Valószínűleg te is tudsz egy ilyen sztorit. Pláne akkor, ha veled esett meg. Eltöltöttél egy csodás estét a randipartnereddel. Egyszerűen mesés volt az együttlét, a fellegekben jártál. Majd eljött a reggel – vagy meg sem várta – és lelépett. Azután csak napokkal, hetekkel később került elő. Ebben az esetben egyetlen kérdés merül fel: miért?

 

 

 

szex utan 01

kép: freepik

 

Mondani sem kell, a legtöbb esetben, amikor eljön a másnap vagy a rá következő nap, vagy az azutáni... a nők bizony dühösek. Mert csalódottak. Nem értik a helyzetet. Mélységesen le vannak törve, tehetetlennek és átverve érzik magukat. Eltöltöttek egy varázslatos estét, éjszakát… a jelekből ítélve a férfi is remekül érezte magát. Akkor miért szívódik fel?

 

Ez a rejtély bizony régóta foglalkoztatja a nőket, akik híresek arról, hogy kiszúrják a jeleket, illetve nem esik nehezükre felismerni a férfit, aki jól érzi magát mellettük és nem csak megjátssza magát. Persze mindezt meg is kérdőjelezik, miután a pasi teljesen eltűnik. Azonkívül, hogy hívogatják, írogatnak neki vagy méltóságteljesen igyekeznek visszafogni magukat, mi marad? A körömrágáson és hajtépésen kívül? A kétségbeesés után következő düh. Bár egyesek rögvest átlépnek a dühre. Szidják a pasit, mocskos disznóvá avanzsálják és nemcsak azt, aki megbántotta őket, hanem az összes többit is. Hirtelen mindenkit egy kalap alá vesznek.

 

Természetesen ez önmagában is vétség, hogy általánosítgatják a férfiakat. Ez ugyanolyan sértő, amikor a nőkkel teszik. Másfelől mivel nem ismerik az igazságot, ez az egyetlen lehetőségük arra, hogy megszabaduljanak a stressztől és a szomorúságtól. Az igazság pedig nem más, minthogy a legtöbb férfi a szex után bűntudatot érez.

 

szex utan 02

 

Valóban, ez sem igaz mindegyikre, legalábbis azokra biztos nem, akik a kezdetektől fogva csak potyapunci-lesésen voltak. Ők módszeresen át is verték a nőt, hogy bejussanak az ágyába. A szemfényvesztés nagymesterei, akik addig-addig manipulálták a nőt és hintettek a port a szemébe, míg meg nem kapták, amit akartak. Ám most nem róluk van szó.

 

Hanem azokról, akik komolyan akarták a kapcsolatot. Valóban tartós viszonyra, szerelemre vágytak. Aztán jött azaz este… alkalom, amikor a flört hirtelen átcsapott erőteljes szexuális vonzódásba és fellobbant a tűz. Engedtek a kísértésnek és kalandoztak egy kicsit. Ha nem is mindjárt utána, hanem majd otthon, a biztonságos környezetben, a férfi rájön: nem ez az, amit akar. Nem egy pasi szembesült már azzal, hogy saját magát is átverte és valójában a lelke mélyén végig kalandként tekintett a dologra. Majd miután megkapta, amit akart, meg is szűnt minden érdeklődése a nő iránt.

 

Vagy hogy lecsengenek a dolgok, ráeszmél: mégsem ezt a nőt keresi. Mégsem vele képzeli el az életét. Ehhez nem kell feltétlenül az, hogy pocsék legyen a szex. A férfiakban is végbe mehetnek különös érzelmi események, aminek hatására megbizonyosodhatnak vagy éppen elbizonytalanodhatnak. Úgyis lehetne mondani: kémia. Ha a férfiban megmozgatott valamit a nő, akkor sínen vannak. Ám ha nem, akkor ideje búcsút venni.

 

szex utan 03

 

Nos, amint ráébrednék arra: részükről nem komoly a dolog, bűntudatot éreznek. Ez persze hihetetlennek tűnik, pedig nagyon is igaz. Aki nem teljesen gátlástalan, az igenis bűntudatot érez. Úgy érzi, átverte a nőt és talán még önmagát is. Bűntudata van, mert alapvetően minden jó volt, mégsem érzi azt: meglelte az igazit. Bűntudata van, mert belátja: tényleg csak szexet akart. Bűntudata van, mert lefeküdt vele, de nem jött létre az érzelmi kötődés. Mindegy, mi miatt, de rosszul érzi magát a történtek miatt.

 

És hiszed vagy sem, de szégyelli a dolgot. Csakhogy nem olyan bátor ahhoz, hogy tettét vagy az érzéseit felvállalja, ezért eltűnik. Nem szeretné beismerni: csak szexre kellett a nő vagy, hogy nem érez iránta semmit. Erre persze könnyen azt lehet mondani: gyávaság. Valóban, hiszen megtehetné, hogy másnap vagy azután felhívja a nőt és ha személyesen nem is (ami a legillendőbb lenne) akkor legalább telefonon közölje: nem jön össze a dolog. Még az is szebb lenne, mintsem az eltűnés.

 

Ez ellen nincs mit tenni, el kell fogadni. Nyomulással, de talán már lassítással sem érhet el semmit az ember. A legjobb ebben az esetben az elengedés. Ha ne adj’ Isten, megtörténne veled, legalább tudni fogod miért. Egy nőnek sokszor már ez is sokat jelent a továbblépéshez.

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Jó ötlet akkor is szexelni, ha nincs hozzá kedvünk?

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!