához.

 

Cserébe ígérjük, hogy a tőlünk telhető legjobbat nyújtjuk nektek!

 

Bankszámlaszám: 10918001-00000025-99320004 (UniCredit)

 

Cégnév: Mega-Invest Ingatlanközvetítő és Tanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaság

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!