A rövid válasz a kérdésre az lenne, hogy azért, hogy legyen valaki mellette.  Hogy érezze a törődést. A férfi egy olyan nő mellett kötelezi el magát, aki képes hatni rá, aki jó irányba viszi, aki mellett úgy érzi, normális életet fog tudni élni.

 

 

miert hazasodik ferfi 01

 

Kép. freepik.com

 

 

Vannak olyan férfiak, akik nem 100%-os szerelemből mondják ki a boldogító igent. Vannak olyan férfiak, akik egy adott pillanatban eldöntik, hogy na most volt elég a léha életből, ők ezentúl komoly kapcsolatot keresnek, komoly elköteleződést, és épp ezért, a következő lányt már feleségül is kérik; mit számít, ha nincs bennük orbitális nagy érzelem a másik iránt? Itt nem az érzelem dominál, hanem az életéről szóló döntés.

 

Ha a férfi nem érez sírig tartó szerelmet, rózsaszín ködöt, akkor a tisztelet nem fogja visszarántani attól, hogy megcsalja az újdonsült asszonyát. Főleg akkor nem, ha eleve olyan típusú, aki szereti a női nemet és a függetlenséget.

 

miert hazasodik ferfi 02

 

Van, amikor a szabadság mindennél erősebb, aki nem mond megálljt egy-egy kikacsintásnak csak azért, mert otthon meleg étel várja, és egy kedves, aki mindent elnéz neki. Lehet mutogatni a másikra is; hogy vajon a nő nem veszi észre, hogy milyen a párja? Hogy olyan emberrel köti össze az életét, aki nem százszázalékos szerelemmel szereti, hanem inkább azért kötelezte el magát mellette, mert “ő olyan feleség típus”? “Egy jó asszony mindent megbocsát”, már-már klasszikus szállóigévé vált ez az egy mondat, és ha jobban belegondolunk, ha a férfi így gondolkodik a jó asszonyról, akkor arról főleg mi, nők tehetünk. Elhitetjük velük, hogy van, amikor mindent megbocsátunk csak azért, mert szeretünk. A férfi egy idő után nem fogja kérdezni, hogy még ez is belefér? A határokat húzogatják, a hátunk mögött messengereznek más lányokkal, néha lenne okunk balhét csapni, hogy ezt most miért így s miért úgy, de van, mikor csak tényleg sima beszélgetés, viszont ha nem látjuk a csetablakukat, csupán a bizalom marad nekünk feléjük.

 

És az természetes, hogy az asszony mindent megbocsát, mert ő az, akihez mindig hazatér. Aki mellett ott van, és akivel minden nehéz időt átvészel az úriember, mert nem csak jóból áll a kapcsolatuk.

 

miert hazasodik ferfi 03

 

Kicsit hasonlít ez a régi időkre; mikor a szülők hozták össze a gyerekeket egy olyan korszakban, ahol még a válás sem volt divat. Ha netalántán nem is szimpatizáltak egymással a felek az elején, volt egy egész idejük békét kötni. És a végén általában szeretet is lett a vége, meg tisztelet és hála, hogy a másik mennyi mindent megtesz értük. Nem vakította el őket semmi, így volt idejük úgy megismerni a másikat, ahogy önmagukat ismerték.

 

Nem azt mondom, hogy megbocsátható, ha az adott férfi azt nézi először, hogy a szemben álló nő milyen feleség is lenne. Nem. De ha jobban belegondolunk, a szeretet mindenből kialakul a végén, a tisztelet viszont nem. A kettő együtt meg kicsit ritkaság számba is megy manapság. Kicseszés a nővel, hiszen a mi oldalunk az érzelem, amit imádunk néhanapján túl is tolni a kimutatásával, de bármikor ki lehet szállni.

 

TE voltál már olyan kapcsolatban, amikor jobban szeretted a másikat, mint ő téged?

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Bocsásd meg nekem, hogy rossz férjed voltam! – Egy bátor férfi vallomása

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!