indenki szeretne biztosra menni, ha partnerválasztásról van szó. De garancia természetesen nincs. Ellenben vannak apró jelek, amikre érdemes odafigyelni. Pláne akkor, ha bizonytalannak érzed magad. Úgy gondolod, talán nem a jelenlegi partnered lesz a befutó. Érthető, hogy ilyenkor vágysz egy kis megerősítésre. Senki sem mondhatja meg helyetted, hogy szakíts vele vagy sem, de talán ez a cikk a segítségedre lesz abban, hogy meghozd a döntést!

 

elengedni a pasit 01

Kép: yahoo.com

 

Rengetegszer raboljuk egymás idejét. Nem baj, hogy próbálkozunk, hogy hiszünk, bízunk a másikban és a kapcsolatban. Nem is az a gond, hogy esélyt adunk, újra és újra nekifutunk és megpróbáljuk felmelegíteni vagy megjavítani a kapcsolatot. Az a baj, amikor nem látjuk be: nincs értelme, felesleges. Amikor túl vagyunk már a sokadik harmadik esélyen, amikor évek óta csak nyúzzuk egymást, de nincs változás, nincs eredmény. Tessék, ez is egy jel. Évek óta együtt vagytok, de szemernyit sem haladt előre a kapcsolatotok és ha virágnyelven, ha gorombán kérted, de semmit sem változott az irányodba. A drasztikus példák erre, hogy alkoholista vagy agresszív. Az egyikről nem hajlandó leszokni, a másikon pedig segíteni. Nem hajlandó elvonóra, düh- vagy párterápiára menni, egyszerűen semmivel sem járul hozzá a kapcsolathoz. Tehát igen, vannak nyilvánvaló jelek, mikor kell elengedni a párunkat.

 

De vannak kevésbé átfogó, ellenben ékes jelek, mikor lehet érdemes még elengedni a pasid kezét. Például ha megbízhatatlan. Időről-időre nem veszi a telefont, vagy nem válaszol az üzeneteidre, pedig olyankor nem dolgozik. Van, hogy órákkal később sem keres meg. Túl sokszor fordult elő már veletek az, hogy nagy szükséged lett volna rá és nem volt melletted, nem volt elérhető. Nem tartja be a neked tett ígéreteit. Hónapok óta ígéri, hogy eltöltötök egy romantikus hétvégét, de valami mondvacsinált ürüggyel lekoptat vagy inkább a barátaival lóg. Vagy meghalt a kutyád, totál magad alatt vagy, de ő éppen a haverokkal sörözik.

 

És ha már szórakozás, a haverokkal töltött élményeiről mindig rak ki képet, talán még a családjáról, egyedül rólad nem, pedig már régóta együtt vagytok, de még egy árva közös képet sem tett ki. Olyan, mint aki rejtegetni próbálna. Talán nem is mutat be a barátainak vagy a szeretteinek. Azért, mert csak talonban tart, egy megálló vagy a számára, egészen addig, amíg nem talál egy jobbat. Egyesek lazán képesek több vasat tartani a tűzben és közben másokkal is randizni.

 

elengedni a pasit 02

 

Talán mind emiatt, mert megbízhatatlan és mert nem érezteti veled eléggé, hogy fontos vagy neki, nem bízol benne. Vagy mert konkrétabb okot is adott rá. Az orrod előtt flörtölt másokkal. Gyakran rajtakapod, hogy hazudik. Van valami, ami miatt nem tudsz megbízni benne és ahelyett, hogy ez múlna, egyre csak erősödik és ő sem segít abban, hogy ez másképp legyen.

 

Mint ahogy a véleménye sem változik a házassággal vagy a családalapítással kapcsolatban. Semmi értelme rá várni. Aki évek után is ugyanúgy fél, kijelenti, hogy nem szeretne vagy, hogy „majd valamikor”, arra teljesen felesleges várni, mert sosem fogja meggondolni magát. Legalábbis igencsak kicsi az esélye annak, hogy aki eleve nem akar vagy csak „maaaajd”, annak egyszer megváltozzon a  véleménye. Nem célszerű éveket pazarolni arra, aki e téren nem tervez komolyan. De annak is inteni kell, aki még egy utazást sem hajlandó veled megtervezni. Értem én, hogy élj a mának és nem kell mindig a jövőn rugózni. De aki egy nyári nyaralásra sem adja a fejét és nem hajlandó elgondolkozni azon, milyen közös terveitek lehetnek a következő évre, az megint csak arról árulkodik: nem tervez veled.

 

elengedni a pasit 03

 

De te se tervezz olyannal, aki kalitkába akar zárni téged. Aki meg akarja szabni, hogy mikorra érj haza, kikkel beszélgess, milyen legyél. Aki csak úgy szeret, ha megteszed azt, amit elvár tőled. Aki nem önmagadért szeret úgy, ahogy vagy, hanem csak azt, amit adsz és amit még adhatsz. Mint ahogy az se igazi szerelem, aki csak a testedet szereti. Nyilvánvalóan jelei vannak annak, ha csak a testedbe szerelmes és nem a lelkedbe.

 

Tessék hölgyek, csajok, láthatják mely esetekben nem érdemes húzni-halasztani a dolgot. Felesleges. Ezek csak időrabló emberek, kapcsolatok. Minimális az esélye annak, hogy megváltozzanak. Nem lehetetlen, de túlságosan csekély. Lehet hinni, bizakodni, de nem ajánlatos túl sokáig várni és hitegetni magatokat. Szabjatok határidőt, legyen egy elképzelésetek arról, meddig vártok. És ha igenis szembesültök az igazsággal, akár ennek a cikknek köszönhetően, akár másképp, akkor gondolkodjatok el azon, meddig akarjátok még ez a kapcsolatot és ne legyetek gyávák szakítani. Érthető, hogy szeretitek, talán meg is szoktátok már, de minimális az esélye annak, hogy jobb lesz. Most tényleg lemondanátok a vágyaitokról? Egy megbízható, őszinte partnerről? Olyanról, aki elvesz és családot alapít? Nem kell minderről lemondani. Nem a vágyakat kell elengedni, hanem a pasitok kezét.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Hazugok, csalók, perverzek – Így látja egy szingli a netes társkeresőket!

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!