Rendesen megváltoztak a dolgok ebben a világban. Régebben azért a férfi jóval többet küzdött a nőért, a kapcsolat létrejöttéért és megtartásáért. Udvarolt, kitartóan üldözte szerelmével, és miután megszerezte a nőt, nem állt le azzal, hogy megtartsa. Persze az ellenkezőjére is voltak példák, de azért korábban a férfi is szívesebben tett a kapcsolatért. Mi változott? Miért van az, hogy ma már a férfi hagyja, hogy a nő vívjon érte hősi csatákat?

 

 

en harcolok erted 01

Kép: m.24sata.hr

 

A válasz egyszerű: az egyik oka, hogy elkényelmesedtek. Virágzik a feminizmus és fennhangon hirdetik a nők, hogy mindenre képesek, amire a férfiak is, vagyis lehetnek ugyanolyan erősek, dominánsak, ha nem még jobban! Elérhetnek ugyanannyit. Emiatt persze vannak olyan egészséges önbizalommal megáldott nők, akik úgy vannak vele, ők biztos nem fognak egy pasiért se teperni, ha akarnak valamit, akkor tegyenek lépést azok, másrészt köszönik, el vannak maguk boldog szingliségükben. De azért ez nem általános jelenség, ráadásul a pasik is szeretnek általánosítgatni…

 

Szóval sokuk – szerencsére nem mind! – kényelmesen hátradőlt a kis karosszékén azt mondja: ő többet nem erőlködik a kapcsolatért, tegye a nő. Lássuk, valóban olyan erős és elszánt-e. Minek igyekezzen, mikor ott a sok egyenjogúságért harcoló nő vagy épp kétségbeesett szingli. Az egyik bizonyítson, a másik meg, ha annyira párt akart, dolgozzon meg érte. Mind a két típusú nőből van elég.

 

 

A másik válasz pont a feminista lelkületű nőhöz kapcsolódik: ez lett a férfi új szerepe. Amióta a nő is kezdeményezhet, udvarolhat, állhatja a cechet, lehet külön kasszán, kinyithat magának ubis üveget, azóta a férfi széttárta a kezét és csak néz: minek erőlködjek, ha a nő megcsinál mindent? Ha a nő már-már átmegy férfiba, mintegy ellopva a pasik szerepét? Biztos volt pasi, akinek ez nem tetszett, és megpróbálta kivenni az ubis üveget a finom női kezek közül, de elutasításban részesült. Egyszóval sok nő elorozta a férfiak szerepét, amiből az lett, hogy azok bámulnak, állnak egyhelyben, hogy oké, lekapták a tökeiket, most már nem férfiak, de nem is akarnak nők lenni és felvenni szerepüket – kivéve aki igen- akkor mégis kik ők? Jobb híján, nemtelenül leültek egy fotelbe és átadták a nőknek a terepet.

 

en harcolok erted 02

 

Akik persze meg azért hápognak, hogy milyen lusták lettek a férfiak, már a kisujjukat sem mozdítják a kapcsolatért. Nem elég, hogy nekik kell megdolgozni a kapcsolatért, meghódítani a pasit, hanem utána szinte végig egyedül eveznek a csónakban. Tisztelet a kivételnek. Egyedül kell felépíteniük a ladikot és kormányozniuk azt. A nőnek kell biztosítania a szép időszakokat, a békét és a boldogságot. Ha pedig gond van, akkor a nőnek kell orvosolnia, és tennie azért, hogy visszaálljon a rend. Egyedül küzd az örömért és azért, hogy egyáltalán együtt legyenek.

 

 

Persze régen is voltak pasik, akik beleszartak az be és minden mindegy volt nekik vagy elvből nem akartak tenni a kapcsolatért. De azért sokuk kivette a részét a kapcsolatból és dolgoztak azon, hogy működjön. Ugyanúgy akarták a kapcsolatot és hajlandóak voltak erőfeszítéseket tenni. Akár szerelemből, akár azért, mert hittek a házasságban és abban, hogy nem az a megoldás, hogy akkor hasta la vista, jöhet a következő, hanem, hogy meg kell javítani a kapcsolatot. Akkor volt egy férfi erős és jó kiállású, ha megbírta tartani az asszonyát, ez azt jelentette, képes neki mindent megadni, amire a nőnek szüksége van. Vagy azt, hogy veri szegényt, és az nem meri elhagyni, de annak úgyis látható jelei voltak.

 

Voltak elvei annak a férfinak. Jól esett neki a tudat, hogy képes megtartani az asszonyát. Ma ez a gondolat már kevéssé hozza lázba a férfiakat. Inkább mindent rá kennek a nőre. Előadják történetüket, hogy ők mindent megadtak a nőnek, a tenyerén hordozták, de annak nem kellett. Vagy eleve meg se próbálják magyarázni – még maguknak se – csak legyintenek rá, hogy elment, majd lesz másik. Jobb.

 

en harcolok erted 03

 

Bárhonnan is nézzük, azt vesszük észre, hogy a férfiak, akik régen hős lovagok voltak és sárkányokkal küzdöttek értünk meg párbajra hívták a versenytársakat, mára nyugdíjas királyfik lettek. Tegyen mindent csak a nő, nekik meg egy szalmaszálat se keljen keresztbe tenni.

 

 

Ebből úgy néz ki, hogy egyrészről nők és másrészről a férfiak hibája is a dolog. Mi elvettük a szerepüket, ők pedig oda is adták nekünk és egy-két lelkes ellenállótól eltekintve, nem próbáltak megfékezni bennünket. Talán ez a világ rendje, hogy hol a férfi, hol a nő van kissé elnyomva, aztán egyszer majd tényleg lesz igazi egyenlőség. De az is lehet, hogy amíg világ a világ, a nagy többség ide-oda dobálja majd a labdát, a kivételek pedig boldogan élik kapcsolatukat, házasságukat, mert ők megtalálták a titkot és képesek élni vele. Hogy a kapcsolathoz egy nőre és egy férfira van szükség, ugyanolyan mennyiségben. A kezdethez és, meg a fenntartáshoz. Miattuk hiszünk még abban, hogy működhet a dolog, hogy egy nőért, és a viszonyért küzdhet még a férfi is. Csak meg kell találni azt, aki még hajlandó rá. És nem kasztrálni.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ezek is tetszeni fognak:

 

 A lovagiasság már a múlté?

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!