Már helyből rá is vágtad, hogy igen vagy nem? Azért ne kapkodjuk el ilyen gyorsan ezt a rémesen összetett kérdést, mivel a válasz egyáltalán nem olyan egyértelmű. Persze biztos van, aki szeretne hinni abban, hogy működik, mások viszont tapasztalatból mondják azt, hogy „bocsi, de nem”. Vajon mi az igazság?

 

 

hazassag szex nelkul 01

 

Kép: Freepik.com

 

Sokan mondják, hogy akkor lehet boldog egy házasság – természetesen a kölcsönös tiszteleten és megbecsülésen kívül – ha van testi (vagyis szex) és lelki (egy jó társ, akivel lehet kommunikálni) érintkezés is. Ugyanis ezáltal lesz a teljes a kapcsolat, hogy törődünk egymás testével és lelkével, mivelhogy így vagyunk összerakva. Kell a szerelem, a szeretet érzése, hogy ez szavakban megnyilvánuljon, de ugyanolyan fontos, hogy testi szinten is a tudtunkra legyen adva.

 

Ha ezen a vonalon haladunk, akkor már el is dőlt a kérdés. Ugyanakkor bizonyára te is ismersz olyan párokat (vagy ti vagytok ilyenek a kedveseddel) akiknél nem teljes a harmónia, az egyenlőség és a mérleg nyelve elbillen az egyik felé. Lehet, hogy jó társak vagytok, tudjátok simogatni egymás lelkét, nagyon jó a viszonyotok, de kevesebb a szex az életetekben. Másoknál ez pont fordítva van, kevéssé jó a kapcsolatuk, sok mindenben különböznek, esetleg gyakran veszekednek, de mégis sokat szeretkeznek, amiben nem találnak semmi kivetni valót.

 

Általában ha már az egyik meg van, akármelyik is legyen az erősebb vonal, az már elviszi a kapcsolatot a hátán. Lehet, hogy nem tökéletes a kapcsolat, de ha a két félnek ez így megfelelő, akkor az ő kapcsoltuk már sikeresnek számít.

 

hazassag szex nelkul 02

 

Viszont egy valamit egészen biztos kijelenthetünk a szakértők véleménye szerint: a totális szexmentesség kinyírja a házasságot. Ha nem is mindennap, de kell, hogy bizonyos időközönként jelen legyen a szex a párok életében. De hogy jutunk el odáig, hogy egy házaspár nem szexszel?

 

Ennek kismillió oka lehet, elvégre nem olyan nehéz kifogásokat gyártani. Ott van a sok munka, emiatt nincs rá idő. Vagy a stressz veszi el a kedvüket, márpedig egy ember úgyis mindig stresszelhet valamin. Netán a gyerekre kenik, hogy az viszi el minden idejüket és energiájukat. Esetleg az anyagi vagy a kapcsolati problémáik miatt nem találják a paplan alatt a másikhoz vezető utat. Ám az sem kizárt, hogy az egyik fél már kevéssé szereti, kívánja a másikat. Ennek oka nem csak lelki szintű lehet, hanem a változó kor miatt is csökkenhet a szexuális érdeklődésük. Esetleg alapból túl unalmasnak és egyhangúnak élik meg a szerelmi életüket és bele vannak fásulva. Mások pedig egyfajta eszközként használják, amivel zsarolni lehet a partnert. Majd akkor ér véget a büntetése és lesz újra szex, ha bocsánatot kér vagy megtesz valamit. Ez meg igencsak gyilkolja a házasságot…

 

Szóval retek sok oka lehet és a gyakori „nincs kedvem”, „ne most”, meg az összes többi kifogással csak azt érjük el, hogy egy idő után nem is fognak már próbálkozni a felek, hanem szépen feladják és egy napon arra ébredhetnek rá, hogy a szex halála elvitte a házasságukat.

 

hazassag szex nelkul 03

 

Azt kérded, mégis miért olyan fontos a szex? Hát nem lehet nélküle meg lenni?

