Ha túl sok, az a baj, ha túl kevés, akkor meg az. Úgy tűnik, ez nem csak a pénzre érvényes, hanem a szexre is. Illetve a férfiaknál rendben van az, ha sok nővel fekszenek le életük során, de egy nőnél ez mindig veszélyes téma, mert ha túl sok, akkor ribanc, ha meg túl kevés, akkor prűd. Akkor mégis mennyi lenne az ideális, hogy az ember lánya ne érezze rosszul magát? Már ha valakinek ez számít, hogy mások mit gondolnak róla…

 

 

mennyi szex idealis 01

Kép: m.yukle.mob

 

Miért is lényeges ez a kérdés? Mert ha frissen összekerülsz egy férfival, akkor csak szóba kerül, hogy mégis mennyi az annyi… vannak, akik kíváncsiságból, mások egészségügyi okokból szeretnék tudni, hogy leendő vagy már új kedvesük még hány emberrel volt együtt előtte. Bár a legtöbben ezt az első hónapban már meg is beszélik.

 

A Samantha Jonesok, halálra ijesztik a férfit. Az a nő, aki több, mint öt férfival volt együtt, az már ordas nagy kurva. Mint, ahogy a Barney Stinsonok is megrémítik a nőket és nem feltétlenül azért, mert Úristen, vajon mi mindent szedhetett össze, hanem amiatt, mert azt a benyomást kelti, hogy hűtlen. Nem bírja a kobráját a nadrágjában tartani. Nem tud nemet mondani. Egy ilye pasi vagy éppen nő, tuti félre fog menni.

 

Na jó, de ha meg valaki túl keveset mond, legyen az nő vagy férfi, akkor egyből arra gondolunk: baj van vele. Nem élvezi a szexet. Túl válogatós. Túl magasak az elvárásai. Prűd, frigid, vagy kitudja, de valami nem stimmel vele.

 

Persze mindig kérdés, hogy bevalljuk-e egyáltalán az igazat. A nők hajlamosak többet mondani azért, hogy ne tűnjenek prűdnek, de ugyanúgy képesek túl keveset is mondani, hogy a tisztességes nő benyomását keltsék. Ahogy a férfiak meg azért szeretnek néha kicsit feljebb lőni, hogy a dúvad-érzetét keltsék, hogy ez a pasi biztos tud valamit, ha annyi nővel volt már együtt. Míg ha keveset mond, akkor azt hihetjük, hogy ez egy megbízható férfi, aki nem szórja a magvait. Mindenesetre, aki az őszinteség híve és szeretné, ha úgy fogadnák el ahogy van, nem fog hazudni a partnerének és őszintén be fogja vallani a partnereinek számát.

 

mennyi szex idealis 02

 

Természetesen az sem mindegy, milyen minőségben voltak meg a partnerek. Ezek hosszú távú kapcsolatok voltak? Ha évekig nem is, de legalább hónapokig tartottak? Ugyanis a sima szexpartnerek és egyéjszakás kalandok szinte mindenkit megrémisztenek és végképp a könnyűvérűség, a hűtlen partner benyomását kelthetik.

 

Különböző kutatásokból az derült ki, hogy akik hosszú távú kapcsolatban gondolkodnak, azok a 2-3 partner tartják egészségesnek és ez nőkre és a férfiakra is igaz. Mindkét nem gond nélkül el tudja ezt fogadni, hogy a kedvese korábban ennyi emberrel bújt ágyba. De bármennyi is legyen az a bizonyos partnerszám, valóban érdemes inkább a kapcsolat elején tisztázni, mert a számok miatt létrejövő tévképzet, benyomás nem egy működő kapcsolat végét jelentette.

 

Az is igaz, hogy mindannyian mások vagyunk. Nemcsak személyiség szintjén, hanem ország, nemzetiség terén is. A felmérések szerint például a franciáknál a 10 normális szexszám, míg a hollandoknál a 6.  Akadnak nyitottabb személyek, akiket alapból nem zavar az ex gondolata, akkor se, ha egyéjszakás kalandról van szó. Úgy gondolják, nem baj, legalább kiélte magát vagy ezen tapasztalatok által kapott egy olyan nőt vagy pasit, aki már kimondottan ügyes szex-játékos. Náluk belefér, ha a kapcsolatuk előtt akár tíz partnere is volt az illetőnek, mert nem a múlt a lényeg, hanem a közös jelenük.

 

mennyi szex idealis 03

 

Mint ahogy a kort is érdemes figyelembe venni. Teljesen normális, ha valaki, aki harmincöt múlt, nem két partnere volt korábban, hanem akár öt. Megint más az, ha valaki huszonhat évesen már tíz partnerrel volt együtt.

 

Míg akadnak konzervatívabbak, akiknek a 10 partner a női és férfikurvaság jele. A 2-3, de talán még a 4-5 is hagyján, de annál több már ne legyen. Ennek nemcsak az az oka, hogy félnek a nemi bajoktól, vagy a megcsalástól, hanem mert egyszerűen ők szeretnének a kedvesük Nagy Ő-je lenni és minimum a második partnerük lenni. Nem lehetetlen dolog ez, de az is igaz, hogy megvan az előnye és a hátránya annak, ha olyannal jövünk össze, akinek még nem volt túl sok szexpartnere.

 

Igazság szerint nem kell ezen rugózni. Ha a másik szeret bennünket vagy akarja a kapcsolatot, akkor el fogja fogadni azt a számot, amit hall és nem fog rosszra gondolni meg hamis következtetéseket levonni. Aki önbizalomhiányos vagy túlságosan konzervatív vagy éppen szabadelvű, annak persze furcsa lehet, de az sem fog feltétlenül sarkon fordulni. Tehát nem kellene, hogy túlságosan fontos legyen az egy kapcsolat esetén, hogy korábban ki, hány partnerrel volt.

 

Ha pedig van olyan – nem lesz túl meglepő, mert igenis akadnak – aki nem szeretne tudni kedvese korábbi hódításairól, akkor azt tiszteletben kell tartani és nem az orra alá dörgölni.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

A házasságig várt a szexszel és meg is bánta – Mit gondolsz, miért?

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!