 

Nem, komolyan, tényleg nem lehet. Minimális szinten mindenki életében szükség van rá, főleg a párok és házastársak esetén. Nem csak azért, mert a férfi így „kívánja”, mert szexgépek és meg kell adni nekik azt, amire vágynak. Hanem mert a szex lehet a szerelem, a szeretet kifejező eszköze, amiben kimutatjuk az egymás iránti érzéseinket. Ám ha eltekintünk az érzelmi síktól, akkor olyan gyönyört, kielégülést adhat, amit más tevékenység nem. Gondolj csak arra milyen boldog, elégedett, felszabadult vagy egy jó szeretkezés után. Ha ez rendszeresen jelen van mindkét fél életében, akkor csökken a stressz, a frusztráció, nyitottabbá válnak a problémák megbeszélésére és egymásra is. Nem alaptalan az hülye vicc, amit elsütögetünk egyes emberek láttán, hogy biztos azért olyan búval ba**ottak, mert nincs szex az életükben. Igen, talán amiatt is olyan harapósak, elégedetlenek, boldogak, mert mint azt tudjuk, tudományosan bizonyított, a szex ezer meg szer jótékony hatása, ami kihat a testi és a lelki egészségre egyaránt.

 

A jó hír pedig nem más, ha azt veszed észre, hogy az utóbbi hónapokban, netán években valóban egyre kevesebbet szexeltek és érezhetően megsínyli a kapcsolatotok, akkor tudd, hogy még van ebből visszaút. Nem kell mindjárt rohanni benyújtani a válópert. Ha mindkét fél úgy akarja, nagyon is visszahozható a tűz, a szenvedély a hálóba. De tenni is kell érte. Mindkét félnek. Nem kell mindjárt vad dolgokra gondolni, bár tény és való, valaki a szexuális segédeszközökre, mások a swinger klubbra, és megint mások a szexfilmek nézésére és a szerepjátékokra esküsznek. A lényeg, hogy legyen valami újdonság a nemi életetekben, merjetek beszélni a vágyaitokról.

 

hazassag szex nelkul 04

 

Hidd el, néha már éppen az is elég lehet, ha mondjuk többször csináljátok és megdicséred a végén a partneredet. A külsejét vagy éppen a teljesítményét. Az is jótékonyan hat a libidóra, ha legalább egy hónapig nem cseszteted őt, nem panaszkodsz 0-24-ben valamiért és észreveszed a pozitív tulajdonságait, megnyilvánulásait. Esetleg ha olyan dolgokat csináltok, amiket ezer éve nem tettek meg együtt, pedig régen nagyon szerettetek. A gyereket is le lehet néha passzolni és el kehet újra járni randizni. Legyenek ismét közös terveitek a jövőre nézve, és ami még fontos, adj neki több teret. Ugyanolyan hatásos lehet, ha figyelmesebb vagy vele szemben, meghallgatod és megpróbálsz a keddében járni. Nem csak direkt módon lehet szexi göncökkel meg kütyükkel visszahozni a szerelmet – bár ezek se utolsók! – hanem már eleve azzal, hogy magán a kapcsolaton kezdesz el javítani, és kezded építeni. Ha eléred, hogy újra beléd szeressen. 

 

Nem véletlenül mondják, hogy a kapcsolatok és a házasság kétemberes meló. Ahhoz, hogy jól működjön – szex ide vagy oda – mindketten kelletek. Nem szégyen, ha gondjaitok vannak, viszont annál becsülendőbb, ha igyekeztek orvosolni őket! Ezért sose törődjetek bele abba, ha nincs szex az életetekben, mert akkor keresztet is vethettek a házasságra, ezt jól jegyezd meg! Már csak azért, mert ha valaki szexre vagy az általa kapott törődésre, szeretetre vágyik, akkor legrosszabb esetben másutt fogja keresni azt. Ugye nem akarod, hogy a párod megcsaljon vagy te add rá a fejed? Nem törvényszerű, de sajnos nem árt ezzel is számolni, és ha bekövetkezett a megcsalás, akkor még nagyobb esélye van annak, hogy lőttek a házasságnak. Nem kell kivárni, hogy eljussatok idáig…

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Lotyók vagy Istennők? - Nők, akik szexszel is tudnak zsarolni

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!